Презентація на тему "Вогняна Земля"

Про матеріал
Презентація на тему "Вогняна Земля". Додаткова та детальніша інформація про кінець Землі. Призначена для кращого розуміння та цікавості географії Землі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

О. Вогняна Земля. Первинний сектор економіки. Підготувала учениця 10-Б класу Перестюк Софія

Номер слайду 2

Вогняна Земля — аріпелаг та найбільший острів Південної Америки здається одночасно і чудовим, і дуже непривітним. До останнього льодовикового періоду він був з'єднаний з материком. А сьогодні тут змішуються води Атлантичного і Тихого океанів. Простори півночі і сходу переходять на південно-сходний химерний негостинний ландшафт. Лише вершини гірських хребтів, затонулих після льодовикового періоду, що височіють з моря з берегів Магелланової протоки.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

На території архіпелагу добуваються здебільшого горючі копалини: природній газ, нафта та кам’яне вугілля. Ще присутні невеликі поклади дорогоціного каміння, міді та залізної руди.

Номер слайду 5

Не зважаючи на клімат провідною галузю для Вогняної Землі є сільске господарство. Завдяки холодним кліматичним умовам процвітають тварини, що пасуться, такі як вівці, лами, альпаки і викуньи. Ці тварини вирощуються для отримання м’яса та вовни, які використовуються у високоякісних текстильних виробах, що експортуються у всьому світі.

Номер слайду 6

Щодо лісової промисловості у аріпелаті – вона майже не розвивається. Архіпелаг не має потрібних ресурсів, щоб розвивати та імпортувати деревину. З рослинництва вирощують кукурудзу, квасолю, кассаву та солодку картоплю.

Номер слайду 7

Майже немає річкової системи. На території є декілька прісних озер, а все інше це вихід до океану. В результаті на островах архіпелагу присутні проблеми з постачанням прісної води. Також острови, завдяки виходу до океану, багаті на морепродукти та рибу.

Номер слайду 8

pptx
Додав(-ла)
Перестюк Софія
Пов’язані теми
Географія, 10 клас, Презентації
До підручника
Соціально-економічна географія світу. (рівень стандарту, академічний рівень ) 10 клас (за редакцією Яценка Б. П.)
Додано
13 червня 2023
Переглядів
334
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку