Презентація на урок виробничого навчання з теми: "Класифікація овочів"

Про матеріал
Презентація може бути корисною, як для майстрів виробничого навчання так і для викладачів під час проведення уроків за темою.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація «Класифікація овочів» Майстер виробничого навчання. Говядовська Любов Петрівнам. Дніпро

Номер слайду 2

Зміст роботи • Класифікація овочів. Висновки. Література

Номер слайду 3

Класифікація овочів. Овочіподіляють на дві групи вегетативні плодові.

Номер слайду 4

Вегетативні овочі.бульбоплоди — картопля, батат , топінамбур ;коренеплоди — морква, буряк, редиска, редька, ріпа, бруква, петрушка, селера, пастернак, хрін;капустяні — капуста білоголова, червоноголова, савойська, цвітна, брюсельська, кольрабі, пекінська ;цибулеві — цибуля ріпчаста, цибуля зелена, цибуля – порей, цибуля – батун , часник ;салатно — шпинатні — салат, шпинат, щавель;десертні — ревінь, спаржа, артишок ;пряні – кріп, естрагон, васильки, майоран, чабер.

Номер слайду 5

Плодові овочі. В їжу використовують плоди і насіння рослин. гарбузові — огірки, кабачки, гарбузи, патисони, кавуни, дині;томатні— томати, баклажани, стручковий перець;бобові — соя, горох, квасоля, боби ;зернові — цукрова кукурудза.

Номер слайду 6

Залежно від способу одержання врожаю розрізняють овочіЗалежно від способу одержання врожаю розрізняють овочі відкритого і закритого грунту, грунтові, парникові, тепличні. Залежно від термінів дозрівання різні сорти овочів поділяють наранні, середні та пізні

Номер слайду 7

Бульбоплоди — це овочі, в яких у їжу використовують підземне стебло.картоплябатат топінамбур

Номер слайду 8

Коренеплоди — це овочі, в яких їстівний потовщений стрижневий коріньморква,столовий буряк редиска редька, ріпа, бруква

Номер слайду 9

Біле коріння. Петрушкапастернак селера хрін

Номер слайду 10

Капустяні овочікапуста білоголова,червоноголовасавойська, цвітна,

Номер слайду 11

Капустяні овочі брюсельськакольрабі, пекінська броколі;

Номер слайду 12

Цибулеві овочіцибуля ріпчаста, цибуля зелена цибуля – порей, цибуля – батун , часник ;

Номер слайду 13

салат шпинат щавель;кропива. Десертні овочіревінь, спаржа,артишок ;Салатно — шпинатні овочі

Номер слайду 14

Пряні кріп, естрагон, васильки, майоран, чабер.

Номер слайду 15

Плодові овочі гарбузові огірки,кабачки, гарбузи,

Номер слайду 16

Плодові овочі гарбузовіПатисони кавунидині

Номер слайду 17

Томатнітомати, баклажани,стручковий перець;

Номер слайду 18

Бобові соя горох, квасолябоби ;Зернові цукрова кукурудза.

Номер слайду 19

Залежно від способу одержання врожаю розрізняють овочі відкритого і закритого грунту, грунтові, парникові, тепличні.

Номер слайду 20

Залежно від термінів дозрівання різні сорти овочів поділяють на раннісередні та пізні

Номер слайду 21

Висновки. Овочі – життєво необхідні продукти харчування. Вони посилюють виділення шлункового соку і поліпшують процес травлення,підтримують кислотнолужну рівновагу і рідинний обмін в організмі.

Номер слайду 22

Література. Доцяк В. С. Українська кухня – Львів; «Орлана – Нова», 2005р. Анфімова Н. А., Захарова Т. И. «Кулінарія», Экономіка/uk.wikipedia.org/wiki/

pptx
Додано
22 лютого
Переглядів
116
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку