Презентація "Національна безпека України"

Про матеріал
Презентація "Національна безпека України" сприяє ознайомленню здобувачів освіти з поняттям національної безпеки держави, її об'єктами, принципами та суб'єктами, які гарантують національну безпеку.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ВІЙСЬКОВО-ПАТРІОТИЧНЕ ВИХОВАННЯ — СКЛАДОВА ПАТРІОТИЧНОГО ВИХОВАННЯ МОЛОДІ. ПОНЯТТЯ НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ ДЕРЖАВИ. РОЗВИТОК НАЦІОНАЛЬНИХ ЗБРОЙНИХ СИЛ ТА ІНШИХ ВІЙСЬКОВИХ ФОРМУВАНЬ УКРАЇНИ — НЕОБХІДНА УМОВА ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ МОГУТНОСТІ УКРАЇНСЬКОЇ ДЕРЖАВИ. ПІДГОТОВКА ДО ЗАХИСТУ ВІТЧИЗНИ — ОБОВ'ЯЗОК КОЖНОГО ГРОМАДЯНИНА. ЗМІСТ ПРОГРАМИ ПРЕДМЕТА «ЗАХИСТ ВІТЧИЗНИ», ЗАВДАННЯ КОЖНОГО РОЗДІЛУ, ПОРЯДОК ПРОВЕДЕННЯ ЗАНЯТЬ. ОБОВ'ЯЗКИ ТА ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ УЧНІВ НА УРОКАХ

Номер слайду 2

У роботі «WHAT EVERY PERSON SHOULD KNOW ABOUT WAR» Криса Хеджеса, людство лише 8 % («270 років) часу протягом свого задокументованого існування жило у стані миру.

Номер слайду 3

Швейцарія - нейтральна країна

Номер слайду 4

Війна - активний воєнний конфлікт, що спричинив втрату понад 1000 життів.

Номер слайду 5

Патріотизм – багатогранне поняття любові до своєї Батьківщини, що уміщує соціальні, правові, психологічні, а також військові аспекти.

Номер слайду 6

Національна безпека держави. Основи національної безпеки України викладено у відповідному Законі України. Відповідно до нього розробляють Стратегію національної безпеки України і Військову доктрину України, затверджувану Президентом України. Правову основу у сфері національної безпеки України становлять Конституція, відповідні закони України, міжнародні договори, обов’язковість виконання яких прийнято Україною.

Номер слайду 7

Національна безпека — захищеність життєво важливих інтересів людини і громадянина, суспільства і держави, за якої забезпечують сталий розвиток суспільства, своєчасне виявлення, запобігання й нейтралізацію реальних та потенційних загроз національним інтересам у всіх сферах діяльності.

Номер слайду 8

Об’єкти національної безпеки

Номер слайду 9

Основними принципами національної безпеки є: пріоритет прав і свобод людини та громадянина й верховенство права; пріоритет договірних (мирних) засобів у розв’язанні конфліктів; своєчасність заходів захисту національних інтересів від реальних потенційних загроз; розмежування повноважень і взаємодія органів влади задля національної безпеки; демократичний громадський контроль і нагляд за Воєнною організацією держави та іншими структурами в системі національної безпеки; використання в інтересах України міждержавних систем та механізмів міжнародної колективної безпеки

Номер слайду 10

Номер слайду 11

У 2018 р. в лавах ЗСУ служило понад 24 000 жінок, тобто кожний десятий війсь-ковослужбовець — жінка. Серед офіцерів їх близько 3000 осіб (у т. ч. 42 полковники). На території дії операції Об’єднаних сил (ООС) служили чи продовжують служити майже 7000 жінок, які уклали контракт з Міноборони України. Це і розвідниці, і кулеметниці, й інструкторки з медичної підготовки. Є серед них і снайпери, мінери, командири взвоів тощо. Зазначимо, що раніше жінок офіційно не реєстрували бойовими солдатами (через певні стереотипи). Ситуація змінилася лише влітку 2016 р., коли Міністерство оборони України розширило список дозволених для жінок військових посад. Разом із тим збережено обмеження на посади, де є небезпека для репродуктивного здоров’я; зокрема, ті, які пов’язані з використанням отрути, вибухових речовин і гасінням пожеж.

Номер слайду 12

Національна безпека держави. Головні завдання: зміцнення координації між зовнішньою, внутрішньою і військовою політикою; підвищення потенціалу і можливостей розвідки; раціоналізація «оборонного співробітництва» зі збройними силами.

Номер слайду 13

Використані джерела: Захист Вітчизни. Основи медичних знань : підручник для 10 класу закладів загальної середньої освіти. Рівень стандарту. // А. А. Гудима, К. О. Пашко, І. М. Гарасимів, М. М. Фука. — Тернопіль : Астон, 2018. https://bintel.org.ua/nukma/nacionalna-bezpeka/

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
4.0
Загальна:
4.3
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Шувар Наталія
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    4.0
pptx
До підручника
Захист Вітчизни (рівень стандарту, Основи медичних знань) 10 клас (Пашко К.О., Герасимів І.М., Щирба Ю.П., Фука М.М.)
Додано
17 вересня 2021
Переглядів
12074
Оцінка розробки
4.3 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку