презентація" Народна казка – скарбничка мудрості. Корейська народна казка «Чий подарунок найкращий»

Про матеріал
Ознайомити учнів з видами казок, формувати вміння аналізувати зміст казки; поповнювати словниковий запас; виробляти навички виразного читання; відпрацювати навички роботи з текстом, визначати головну думку прочитаного, розвивати творчу уяву, зв’язне мовлення; виховувати любов до навчання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Чий подарунок найкращий. Корейська народна казка Розробила вчитель початкових класів Боярська Л. Л.

Номер слайду 2

I. Організаційний момент класу. Холодно в полі, в саду, на городі,Осінь мандрує по кожній господі. Тепло і затишно в класі у нас,Доброго дня, я вітаю всіх вас!

Номер слайду 3

Робота над мовленнєвим диханням. Читання складів на одному диханніБа-бо-бу-би-бі-бе. Бам-бом-бум-бим-бім-бем. Бав-бов-був-бив-бів-бев

Номер слайду 4

Мовленнєва розминка. Робота над чистомовкою.- Ом – ом – ом – ом -ходить осінь за вікном.Ім – ім – ім – ім -Заглядає осінь в дім. Ма – ма – ма – ма -Плаче осінь, йде зима.

Номер слайду 5

Мовленнєва розминка. Робота над скоромовкою. Сидів горобець на сосні, -Заснув – і упав уві сні. Якби не сидів на сосні,Сидів би він ще на сосні.

Номер слайду 6

Пригадай, що ти знаєш про казку Казка- народний або літературний твір про вигадані, часто фантастичні події. Казки за змістом поділяються на групи. Казки про тварин – це повчальна оповідь, у якій головними героями є тварини. За їхніми вчинками і словами можна розпізнати людські якості, а також зрозуміти, як потрібно поводитися у житті.

Номер слайду 7

У чарівних казках розповідається про незвичайний таємничий світ, чарівні предмети. У цих казках не тільки тварини, а й дерева, гори, вітер здатні розмовляти, думати, радіти чи сумувати. Герої чарівних казок проходять через важкі випробування, чарівні перетворення, здійснюють дивовижні подвиги і завжди виходять переможцями.

Номер слайду 8

Соціально-побутові казки – це казки, у яких зображено події, наближені до реального життя людей. У казках прославляються розум, працьовитість, доброта героїв, їхня здатність протистояти лихим обставинам, боротися за свою волю, кохання і щастя. Цінність персонажів вимірюється не їхньою чарівністю, а цілко реальними якостями.

Номер слайду 9

Робота над корейською народною казкою « Чий дарунок найкращий»- У якій країні відбувалися події, описані в творі?- Які чарівні подарунки придбали юнаки для нареченої?-Як вони допомогли врятувати життя красуні?- Як Ан Ран Дю обрала того юнака, за якого вийшла заміж?- Чи справедливим було її рішення?Попрацюйте разом! Визначте реальне і казкове у творі.

Номер слайду 10

Гра « Чи уважно т читав»Порахуйте, скільки разів в тексті вжито слова яблуко, Ан Ран Дю

Номер слайду 11

Пофантазуй!Якими новими епізодами можна доповнити казку

Номер слайду 12

Дякую за увагу!!!!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Свідзінська Анжела Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
До підручника
Літературне читання 4 клас (Барна М. М., Волошенко О. В., Козак О. П.)
Додано
4 листопада 2021
Переглядів
2159
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку