Презентація на тему "Життя і здоров'я"

Про матеріал
Презентація на тему "Життя і здоров'я" включає в себе такі питання:-Здоров’я. - Благополуччя. - Температура тіла. - Самопочуття. Створена по підручнику, тому для учнів буде зрозуміло та цікаво.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Життя і здоров’я5 клас НУШВласюк К. П.

Номер слайду 2

Життя і здоров’я. Здоров’я. Благополуччя. Температура тіла. Самопочуття

Номер слайду 3

Здоров’я і спосіб життя. Здоров’я необхідна умова навчання, творчості, здійснення мрій. Це своєрідний золотий запас, який потрібно берегти і примножувати. На жаль дехто бездумно витрачає його. Наприклад, недосипає, неправильно харчується. І лише коли здоров’я погіршується, може почати прислухатися до порад лікарів.

Номер слайду 4

У сучасному світі поширюється рух за здоровий спосіб життя. Загальним життєвим правилом стає регулярне обстеження лікарів, заняття спортом, здорове харчування, відмова від усього, що шкодить здоров’ю. Нині це вважають престижним і навіть модним, цього навчають у школі. Тому ви починаєте вивчати новий предмет – «Здоров’я, безпека та добробут»

Номер слайду 5

Щоб вам було комфортно працювати, розробіть правила, яких будете дотримуватися на цих уроках.• Розгляньте малюнки й обговоріть, для чого потрібні запропоновані правила. • Доповніть цей перелік своїми правилами та оформте плакат «Правила класу»

Номер слайду 6

Сучасне уявлення про здоров’я. Раніше, коли люди потерпали від багатьох хвороб і медицина перебувала на низькому рівні, здоровим вважався кожен, хто не був хворим. Згодом здорових почали вважати тих, хто добре почувається фізично. Сучасне уявлення про здоров’я охоплює п’ять складових благополуччя людини – фізичне, емоційне, інтелектуальне, соціальне і духовне.«Квітка здоров’я»

Номер слайду 7

Алгоритм дій у разі погіршення самопочуття. Лікарі рекомендують у разі погіршення самопочуття діяти за наведеним нижче алгоритмом.

Номер слайду 8

Об’єднайтесь у чотири групи та розподіліть ситуації, зображені на мал. За допомогою алгоритму на попередній сторінці визначте, як правильно діяти у кожній ситуації. Підготуйте сценку і продемонструйте її класу.

Номер слайду 9

Як виміряти температуру?Іноді важко визначити, що є причиною поганого самопочуття: Хвороба, недосипання чи перевтома. Щоб з’ясувати це, вимірюють температуру тіла. Якщо вона вища за 37 °С, це означає, що ви захворіли.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Джерела інформації про здоров’я. Кожна людина має володіти знаннями з таких важливих питань, як здоров’я і хвороби. Вдома ці знання можна почерпнути від батьків чи інших дорослих членів родини, а у школі — від учителів або медичних працівників. Одним із важливих джерел інформації в сучасному світі є інтернет. Та не вся інформація в інтернеті заслуговує на довіру. Деякі сайти містять недостовірні відомості. Надійним джерелом інформації про здоров’я, хвороби, вакцини є сайти Міністерств Охорони здоров’я (МОЗ), Всесвітньої Організації охорони здоров’я (ВООЗ), веб-сайти та публікації медичних університетів і державних установ.

Номер слайду 12

Завдання:

Номер слайду 13

Домашнє завдання: Опрацювати § 1. Виконати мозаїку завдань ст. 15

Номер слайду 14

Джерела:https://pidruchnyk.com.ua/1707-zdorovia-bezpeka-ta-dobrobut- voroncova-5-klas.html

Номер слайду 15

Дякую за увагу!

pptx
Додано
29 січня
Переглядів
102
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку