Презентація на тему "Як відстояти себе.Стилі спілкування. Переваги упевненої поведінки."

Про матеріал
Презентація на тему "Як відстояти себе.Стилі спілкування. Переваги упевненої поведінки." відкриває такі питання: -самооцінка - пасивність -агресивність.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Як відстояти себе. Стилі спілкування. Переваги упевненої поведінки. Власюк К. П. вчитель ЗБД

Номер слайду 2

Як відстояти себе. Стилі спілкування. Переваги упевненої поведінки. самооцінка пасивність агресивність

Номер слайду 3

Стилі спілкування. У житті майже щодня трапляються ситуації, коли необхідно звернутися по допомогу, чітко висловити свою позицію або від чогось відмовитися. Наприклад, коли треба відмовитися від небезпечної пропозиції, кудись зателефонувати чи відстояти власну думку. В таких випадках ми зазвичай поводимося пасивно, агресивно або асертивно (упевнено чи ввічливо).

Номер слайду 4

Прочитайте деякі ознаки видів поведінки. Визначте, яку поведінку в них описано: асертивну, агресивну чи пасивну.

Номер слайду 5

Завдання: Перейдіть за QR-кодом і подивіться відео про стилі спілкування. Обговоріть, як поводяться агресивні, пасивні та упевнені люди. По черзі розкажіть про ситуацію, коли ви поводилися пасивно, агресивно чи асертивно. Об’єднайтеся в три групи («пасивний», «агресивний», «асертивний»). Опрацюйте матеріал на с. 165–167 про відповідний тип поведінки та підготуйте про це повідомлення. Презентуйте його класу

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Пасивна поведінка. Якщо людина нехтує власними інтересами та за будь – яку ціну намагається уникнути конфліктів, вона демонструє пасивну поведінку. Коли люди поводяться пасивно, їм складно захищати себе, самостійно ухвалювати рішення, комусь відмовляти, навіть якщо пропозиція невигідна для них чи навіть небезпечна.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Як стати менш пасивним • Частіше висловлюйте свою думку. • Говоріть, що ви відчуваєте. • Просіть те, чого хочете. • Відмовляйтеся від того, що вам не підходить. • Пропонуйте свої ідеї. • Навчіться ввічливо, але твердо казати «НІ»

Номер слайду 10

Агресивна поведінкаЄ портрет агресивної людини. Вона прагне лідерства і командує навіть там, де це недоречно, або у справах, у яких точно нічого не тямить. Завжди намагається будь-що відстояти власну точку зору. Навіть усвідомлюючи хибність своєї позиції, нізащо цього не визнає. Про таких кажуть, що вони живуть за законами джунглів: «Правий той, хто сильніший». У своїх діях ці люди не зважають на інтереси та почуття інших. У спілкуванні нехтують ввічливістю й тактовністю, вдаються до тиску, шантажу, погроз, лайки, навіть фізичної сили.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Як стати менш агресивним Дозволяйте іншим висловлюватися першими. Якщо під час розмови ви перебили людину, вибачитеся і дозвольте їй завершити свою думку. Якщо ви не згодні, скажіть про це ввічливо і з повагою.

Номер слайду 13

Асертивна (упевнена) поведінка. Бути асертивним (від англ. assertive — гідний, самостверджувальний) означає відстоювати себе з повагою до інших. Таку поведінку ще називають упевненою, гідною, рівноправною, відповідальною. На відміну від пасивної чи агресивної, упевнена поведінка є запорукою рівноправних стосунків, у яких ніхто не почуватиметься ображеним чи приниженим. Це ввічливе і приязне спілкування, уміння передбачати наслідки своїх слів і вчинків, тактовність і гарні манери.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Як стати більш асертивним • Демонструйте повагу до співрозмовника/співрозмовниці. • Використовуйте «Я-повідомлення». • Вирішуйте суперечки через переговори.

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Об’єднайтесь у пари. Оберіть одну із ситуацій. Підготуйте і продемонструйте сценки про поведінку в заданій ситуації.

Номер слайду 19

Домашнє завдання: Опрацювати § 21 Виконати мозаїку завдань на сторінці 168

Номер слайду 20

Використані джерела:https://pidruchnyk.com.ua/1707-zdorovia-bezpeka-ta-dobrobut- voroncova-5-klas.htmlhttps://www.youtube

Номер слайду 21

Дякую за увагу!Ви молодці!

pptx
Додано
11 березня
Переглядів
85
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку