Презентація на тему: Види ДТП.Положення тіла, які знижують ризики під час ДТП. Дії свідків ДТП.

Про матеріал
Презентація " Види ДТП.Положення тіла, які знижують ризики під час ДТП. Дії свідків ДТП". Презентація висвітлює такі поняття: 1. Види ДТП. 2. Положення тіла, які знижують ризики під час ДТП. 3.Дії свідків ДТП".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

§ 7 Тема: Види ДТП. Положення тіла, які знижують ризики травмування під час ДТП. Дії свідків ДТП.

Номер слайду 2

Обміркуйте й обговоріть ситуацію. Олег їхав з батьками в автомобілі. Він запізнювався до школи і дуже хвилювався. Раптом на дорозі вони побачили аварію - два автомобілі зіткнулися один з одним. Батько зупинився і вийшов з машини. Олег же став просити його негайно їхати,бо він запізнюється. Чи правильно діє хлопчик? До яких наслідків може призвести така поведінка Олега?

Номер слайду 3

Види дорожньо-транспортних пригод. (ДТП) На дорогах можуть траплятися дорожньо-транспортні пригоди. До видів ДТП належать:1. Зіткнення.2. Перекидання.3. Наїзд.

Номер слайду 4

Зіткнення - це ситуація, коли транспортні засоби, що рухалися, зіштовхнулися між собою, або з рухомим залізничним потягом, або з транспортним засобом, що раптово зупинився. Зіткнення можуть бути: А) Зустрічні. Б) Попутні. В) Бокові.

Номер слайду 5

Перекидання - це ситуація, під час якої транспортний засіб,що рухався, перекинувся. Перекидання може статися через несприятливі погодні умови, технічну несправність, неправильне розміщення або закріплення вантажу, через неправильне керування.

Номер слайду 6

Наїзд на пішохода - це ситуація, під час якої:• транспортний засіб, що рухався, наїхав на людину;• людина зіштовхнулася з транспортним засобом, що рухався;• людина постраждала від зіткнення з вантажами (або частинамитранспортного засобу), що виступають за габарити цього транспортного засобу.

Номер слайду 7

До наїздів на пішоходів належать наїзди на людей, які катаються на лижах, санчатах, ковзанах, самокатах, які рухаються в інвалідних візках без двигуна, на дітей, що катаються на триколісних велосипедах.

Номер слайду 8

Наїзд на велосипедиста - це ситуація, під час якої транспортний засіб, що рухався, наїхав на велосипедиста або той сам зіштовхнувся з транспортним засобом, що рухався.

Номер слайду 9

Наїзд на тварину - це ситуація, під час якої транспортнийзасіб, що рухався, наїхав на птахів, диких чи свійських тварин або ці тварини й птахи самі врізалися в транспортний засіб, унаслідок чого постраждали люди або було завдано матеріальних збитків.

Номер слайду 10

Дайте відповідь на запитання. Які види ДТП можуть статися за ситуацій, зображених на малюнках нижче?12

Номер слайду 11

Положення тіла, які знижують ризики травмування під час ДТП1. Пристебнути паски безпеки, бо це погашає інерцію тіла людини і рятує від сильного удару.2. Щоб врятуватися в аварії «лоб-у-лоб» або при зіткненні з нерухомою перешкодою, слід упертися руками і ногами в площину перед собою. Голову обов’язково потрібно втягнути в плечі, підборіддя притиснути до грудей. На задньому сидінні можна також упертися плечем у спинку переднього сидіння.

Номер слайду 12

3. Щоб уникнути переломів шийних хребців використовують відрегульовані підголівники. Коли ж їх немає, водій і пасажири повинні голову і тулуб притиснути до сидіння.

Номер слайду 13

4. Удар по автомобілю збоку дуже травматичний для людей, навітьякщо сила його невелика. Треба впертися ногами в підлогу, а голову захищати руками, максимально втягнувши її в плечі. На задньому сидінні можна схопитися за спинку переднього.

Номер слайду 14

5. При перекиданні автомобіля важливо захистити голову і шию. На задньому сидінні, наприклад, доцільно прийняти горизонтальне положення і щосили схопитися за спинку переднього крісла.

Номер слайду 15

Розв’яжіть проблему. Андрій вважає, що якщо він їде на задньому сидінні автомобіля, то пристібатися пасками безпеки необов’язково, при зіткненні треба просто прийняти необхідну позу, яка рятує від удару. А Марія стверджує, що це неправильно, паски безпеки необхідні і на задньому сидінні. Як можна вирішити їхнюсуперечку?

Номер слайду 16

Дії свідків ДТП1. Повинні сповістити про аварію міліцію за номером -102. 2. Якщо є потерпілі – викликати швидку допомогу -103. 3. Допоможіть тим потерпілим, які можуть пересуватися самостійно, або тим, чий стан не дуже тяжкий.4. Слід звернути увагу на те, чи не витікає з машини бензин, оскільки витікання бензину може спричинити пожежу або вибух.

Номер слайду 17

Зазвичай місце ДТП огороджують

Номер слайду 18

5. Ніколи не залишайтеся на місці аварії, аби просто подивитися.6. Зупиняйтеся тільки тоді, якщо ваша допомога справді потрібна.7. Якщо дорослі просять вас надати посильну допомогу - допоможіть. 8. Постійно розширюйте свої знання і досвід надання допомоги під час ДТП.

Номер слайду 19

УВАГА! Якщо ви не впевнені, що зможете правильно надати першу допомогу - краще її не надавати, а постаратися знайти того, хто зможе це зробити.

Номер слайду 20

Запитання для повторення й обговорення I–II рівні1. Де найнебезпечніше місце в автомобілі?2. Чи відносять до наїздів наїзди на людей, які катаються на лижах, сан-чатах або ковзанах?III рівень3. Чому наїзд на пішохода є найпоширенішим видом ДТП?4. Від чого рятує пасок безпеки при перекиданні автомобіля?IV рівень5. Що може статися, коли автомобіль перевищує критичну швидкість?Наведіть приклади.6. Що треба робити для того, щоб урятуватися під час аварії з лобовимзіткненням? Опишіть свої дії.

Номер слайду 21

Моделювання поведінки пасажира при ДТПМета: навчитися моделювати свою поведінку під час ДТП. Хід роботи1. Модель ситуації: ви сидите на задньому сидінні автомобіля, назустріч якому несподівано виїхала машина. Існує велика ймовірність лобового зіткнення. Складіть послідовність своїх дій у цій ситуації.2. Модель ситуації: ви їдете в автомобілі й у вас на очах відбувається ДТП. При цьому постраждав пішохід, а винуватець аварії зник. Від удару при зіткненні потерпілий упав на узбіччя непритомний. Складіть послідовність своїх дій у цій ситуації.3. Модель ситуації: ви, їдучи в машині, побачили потерпілого після ДТП, який лежить на узбіччі. Виберіть правильну послідовність дій: А. зробити штучне дихання;Б. викликати міліцію й швидку допомогу;В. перевірити дихання;Г. оглянути стан потерпілого, надати першу допомогу, намагаючись не рухати його, оцінити пошкодження потерпілого;Д.перевірити пульс;Е. Розстебнути комір, щоб потерпілому легше дихалося;Є. зробити непрямий масаж серця.{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}АБВГДЕЄ

Номер слайду 22

Домашнє завдання1. Опрацювати § 7 Види ДТП. Положення тіла, які знижують ризики травмування під час ДТП. Дії свідків ДТП.2. Виконати тести: 7- А Код доступу 6157068 відкривши посилання join.naurok.ua

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 10
Оцінки та відгуки
  1. РЯБЕЦЬ ЛІЛІЯ
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Переверзева Інна Євгенівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Ніколюк Наталія Василівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Чепак Галина Олександрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  5. Шевченко Майя
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  6. Кузьо Ольга
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  7. Піхенько Тамара Славіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  8. Трофімова Тетяна Геннадіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  9. Медведєва Лариса Анатоліївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  10. Хабатіліна Оксана
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 7 відгуків
pptx
Додано
30 жовтня 2020
Переглядів
28989
Оцінка розробки
5.0 (10 відгуків)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку