Презентація "Нагрівання та охолодження повітря над суходолом і водною поверхнею"

Про матеріал
Пояснити учням, як нагрівається повітря, що повітря над сушею нагрівається й охолоджується швидше, ніж над водною поверхнею; сприяти розвитку пам’яті, уваги, логічного мислення, вміння робити узагальнення та висновки; виховувати бережне ставлення до природи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок природознавства Розпочинаємо з вами. А займемося сьогодні Серйозними ділами. Розкриємо віконце В чудовий світ природи. Тож часу не втрачаємо, Зручненько сідаємо І до роботи приступаємо.  

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Безбарвне Прозоре Пружне Займає весь простір При нагріванні розширюється При охолодженні стискається

Номер слайду 4

Поясніть, чому взимку під снігом можна побачити зелені рослини. Яка властивість повітря сприяє цьому?   Доведіть, що повітря пружне.   Поясніть, як нагрівається повітря. Що при цьому відбувається?

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Суходіл швидко нагрівається, але й швидко охолоджується. Вода нагрівається довше, зато довше й зберігає тепло і повільніше віддає його повітрю. Унаслідок цього над суходолом удень тепліше, а вночі холодніше. Ніж над водною поверхнею.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

С. 32 - 34

Номер слайду 11

С. 12

Номер слайду 12

- Повітря захищає нас від сонячної радіації. - Повітря — чиста речовина. - Повітря — суміш газів. - Тепле повітря піднімається вгору. - Повітря захищає нас від переохолодження. - Повітря містить кисень, необхідний нам для дихання. - Повітря прозоре, кисле на смак.

Номер слайду 13

- Тепле повітря опускається вниз. - До чинників, що забезпечують життя на планеті Земля, належать: вода, повітря, тепло та світло. - До складу повітря обов’язково входить кисень і вуглекислий газ. - Повітря добре проводить тепло. - З космосу наша планета має зелений колір, бо на ній є зелені рослини.  

Номер слайду 14

Домашнє завдання Прочитати статтю с. 32–34 та дати відповіді на питання.  

ppt
Додано
12 квітня 2020
Переглядів
2136
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку