Презентація "Нацистська Німеччина та Путінська Росія: історичні паралелі. Дидактичний матеріал до уроку"

Про матеріал
Даний матеріал підготовлено на основі даних відкритого доступу у мережі Інтернет, що дало автору змогу відстежити історичні паралелі у розвитку фашистської Німеччини та Путінської Росії. Не претендуючи на ексклюзивність судження, автор висловлює свою точку зору з окресленого питання. Матеріал може бути корисним як вчителям при підготовці до уроків, так і учням для самостійної роботи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Нацистська Німеччина та Путінська Росія: історичні паралеліДидактичний матеріал до уроків з всесвітньої історії

Номер слайду 2

Нацистська Німеччина та Путінська Росія: рівність у підлостіНацистська Німеччина виникла з поразки у Першій світовій війні і продукувала фашизм. Через роки, через відстані…Росія виникла після розпаду СРСР. Поразка у “холодній війні” призвела до посилення тенденцій за “зростання величі Росії”Кириченко В. А. Гітлеру шляхом потужної пропаганди вдалося утвердити у свідомості німців тезу про визначну роль нації і її покликання панувати світом. Путіну шляхом потужної пропаганди вдалося утвердити у свідомості росіян тезу про Путіна-месію, який покликаний встановити новий світовий порядок з визначальним місцем Росії у ньому. Гітлер об'єднав навколо себе на ідеологічній основі палких прибічників сильної влади у сильній державі і спирався на них. Путін об'єднав навколо себе на основі фінансових зв'язків невелику групу олігархів, за особисту відданість яких “закриває очі” на пограбування ними країни. Гітлер був призначений рейхсканцлером у результаті політичної угоди в період економічної і політичної кризи в НімеччиніПутін успадкував посаду в результаті політичної угоди у період економічної і політичної кризи в Російській ФедераціїШляхом прийняття особливих законів Гітлер фактично призначив себе рейхсканцлером Німеччини довічно. Шляхом обнуління президентських термінів та внесення змін до Конституції РФ Путін призначив себе президентом Росії довічно

Номер слайду 3

Нацистська Німеччина та Путінська Росія: рівність у підлостіЧерез роки, через відстані…Через підконтрольну систему засобів масової інформації Гітлер встановив повний контроль над свідомістю народних мас і маніпулював нею. Через систему державних засобів масової інформації Путін встановив повний контроль над свідомістю народних мас і маніпулює нею. Гітлер знищував політичних противників за допомогою підконтрольного репресивного органу партії - СДПутін вдається до знищення опозиції шляхом репресій та фізичного усунення із задіянням підконтрольних спецслужб. Для задоволення амбітних планів Гітлер пішов на порушення Сен-Жерменського договору. Для задоволення амбітних планів Путін пішов на порушення Будапештського меморандуму. Головним ворогом Німеччини Гітлер призначив світове єврейство, звинувативши його у всіх бідах і проблемах для німців. Головним ворогом Путін призначив країни “західного світу”, які нібито прагнуть знищити Росію. У Гітлера була “велика Німеччина” з аншлюсом Австрії і запереченням існування Чехословаччини. Путін вибудовує “велику Росію” з аншлюсом Криму та запереченням існування України. Вже до великої війни Гітлер здобув статус “bad boy” (“поганий хлопець”) у світовій політиці, але співгромадяни обожнювали його. Вже до великої війни Путін здобув статус “bad boy” (“поганий хлопець”) у світовій політиці, але співгромадяни обожнюють його. Кириченко В. А.

Номер слайду 4

Нацистська Німеччина та Путінська Росія: рівність у підлостіЧерез роки, через відстані…Гітлер проявляв свої загарбницькі плани в Австрії, Чехословаччині, ПольщіПутін не приховує своїх загарбницьких планів в Республіці Ічкерія, Грузії, Молдові, УкраїніМілітаризацію молоді і підготовку її до загарбницької війни Гітлер здійснював через систему молодіжних організацій “Гітлерюгенд”Мілітаризацію молоді і підготовку її до загарбницької війни Путін здійснює через систему молодіжних організацій “Юнармії”Гітлер сам себе призначив фюрером німецького народу. Путін не проти, коли його підлеглі за очі називають царем. Гітлер здійснив окупацію Судет під приводом захисту німецькомовного населення. Путін здійснив інтервенцію на Донбасі під приводом захисту російськомовного населення. Головним партнером Гітлера був диктатор Б. МуссолініГоловним партнером Путіна виступає диктатор О. Лукашенко. У 1939 р. Гітлер разом з СРСР (Й. Сталін) здійснив поділ Європи на сфери впливу. У 2021 р. Путін спробував домовитися про відділення Східної Європи від НАТОКириченко В. А.

pptx
Додано
14 лютого 2023
Переглядів
528
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку