Презентація "Наше довкілля"

Про матеріал

У презентації "Наше довкілля" розглядаються теми:

- об'єкти природи і створені руками людини;

- розрізнення дерев, кущів, трав'янистих рослин;

- Червона книга України;

- та ін.

Навчальний матеріал для вивчення у 1 класі та повторення у 2 кл.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Наше довкілля Природне і створене людиною Розрізнення дерев, кущів, трав’янистих рослин Я досліджую світ Для учнів 1-2 класів Пізнаємо таємниці Это изображение, автор: Неизвестный автор, лицензия: CC BY-SA Это изображение, автор: Неизвестный автор, лицензия: CC BY-SA

Номер слайду 2

Зміст 1. Міркуємо! Що необхідно робити, щоб зберегти повітря чистим? 2. Пізнаємо довкілля! Природне і створене людиною, об’єкти природи. 3. Аналізуємо та знаходимо предмети, створені людиною. 4. Встановлюємо відповідність. Та групуємо предмети за подібністю. 5. Розрізняємо! Дерева, кущі, трав’янисті рослини. 6. Впіймаємо помилку! - Чи з’їсть їжачок яблуко? 7. Досліджуємо! Чому сторінки Червоної книги України кольорові?

Номер слайду 3

Міркуємо! Яким повітрям ми дихаємо? Як гадаєш: що необхідно робити, щоб зберегти повітря чистим? Розглянь предмети, створені людиною та обери об’єкти природи. Это изображение, автор: Неизвестный автор, лицензия: CC BY-SA Як берегти природу – довідайся із мультфільму!

Номер слайду 4

Пізнаємо довкілля! Природне і створене людиною. Досліднику важливо уміти розрізняти тіла природи і те, що створене людиною. Тож спробуй знайти об’єкти природи!

Номер слайду 5

Проаналізуй та знайди, які предмети створені людиною.

Номер слайду 6

Встанови відповідність. Згрупуй предмети за подібністю. – До чого подібні: бант, альтанка, місток?

Номер слайду 7

Розпізнавай: дерева, кущі, трав’янисті рослини. дерева Трав’янисті рослини кущі

Номер слайду 8

Впіймаємо помилку! - Чи з’їсть їжачок яблучко? Обери: що полюбляє їжачок? Що насправді їсть їжак?

Номер слайду 9

Чи знаєш ти, що зникаючі види рослин і тварин заносять до Червоної книги, щоб їх охороняти законом? Червона книга України Досліджуй! Чому сторінки Червоної книги України кольорові? Можеш дізнатися про це у дорослих, з інших джерел… Який висновок ти зробиш?

Номер слайду 10

Допоможи нам намалювати рослини нашого краю, які занесені до Червоної книги України. Довідайся про якнайбільшу кількість зникаючих рослин та намалюй, щоб на квітковій галявині цих квітів стало більше. Виконай це творче завдання, щоб краще їх запам’ятати і берегти ! Червона книга

ppt
Додано
15 жовтня 2020
Переглядів
1839
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку