Овочами можуть бути будь–які частини рослини: Черешки листя (селера, ревінь, капуста, шпинат) Плоди (помідор, огірок, кабачок, гарбуз, перець, баклажан)Суцвіття (брокколі, цвітна капуста, артишок)Корнеплоди (буряк, редис, морква)Стебла (спаржа, імбир, кольрабі)Бруньки (брюсельська капуста)Цибулини (цибуля, часник, шалот)Насіння (кукурудза, горох, боби)Бульби (картопля, топінамбур, батат)
ЦІКАВІ ФАКТИ Протягом життя середньостатистична людина з’їдає 35 т їжі!!!;В середньому людина протягом року викидається 179 кг харчів ;За 70 років життя людина з’їдає: приблизно 8 т хлібобулочних виробів; 10-12 т картоплі; 6-7 т м’яса і риби; 10-12 тисяч яєць; випиває 10-14 тисяч літрів молока; На споживання їжі людина витрачає приблизно 6 років життя;1 яблуко додає людині 5 хвилин життя;У полуниці більше вітаміну «С», ніж у апельсині;Авокадо містить 160 кал, більше ніж будь-який фрукт;Мед - це єдина їжа, яка не псується;У лимоні більше цукру, ніж у полуниці;Зелений чай містить на 50% більше вітаміну С, ніж чорний.