Презентація на тему : "Зустрічаємо травень".

Про матеріал
Мета : розширити та збагатити знання учнів про характерні ознаки місяця травня; розвивати спостережливість, інтерес до довкілля; виховувати любов до природи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Зустрічаємо травень

Номер слайду 2

Сонечко землю гріє,Все довкола зеленіє. Пташечки співаютьІ літо викликають. Коли це буває?

Номер слайду 3

Місяць травень у сиву давнину наші прадіди називали «пролітень», тобто проміжок часу між весною та літом. А ще у нього були такі найменування, як «громовик», «росяник», «травник». І пов’язані ці назви, звичайно, з травою, листям, чудодійними травневими росами. Місяць травень – особливий весняний місяць. Місяць дощовик, пісенник – бо дзвінко співають птахи. Не дарма ж мовиться, що травнева роса для коня краща од вівса.

Номер слайду 4

Травень – чарівний місяць буяння життя в природі, яскравості барв, справжнього тепла, надій на добрий урожай та на кращу долю. Повітря напоєне пахощами бузку, земля заквітчана барвистими килимами і лісовими озерцями ніжних конвалій.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Конвалії У травні зацвітають найтендітніші весняні квіти – конвалії. Це одна з найулюбленіших багатьма квіточок травня. Дивлячись на конвалію, здається, ніби маленькі дзвіночки ось – ось задзвенять музикою весни.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

П’ятий чи третій? Травень – п’ятий місяць року у Григоріанському календарі, третій – у давньоримському. Цей місяць має 31 день. Назва походить від слова трава. За візантійською традицією, місяць назвали «маєм» : від імені давньоримської богині весни Майї.

Номер слайду 9

Травень. Весна вже травень почала : Співає, квітне, пахне, грає…І так багато скрізь тепла,І радість всюди визирає. Над квіткою гуде бджола,Метелик крильцями тріпоче. Природа зразу ожила,Й нести красу у Всесвіт хоче.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Прислів’я Травень весну кінчає, літо починає. Травень ліси наряджає, літо в гості чекає. Травень холодний – не будеш голодний. Квітучий травень – справжній травень. Дощ у травні хліба піднімає. Коли у травні дощ – буде й жито. Березень з водою, а травень з травою.

Номер слайду 12

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ

pptx
Додав(-ла)
Сєбова Наталія
Пов’язані теми
Я досліджую світ, 3 клас, Презентації
НУШ
Додано
29 квітня 2023
Переглядів
2627
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку