Презентація "Наше село – наша земля! "

Про матеріал

Мета: Наше село – наша земля! Єдина ти для нас у світі ми кровиночка твоя і в єдності ми будем жити!

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Наше село – наша земля! Єдина ти для нас у світі,а ми кровиночка твоя і в єдності ми будем жити!Підготувала вчитель історії Мочерад Л. М.

Номер слайду 2

Тягнуться в небо шумливі тополі, Що край дороги ведуть до села. Де б не бродила дзвінка наша доля, Та повертає до свого джерела. А. Л. Милостива Ми повинні пам’ятати, що історія села, свого роду, свого народу – це ті ознаки, за якими ми розпізнаємо народ не лише в сучасному, а й в історичному минулому. Кожна людина з душевним трепетом згадує те місце, де вона народилася, де минуло її дитинство у батьківській оселі; згадує традиції і звичаї, що шанувались із часів дідів- прадідів. В усіх народів існує повір’я, що той, хто забуває звичаї батьків, карається людьми і Богом.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Серед лугів село моє чудове Тут на світанні запахи медовіТеплом вітрів овіяні сади -І в цьому краї народились ми

Номер слайду 5

Родина, рід – які слова святі,Вони потрібні кожному в життіБо всі ми з вами гілочки дерева,Що вже стоїть роки. Славні роди живуть у Санниках: Санницькі, Брики, Проці, Ящишини, Рибіцькі, Мочеради, Замрії, Кадикали, Чопки, Городечні, Чехи, Козаки, Кміті, Пукаси, Мельники, Ключники, Ніжики, Нижанківські й Гірняки  

Номер слайду 6

Поміщик Бернардович, який проживав в селі Мистичі, володів великою кількістю землі. В маєтку цього поміщика жив слуга, який був дуже хорошим майстром: він робив добрі сани, якими довго користувалися люди. За добру роботу поміщик подарував майстрові землю, де той і посилився. А прізвище слуги було Санницький від слова «сани». Звідти походить назва села – Санники. Звідки походить назва села Санники?

Номер слайду 7

Ів далекому сорок першому. Воювати на фронт ішлиІ багато з них не вернулись. Десь у землях чужих полягли. Брик Володимир Михайлович, Гірняк Олексій Іванович, Городечний Мирон Іванович, Дикий Антін Васильович, Дикий Петро Миколайович, Кміть Михайло Григорович, Кміть Федір Степанович, Мандзин Микола Павлович, Мандзин Павло Степанович, Мандзин Роман Степанович, Проць Олексій Іванович, Санницький Андрій Степанович, Санницький Матвій Васильович, Санницький Йосип Олексійович, Санницький Михайло Андрійович, Санницький Степан Васильович, Чопко Степан Михайлович, Ящишин Михайло Григорович, Ящишин Павло Іванович…

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Замрій Любомир Чопко Ярослав Ні! Ми не станем на коліна. Бо з нами правда! З нами Бог!Ми стоїмо за честь народу, за його гідність і свободу. За небо мирне і погоже, і віримо – ми переможем!

Номер слайду 10

Кадикало Андрій. Ось виріс син і вже пішов в солдати, щоб вчитись захищати рідний край. Та час прийде додому відлітати Матусю, сина – воїна чекай!

Номер слайду 11

Церква Вознесіння Господнього. 1912 р.

Номер слайду 12

Колись у житті все згорає і гине,Буває зневіра когось опече,То ж йдемо до церкви,Бо тут ми родина,Схиляєм надію на Боже плече. Нехай наші сили помножаться втричі,Здоров’я прибуде як Божа роса. Подай же нам духу і єдності, Боже,Усе переможе молитва свята.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

100 – річний ювілей храму

Номер слайду 17

Іван Ящишин

Номер слайду 18

Фельдшерсько – акушерський пункт Фельдшер Матис Катерина Ігорівна

Номер слайду 19

Народознавча світлиця при Народному домі та бібліотеці с. Санники "Берегиня мого роду" 

Номер слайду 20

Учителю! Прекрасного ти гідний,Бо вибрав у житті свою мету. Від імені усіх скажу «Спасибі» За вашу працю вчительську святу 

Номер слайду 21

Культурна робота в селіКультпрацівники Кміть Романія і Кадикало Ольга

Номер слайду 22

Культпрацівник – професія від Бога. А Бог – отець не кожному дає,Коли вже стали ви біля порога. Віддайте серце до кінця своє

Номер слайду 23

Світлини нашого активного життя

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Номер слайду 29

Номер слайду 30

Номер слайду 31

Номер слайду 32

Номер слайду 33

Номер слайду 34

Номер слайду 35

Номер слайду 36

Номер слайду 37

Нехай життя ваше щоденне В добрі та радості минає, І труд ваш буде лиш натхненним, А в домі щастя прибуває! Хай Бог охороняє вас від злого, Хай світить сонце і колосяться жита, Щоб ви були щасливі та здорові На многії і благії літа.

pptx
Додано
1 квітня 2018
Переглядів
1428
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку