Презентація "Національно-патіотичне виховання у початковій школі"

Про матеріал
Кожний учитель повинен домогтися, щоб учень якнайкраще знав близьке, дороге йому: Батьківщину і все, що її стосується, так само, як уміє читати, писати, лічити.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

“Національно-патріотичне виховання на уроках в початковій школі” Автор Ракша С.О.

Номер слайду 2

Кожний учитель повинен домогтися, щоб учень якнайкраще знав близьке, дороге йому: Батьківщину і все, що її стосується, так само, як уміє читати, писати, лічити. К. Д. Ушинський.

Номер слайду 3

Виховання у молодого покоління почуття патріотизму нині визнано проблемою загальнодержавного масштабу.

Номер слайду 4

У сучасних умовах патріотизм виявляється у: любові до Батьківщини готовності утвердити незалежність своєї держави піднесенні України до рівня високорозвинених країн світу

Номер слайду 5

Виховання гуманних почуттів: любові до людини поваги і піклування про людину доброти співчуття великодушності

Номер слайду 6

У початкових класах важливого значення набувають такі інтерактивні засоби виховання, як народні обряди та традиції, що спрямовані на розвиток творчого потенціалу особистості, кооперування та гуманізацію стосунків у колективі.

Номер слайду 7

Рідна мова, історія народу його традиції, звичаї та обряди, зокрема, фольклор, різні види народного мистецтва й художня творчість, народні символи та народна символіка, - все це є тим благодатним грунтом, на якому зростає національна свідомість.

Номер слайду 8

Засвоєння, зберігання і розвиток традицій і звичаїв українців є важливим засобом зміцнення національної свідомості. У народі побутує повір’я той, хто забув звичаї своїх батьків карається людьми і Богом.

Номер слайду 9

- любов до Батьківщини, віра у її майбутнє; любов, повага, доброзичливе ставлення до народу; - любов до родини, отчого дому; любов до рідної мови, та усвідомлення, мова є духовним багатством народу; - поважне ставлення до історії та культури власного народу; готовність до праці на користь рідної землі; дотримання та пропаганда здорового способу життя; - любов до природи, турбота про збереження її багатств. Вивчення досягнень педагогічної практики дало змогу дійти висновку, що патріотизм це:

Номер слайду 10

Втілюючи в життя метод проектів, можна розв’язати такі практичні завдання: не лише передати учням певну суму знань, а навчити здобувати ці знання самостійно; - сприяти учневі у здобутті комунікативних навичок; - розширити коло спілкування дітей; - прищепити учням уміння користуватись дослідницькими прийомами.

Номер слайду 11

Патріотизм – це дотримання та пропаганда здорового способу життя. Піклуючись про здоров’я підростаючого покоління, ми плекаємо власне майбутнє.

Номер слайду 12

Сім’я, родина, дім, рідна вулиця, природа навколо – це ті натуралістичні фактори, які дитина бачить, розуміє, за допомогою яких можна зацікавити дитину, спонукати її до дослідження нового, і які формують у неї почуття патріотизму.

Номер слайду 13

Піднесенню патріотичних почуттів у наш час сприяють: Написання листів-подяк героям Малюнки та сувеніри солдатам Благодійні ярмарки Допомога пораненим воїнам Зустрічі з УБД

Номер слайду 14

Результативність усієї роботи повинна сприяти тому, щоб у дітей: - виникла зацікавленість у дослідженні історії рідного краю народних традицій, бажання їх берегти; пошукова активність трансформувалась у допитливість; - розвинулися здібності до генерування оригінальних ідей; - з’явилось відчуття особистої значущості від залучення до різних видів роботи.

Номер слайду 15

Дякую за увагу!

ppt
Додано
18 жовтня 2020
Переглядів
715
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку