Презентація на тему: "Явища природи"

Про матеріал
В презентації представлені слайди з інформацією про явища природи: вітер, град, струмок, хвиля, водоспад, гроза, веселка, дощ, хмара, роса, лава.Ігрові завдання. Філворд.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЯВИЩА ПРИРОДИ

Номер слайду 2

Коли падаю я з неба. Люди кажуть: "Так і треба. Восени тоді вважай. Буде добрий урожай!ЩДО312

Номер слайду 3

ЗВІДКИ БЕРЕТЬСЯ ДОЩ? Під впливом сонячного тепла вода з поверхні озер, річок, морів, океанів і струмків випаровується, перетворюючись на пару. Пар дуже легкий, він піднімається вгору, в повітря, де найдрібніші водяні крапельки збираються в хмари і хмари. Маленькі крапельки всередині хмари знаходяться в постійному русі. Вони стикаються один з одним і зливаються в більші крапельки. Якщо повітря більше не може їх утримувати, вони падають на землю у вигляді дощу.

Номер слайду 4

Хоч безкрилий, а літає, безголосий – свище. Хоч безрукий, а, буває, груші з дерева збиває,Навіть часом вириває сосни з коренищем. А як втомиться – впаде і нема його ніде. ТВЕІР31425

Номер слайду 5

Що таке вітер? Вітер - це рухоме повітря. Земля в різних місцях по-різному нагрівається сонцем. Від землі нагрівається повітря. Тепле повітря легше холодного. Воно піднімається вгору. А холодне повітря спрямовується на його місце. Ось і виникає вітер.

Номер слайду 6

Цей блакитнодовгий звір Має дивну звичку: З скелі, з кручі стрімголів. Падає у річку. ДСОВАПОД82671453

Номер слайду 7

ЩО ТАКЕ ВОДОСПАД? ВОДОСПАД - падіння водного потоку річки з уступу. Біля підніжжя водоспаду нерідко можна побачити глибоку чашу. Її утворив падаючий потік. Вода в цій чаші вирує і клекоче, шум її чути здалеку. Високо в небо здіймаються хмари білих бризок. Їх розносить вітром, обдаючи навколишню місцевість холодним водяним пилом.

Номер слайду 8

Водоспад Сатерленд, Нова Зеландія. Водоспад Вікторія, Замбія/ Зімбабве. Ніагарський водоспад, СШАВодоспад Рейхенбах. Водоспад Кайетур, Гайана. Водоспади Ігуасу, Бразилія / Аргентина. Водоспад Детьян, Китай. Водоспад Гюдльфосс,Ісландія. Водоспад Джим Джим, Австралія. Водоспад Анхель, Венесуела

Номер слайду 9

По морю іде - іде,А до берега дійде —Тут и пропаде. ИЛХЯВ34152

Номер слайду 10

Не скляний він, не з металу,А прислухайтесь - дзвенить,Риє землю він розталуІ тихесенько бринить. ТУМСРОК2451367

Номер слайду 11

ЩО ТАКЕ СТРУМОК? СТРУМОК – НЕШИРОКИЙ ВОДОТІК, ЩО МАЄ ЗВИВИСТЕ РІЧИЩЕ І ДОВЖИНУ ДО 10 КІЛОМЕТРІВ. СТРУМОК УТВОРЮЄТЬСЯ (ПІДЖИВЛЮЄТЬСЯ) ЗІ СНІГОВИХ , ДОЩОВИХ АБО ПІДЗЕМНИХ ВОД, ЩО ВИЙШЛИ НА ПОВЕРХНЮ.

Номер слайду 12

Щось на небі гуркотить, Наче звір страшний летить. Сильний дощ на землю ллється,Звір у руки не дається. Очі світяться яскраво-Всі у дім тікайте, жваво!РЗАГО24513

Номер слайду 13

ГРОЗА І ЧОМУ ВОНА БУВАЄ. ГРОЗА- ЦЕ ПРИРОДНЕ ЯВИЩЕ, КОЛИ ГРИМИТЬ ГРІМ, ВИБЛИСКУЮТЬ БЛИСКАВКИ І ЙДЕ ДОЩ. Під час грози заряджаються електрикою земля, дерева, гори, будинки. І коли зустрічаються дві хмари або хмара і предмети на землі, заряджені протилежними зарядами електрики, між ними проскакує гігантська іскра - блискавка!Що без леза і без зуба. Розтина міцного дуба?КИЛБАСКАВ532961487

Номер слайду 14

Дощ пройшов, через ставок. Перекинувся місток. Кольорів у ньому сім,Він подобається всім!СЛЕВКЕА3521647

Номер слайду 15

СОНЯЧНЕ ПРОМІННЯ ПРОХОДИТЬ ЧЕРЕЗ ДОЩОВІ КРАПЛІ, ЗАЛОМЛЮЄТЬСЯ Й ВІДБИВАЄТЬСЯ НА ПРОТИЛЕЖНІЙ СТОРОНІ НЕБА У ВИГЛЯДІ ВЕЛИЧЕЗНОЇ РІЗНОКОЛЬОРОВОЇ ДУГИ. НАМ ТІЛЬКИ ЗДАЄТЬСЯ, ЩО СОНЯЧНИЙ ПРОМІНЬ БІЛОГО КОЛЬОРУ. НАСПРАВДІ ВІН УВІБРАВ У СОБІ ВСІ КОЛЬОРИ. І ПОБАЧИТИ ЦЮ КОМБІНАЦІЮ МОЖНА ТІЛЬКИ ТОДІ, КОЛИ Є ОДНОЧАСНО ДОЩ І СОНЦЕ. ЩО ТАКЕ ВЕСЕЛКА?

Номер слайду 16

На дворі переполох: З неба сиплеться горох. З'їла шість горошин Іра. У неї тепер ангіна.   ДГАР4132

Номер слайду 17

Що таке град? Град — ОПАДИ у вигляді льодяних ядер сферичної форми чи Часток  КРИГИ (градини), ДІАМЕТРОМ від 5 до 50 мм, інколи більше. Градини утворені тільки з прозорої криги . Опади у вигляді граду спостерігаються, як правило, при сильних ГРОЗАХ ВЛІТКУ, коли температура біля ПОВЕРХНІ ЗЕМЛІ не нижче 20 °C.

Номер слайду 18

ЗНАЙДИ 11 СЛІВ У ФІЛВОРДІВЕСЕЛКАОЮТЬЦЛВДГРОЗАІОЄУЖГВТСХМАРАЕПРОСАБРАФКЙДОЩДЧХВИЛЯ

Номер слайду 19

ВІТЕРГРАДСТРУМОКХВИЛЯВОДОСПАДГРОЗАВЕСЕЛКАВІДПОВІДЬДОЩХМАРАРОСАЛАВА

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Булгакова Олександра Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Гнєдик Ольга
    Дякую за цікаву презентацію!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Пришко Олександра
    Цікава та інформативна презентація. Дякую!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
13 травня 2020
Переглядів
12867
Оцінка розробки
5.0 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку