Презентація на тему "Вступ до CSS.""

Про матеріал
Презентація створена до підручника О. Бондаренко "Інформатика. 10-11 клас". В презентації знайомство з селекторами, їх різновидами. Як правильно приєднати каскадні таблиці стилів у структуру html-файлу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вступ до CSSCascading Style Sheets. Каскадні таблиці стилів. Сьогодні01.03.2023

Номер слайду 2

Сьогодні01.03.2023 CSS (Cascading Style Sheets, каскадні таблиці стилів) - це мова для опису і зміни зовнішнього вигляду елементів. HTML використовується для визначення структури і семантики вмісту документа. CSS - для його оформлення і позиціонування. Блок CSS-коду називається правилом, яке складається з селектора і групи оголошень у фігурних дужках.

Номер слайду 3

Сьогодні01.03.2023 Селектор вказує браузеру на те, до яких елементів потрібно застосувати стилі з цього правила. Кожне оголошення складається з пари властивість: значення; де властивість і його значення розділяються двокрапкою з пробілом і обов’язково закінчуються крапкою з комою. Вони описують, що саме потрібно зробити зі стилями елемента.

Номер слайду 4

Сьогодні01.03.2023Є три способи додати стилі до HTML-документу: 1) вбудовані стилі (inline styles), 2) вбудована таблиця стилів (embedded stylesheet), 3) зовнішня таблиця стилів (external stylesheet). У кожного способу є свої переваги, недоліки, обмеження і сфера застосування. Підключення стилів​

Номер слайду 5

Сьогодні01.03.2023 Вбудовані (інлайн) стилі задаються тегу безпосередньо в атрибуті style. Їх неможливо масштабувати, складно перевизначати і використовувати повторно, тому вони застосовуються в дуже рідкісних випадках. Наприклад, для динамічних стилів, які встановлюються під час виконання Java. Script коду, коли ми заздалегідь не знаємо, яке буде значення властивості. Вбудовані стилі​

Номер слайду 6

Сьогодні01.03.2023 За такого підходу CSS-правила додаються всередину тегу