Презентація " Види ДТП. Положення тіла, які знижують ризики травмування під час ДТП. Дії свідків ДТП"

Про матеріал
Види ДТП. Положення тіла, які знижують ризики травмування під час ДТП. Дії свідків ДТП.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Види ДТП. Положення тіла, які знижують ризики травмування під час ДТП. Дії свідків ДТП.

Номер слайду 2

Види ДТП:- зіткнення;- Перекидання;- Наїзд.

Номер слайду 3

ЗІТКНЕННЯ – це ситуація, коли транспортні засоби,що рухалися,зіштовхнулися між собою, або з рухомим залізничним потягом, або з транспортним засобом, що раптово зупинився. Зіткнення можуть бути зустрічні, попутні, бокові. ПЕРЕКИДАННЯ – це ситуація, під час якої транспортний засіб, що рухався, перекинувся. Перекидання може статися через несприятливі погодні умови, технічну несправність, неправильне розміщення або закріплення вантажу,через неправильне керування. Транспортний засіб може наїхати на нерухомий предмет (стовп, дерево, огорожу, будинок, купу будівельних матеріалів тощо) або врізатися в нього.

Номер слайду 4

НАЇЗДНА ПІШОХОДА – це ситуація, під час якої:- транспортний засіб, що рухався, наїхав на людину;- людина зіштовхнулася з транспортним засобом, що рухався;- людина постраждала від зіткнення з вантажами (або частинами транспортного засобу), що виступають за габаритами цього транспорту. До наїздів на пішоходів також належить наїзди на людей, які каталися на лижах,санчатах, які рухаються в інвалідних візках без двигуна, на дітей, що катаються на триколісних велосипедах.

Номер слайду 5

Наїзд на велосипедиста – це ситуація,під час якої транспортний засіб, що рухався, наїхав на велосипедиста або той сам зіштовхнувся з транспортним засобом, що рухався. Наїзд на тварину – це ситуація, підчас якої транспортний засіб, що рухався,наїхав на птахів, диких чи свійських тварин або ці тварини й птахи самі врізалися в транспортний засіб, унаслідок чого постраждали люди або було завдано матеріальних збитків.

Номер слайду 6

Положення тіла, які знижують ризики травмування під час дтп. Як знизити ризик ДТП і як бути до нього готовим? Перш за все, пристебнути пасок безпеки, бо це погашає інерцію тіла людини і рятує від сильного удару. Адже саме травми, отримані від зіткнення з приладовою панеллю і кермом,часто виявляються смертельними.

Номер слайду 7

Для того щоб врятуватися в аварії “лоб-у-лоб” або при зіткненні з нерухомою перешкодою, слід упертися руками і ногами в площу перед собою. Голову обов'язково потрібно втягнути в плечі, підборіддя притиснути до грудей. На задньому сидінні можна також упертися плечем у спинку попереднього сидіння.

Номер слайду 8

Удар по автомобілю ззаду частіше за інших ДТП призводить до смертельних переломів шийних хребців. У таких випадках рятують життя добре відрегульовані підголівники. Коли ж їх немає, то наїзд ззаду можна відчути менше, якщо швидко сповзти нижче, і впертися потилицею в спинку сидіння. У цьому випадку водій і пасажири повинні голову і тулуб притиснути до сидіння.

Номер слайду 9

Удар по автомобілю збоку дуже травматичний для людей, навіть якщо сила його невелика. Треба впертися ногами в підлогу,а голову захищати руками, максимально втягнувши її в плечі. На задньому сидінні можна схопитися за спинку переднього.

Номер слайду 10

При перекиданні автомобіля важливо захистити голову і шию. На задньому сидінні, наприклад, доцільно прийняти горизонтальне положення і щосили схопитися за спинку переднього крісла. Пам'ятайте,що найбезпечніше місце в автомобілі – за кріслом водія,а найнебезпечніше – це переднє крісло пасажира.

Номер слайду 11

Дії свідків дтп. Якщо ви стали свідком ДТП,то насамперед повинні сповістити про аварію поліції за номером 102, а якщо є потерпілі – викликати швидку допомогу (103). Допоможіть тим потерпілим,які можуть пересуватися самостійно,або тим, чий стан не дуже тяжкий.

Номер слайду 12

Також слід звернути увагу на те, чи не витікає з машини бензин, оскільки витікання бензину може спричинити пожежу або вибух. Вам треба відійти від цього місця.

Номер слайду 13

Зазвичай місце дтп огороджують. Ніколи не залишайтеся на місці аварії,аби просто подивитися. Зупиняйтеся тільки тоді, якщо ваша допомога справді потрібна.

Номер слайду 14

Увага!Якщо ви не впевнені, що зможете правильно надати першу допомогу - краще її не надавати, а постарайтеся знайти того,хто зможе це зробити.

Номер слайду 15

Домашнє завдання: Прочитати § 7 (ст. 32-35), опрацювати питання для повторення й обговорення на ст. 36 (усно).

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.8
Відповідність темі
4.8
Загальна:
4.8
Всього відгуків: 4
Оцінки та відгуки
  1. Кутя Наталія Вікторівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Трофімова Тетяна Геннадіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Domanetska Valentina
    дякую авторам. Часто користуюсь. Дуже допомагає в підготовці до уроку
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Островский Емельян
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    4.0
Показати ще 1 відгук
pptx
Додано
31 жовтня 2020
Переглядів
21200
Оцінка розробки
4.8 (4 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку