Презентація "Настільний теніс"

Про матеріал
Презентація "Настільний теніс". Тут описана гра в настільний теніс, її історія створення, правила.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Настільний теніс

Номер слайду 2

Що таке настільний теніс? Спортивна гра, заснована на перекиданні спеціального м'яча ракетками через ігровий стіл з сіткою за певними правилами. Метою гравців є досягнення ситуації, коли м'яч не буде відбитий супротивником

Номер слайду 3

Більшість фахівців вважає, що настільний теніс з'явився в Англії, як різновид великого тенісу.

Номер слайду 4

У 1900 році гравець по імені Джеймс Гібб в Америці натрапив на маленькі порожні кольорові кульки — дитячі іграшки. Після повернення до Англії він спробував подібну порожню кульку на столі і знайшов, що вона має величезну перевагу перед цільною.

Номер слайду 5

Назву «пінг-понг» було зареєстровано у 1901 році Джоном Джаквесом і продано братам Паркер. Вона вийшло зі сполучення двох звуків: Пінг — звук м'яча, коли він вдаряється в ракетку, і Понг — коли м'яч відскакує від столу

Номер слайду 6

У 1901 році офіційний турнір відбувся в Індії. Його можна вважати першим міжнародним змаганням.

Номер слайду 7

У 1926 році заснована Міжнародна Федерація Настільного Тенісу (ITTF).

Номер слайду 8

В 1930 році завдяки появі губчастої гуми, що використовується як накладки на ракетки, гра стала різноманітнішою. Проте в 30-х роках ще переважали гравці, що грали в захисному стилі, що іноді приводило до курйозів. В 1934 році на першості світу в Парижі була припинена зустріч між Хагенауером (Франція) і Холденбергом (Румунія), яка продовжувалася 8 годин.

Номер слайду 9

З 1930 по 1951 рік серед переможців змагань переважають представники Угорщини. З 1951 року кращі результати показують представники Азіатських країн (Японія, Корея, Китай).

Номер слайду 10

Чемпіонати світу з настільного тенісу почали проводитись щороку з 1926 (за винятком 1940—1946 років), а з 1957 року — раз у два роки. Чемпіонати Європи проводяться з 1958.

Номер слайду 11

У 1988 році настільний теніс стає Олімпійським видом спорту

Номер слайду 12

Інвентар: Стіл і сітка Тенісний стіл - спеціальний стіл, розділений сіткою на дві половини. Розміри: довжина - 274 см, ширина - 152,5 см, висота - 76 см. Ігрова поверхня може бути з будь-якого матеріалу і повинна розділятися на дві половини вертикально стоїть сітка

Номер слайду 13

Ракетка При грі використовуються ракетки, зроблені з дерева, покритого одним чи двома шарами спеціальної гуми з кожного боку. У дорогих ракеток підставу зроблено з кількох шарів деревини. Професійні ракетки не продаються в готовому вигляді.

Номер слайду 14

Вибір ракетки - це важливий крок і необхідно підійти до цього серйозно. Неправильно обрана ракетка може вплинути на розвиток техніки і уповільнити Ваш прогрес.

Номер слайду 15

Способи тримання ракетки

Номер слайду 16

Загальні положення гри: Партія складається з розіграшів, кожен з яких починається з подачі. Далі подають чергуються кожні дві подачі За сучасними правилами партія йде до 11 очок. При парній грі при переході подачі гравець, який брав м'яч, стає подає, а партнер гравця, який подавав м'яч, стає приймаючим. Під час гри, якщо м'яч зачепив сітку і перемістився на іншу половину, то гра продовжується.

Номер слайду 17

Подачі

Номер слайду 18

Подача Проводиться згідно з такими правилами: м'яч повинен бути підкинутий вертикально вгору з відкритою долоні не менше ніж на 16 см; від моменту відриву від долоні до зіткнення з ракеткою м'яч повинен бути обов'язково вище, ніж поверхня стола; гравець ,що подає повинен вдарити по м'ячу так, щоб той вдарився один раз на своїй половині і хоча б один раз на половині суперника; подача повинна виконуватися так, щоб той хто приймає ясно бачив все фази подачі; не можна приховувати момент подачі рукою, в якій знаходиться ракетка; подача вважається поданою, як тільки м'яч відірвався від долоні подаючого Якщо м'яч зачепив при подачі сітку, але при цьому всі інші правила були дотримані, оголошується «переподача»

Номер слайду 19

Подача прямим ударом

Номер слайду 20

Подачі в задані зони

Номер слайду 21

Подачі в задані точки

Номер слайду 22

Подачі в задані зони

Номер слайду 23

Способи переміщення в парній грі

Номер слайду 24

Способи переміщення в парній грі

Номер слайду 25

Різні види підкруток при виконанні подачі “віяло”

Номер слайду 26

Різні види підкруток при виконанні подачі “віяло”

Номер слайду 27

Подача “маятник” зліва

Номер слайду 28

Подача “маятник” справа

Номер слайду 29

Різні види підкруток при виконанні подачі “маятник”

Номер слайду 30

Подача ”віяло” з правосторонної стійки з нижньою підкруткою

Номер слайду 31

Подача “віяло” стоячи лицем до стола

Номер слайду 32

Різні види підкруток при виконанні подачі “віяло”

Номер слайду 33

Нарахування очок При наступних помилках: помилка при подачі; неправильна подача; м'яч при подачі вдарився два рази на своєму боці; м'яч потрапив на свою сторону після удару ракеткоюм'яч був вдарений двічі; м'яч потрапив у що завгодно, крім ракетки, після відскоку від столу; м'яч не влучив по стороні суперника після удару; м'яч був відбитий до того, як вдарився об стіл; стіл був посунуть або вільна рука торкнулася столу; м'яч при подачі не потрапив в зону суперника;;

Номер слайду 34

Настільний теніс - чудовий спосіб енергійного проведення часу і для тих, хто віддає перевагу серйозним заняттям, і для тих, хто вперше в житті тримає ракетку. Спортсмен ставить перед собою іноді важкі, але цілком досяжні цілі і в міру виконання ускладнює їх. Це розвиває особистість, виробляє спортивний характер, викорінює недоліки. І далеко не завжди переможцем стане наймолодший або найсильніший. Багато що залежить від уміння, навичок, спритності і координації.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Герда Олена Євгенівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
3 листопада 2022
Переглядів
2057
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку