Презентація на тему : Виготовлення лебідя в техніці мадульного оригамі

Про матеріал
В презентації показано послідовність виконання лебідя.Лебідь - це найбільш проста, але ефектна фігура модульного орігамі. Для того, щоб зробити такого прекрасного лебедя виготовте 458 модулів білого кольору і 1 червоного.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Проект на тему:«Модульне орігамі»5 клас. Вчитель: Щебетенко Н. П.

Номер слайду 2

Лебідь - це найбільш проста, але ефектна фігура модульного орігамі. Для того, щоб зробити такого прекрасного лебедя виготовте 458 модулів білого кольору і 1 червоного.1 Починаємо збірку з перших двох рядів. Для цього три модуля розташуємо в такий спосіб:2 Кути двох модулів потрібно вставити в кишеньки третього.3 Наступні два модулі приєднуємо до попередніх. Таким же чином приєднуємо ще два трикутника. У цей момент створюється враження, що конструкція настільки тендітна, що вона розсипається прямо в руках майстра. Не засмучуйтесь. Щоб це виправити, ми будемо конструювати відразу три ряди.

Номер слайду 3

З цією метою беремо один модуль і ставимо його так: Повторюємо це ще раз з іншим модулем. Так формуємо три ряди, кожен з яких складається з тридцяти модулів. Формуємо коло. Далі працюємо над четвертим і п'ятим рядами. Далі працюємо над четвертим і п'ятим рядами. Отримуємо чашу.

Номер слайду 4

Тепер потрібно обережно загнути краю вгору, надавши заготівлі наступну форму. Це знизу: Формуємо шостий ряд, маючи в своєму розпорядженні модулі в шаховому порядку. Сьомий ряд починає формувати крила. Для цього ми одягаємо 12 трикутників, 2 куточка пропускаємо (куточки від модулів-сусідів) і одягаємо ще 12 трикутників. На місці двох пропущених куточків моделюватиметься шия, а на більш широкому ділянці - хвіст. У наступному ряду ми повинні зменшити кожне крило рівно на один модуль. Вид збоку:

Номер слайду 5

Таким чином зменшуємо кожен наступний ряд на один трикутник, поки крило не сформується остаточно і нагорі не залишиться один єдиний модуль. За таким же принципом формуємо хвіст. Приступаємо до виготовлення шиї і голови нашого лебедя. Для цього приготуйте 19 модулів білого кольору і 1 червоного. У червоному модулі заздалегідь склеюємо куточки, щоб дзьоб мав правильну форму. Шию збираємо наступним чином. Для початку викладаємо два трикутника: Куточки одного вставляємо в кишеньки другого. Так збираємо ряд за рядом, поступово вигинаючи і надаючи форму шиї.

Номер слайду 6

Насаджуємо шию на два, що залишилися на тулуб куточка. Лебідь повністю готовий!Готово !!

Номер слайду 7

Банк ідей

pptx
Додано
9 квітня 2020
Переглядів
1506
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку