Презентація"Країна продуктів харчування"

Про матеріал
Конспект уроку соціально-побутового орієнтування розрахований для використання у роботі з дітьми, які мають вади інтелектуального розвитку. Урок зацікавить корекційних педагогів, вихователів, помічників вчителів інклюзивного навчання. Метою уроку є поглиблення знань учнів про продукти харчування, про їх походження та класифікацію, про корисні та шкідливі продукти. На уроці застосовується міжпредметний зв'язок з уроком української мови. Коригуються зорові, тактильні та смакові відчуття. Урок спрямований на розвиток соціальної компетентності учнів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Країна продуктів харчування

Номер слайду 2

«Ми їмо для того, щоб жити, а не живемо для того, щоб їсти» Сократ

Номер слайду 3

Харчування - це вживання харчових продуктів відповідно до фізіологічних потреб організмуЇжа є джерелом енергії.

Номер слайду 4

Продукти харчуванняце будь-яка продукція тваринного і рослинного походження та вироби з неї, призначені для харчування

Номер слайду 5

Продукти харчування поділяються: Рослинного походження. Тваринного походження

Номер слайду 6

Продукти рослинного походження: Фрукти Зернові Ягоди Горіхи Овочі Трави Боби Зелень Гриби

Номер слайду 7

Фрукти – це плоди дерев або кущів

Номер слайду 8

Фрукти поділяються на: Зерняткові (яблуко, груша)Кісткові (персики, абрикоси)Цитрусові (апельсини, мандарини, лимони)Тропічні (манго, авакодо, ананас, банан)Баштанні ( кавун, диня)

Номер слайду 9

Ягоди. Ягода — тип простого плоду, що має м'яку їстівну м'якоть та насіння

Номер слайду 10

Овочі Овочі (горо́дина) — певні їстівні частини рослин, переважно трав'янистих, котрі людина вживає як їжу.

Номер слайду 11

Овочами можуть бути будь–які частини рослини: Черешки листя (селера, ревінь, капуста, шпинат) Плоди (помідор, огірок, кабачок, гарбуз, перець, баклажан)Суцвіття (брокколі, цвітна капуста, артишок)Корнеплоди (буряк, редис, морква)Стебла (спаржа, імбир, кольрабі)Бруньки (брюсельська капуста)Цибулини (цибуля, часник, шалот)Насіння (кукурудза, горох, боби)Бульби (картопля, топінамбур, батат) 

Номер слайду 12

Горіхи сухий нерозкривний однонасінний плід з твердою оболонкою у рослин, що не розкривається, з одною або (рідше) двома насінинами.

Номер слайду 13

Зелень зелені верхні частини і молоді пагони (трава) рослин, які вживаються для приготування салатів, додавання в супи, при тушкуванні м’яса и т. п.

Номер слайду 14

Хліб та хлібобулочні виробице харчові продукти, які випікаються з борошна, дріжджів, солі, води та додаткової сировини. Хлібопекарська промисловість випускає великий асортимент хлібобулочних виробів.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Злакові культури з яких робиться борошно. Пшениця Овес. Ячмінь. Жито. Просо. Кукурудза. Рис

Номер слайду 17

Грибиподіляються на: Їстівні

Номер слайду 18

Гриби. Отруйні

Номер слайду 19

Продукти тваринного походження М'ясо: Яловичина і телятина. Баранина Свинина Кролятина. Дичина ( оленятина, зайчатина, ведмежатина, лосятина) тощо.

Номер слайду 20

Птиця. Курятина. КачатинаІндичатина. Перепелятина

Номер слайду 21

Риба Прісноводна (карась ,білий амур, короп, краснопірка, лящ, окунь, сом, судак, товстолоб, форель, вобла)Річна. Ставкова. Озерна. Морська ( мойва, мінтай, скумбрія, тунець, тріска, палтус, корюшка ,камбала, лосось)

Номер слайду 22

Морекпродукти. Молюски (восьминіг, кальмар, каракатиця)Ракоподібні (омари, лангусти, раки, креветки)

Номер слайду 23

Молочні продукти1. Молоко та вершки2. Згущене молоко і сухе молоко3. Кисломолочні продукти: - Простокваша- Сметана- Кефір- Йогурт- Ряжанка- Айран- Ацидофільне молоко- 4. Сири 5. Морозиво6. Вершкове масло

Номер слайду 24

Яйця. Перепелині (10-12г)Курячі (55г)Страусині (1200г) Яйця поділяються на: Дієтичні (термін зберігання до 7 діб)Столові (термін зберігання до 25 діб за температурою 20°С)

Номер слайду 25

Всі продукти поділяються на: Корисні - овочі, фрукти, ягоди, зелень, молочні, м’ясні, рибні. Шкідливі - солодка газована вода, продукти швидкого харчування, чіпси, сухарики,солодощі, продукти в яких закінчився термін придатності.

Номер слайду 26

Дитина має щодня з’їсти:1-2 скибки хліба;4 печива;250 г будь-якої каші;500 г сирих чи варених овочів;2-3 яблука, апельсина чи банана або 1 склянку соку;80-100 г м’яса;1-2 яйця.

Номер слайду 27

Шкідливі продукти харчування. Чіпси. Кола та солодкі газові напоїСухарики. Гамбургер. Картопля фріСолодощіКопчена ковбаска…

Номер слайду 28

Прислів’я«Хліб – усьому голова» «Не той бідний, хто хліба не має, а той, хто душі»«Життя без праці, як часник без хлібу»«Який за столом, такий і за роботою»«Хто в літі гайнує, той в зимі голодує»«Гірко зробиш – солодко з'їси»

Номер слайду 29

ЦІКАВІ ФАКТИ Протягом життя середньостатистична людина з’їдає 35 т їжі!!!;В середньому людина протягом року викидається 179 кг харчів ;За 70 років життя людина з’їдає: приблизно 8 т хлібобулочних виробів; 10-12 т картоплі; 6-7 т м’яса і риби; 10-12 тисяч яєць; випиває 10-14 тисяч літрів молока; На споживання їжі людина витрачає приблизно 6 років життя;1 яблуко додає людині 5 хвилин життя;У полуниці більше вітаміну «С», ніж у апельсині;Авокадо містить 160 кал, більше ніж будь-який фрукт;Мед - це єдина їжа, яка не псується;У лимоні більше цукру, ніж у полуниці;Зелений чай містить на 50% більше вітаміну С, ніж чорний. 

Номер слайду 30

Продукти повинні бути:- корисними;- поживними;- свіжими;- різноманітними. Будьте здорові!

pptx
Пов’язані теми
Технології, 5 клас, Розробки уроків
Інкл
Додано
12 квітня 2020
Переглядів
3318
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку