Презентація " Навчальний дослідницький проєкт:"Атмосферний тиск,його зміни в тропосфері"

Про матеріал
Навчальний дослідницький проєкт " Атмосферний тиск, його зміни в тропосфері", підготувала вчитель географії Моргунова Світлана Петрівна, слухач курсів вчителів географії НУШ 6 кл.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Закарпатський інсти. ЗЗтут післядипломної педагогічноїЗакарпатський інститут післядипломної педагогічної освіти. Навчальний дослідницький проєкт: Атмосферний тиск, його зміниу тропосфері. За модельною програмою «Географія. 6- 9 класи» для закладів загальної середньої освіти ( автори Запотоцький С. П., Карпюк Г.І., Гладковський Р. В., Довгань А.І.,Совенко В. В., Даценко Л. М., Назаренко Т. Г., Гільберг Т. Г., Савчук І. Г., Нікитчук А. В.,Яценко В. С., Довгань Г. Д., Грома В. Д., Горовий О. В.) Слухача курсів вчителів географії НУШ 6 кл. Вчителя географії Моргунової С. П.

Номер слайду 2

Навчальні цілі, мета: 1. Розвиток пізнавальних умінь і навичок, навичок аналізу і рефлексії в учнів.2. Розвиток уміння орієнтуватися в інформаційному просторі.3 Розвиток уміння самостійно і в групі конструювати свої знання.4. Розвиток уміння критично мислити, відстоювати свою думку, знаходити компроміс.

Номер слайду 3

Результати проєкту: Учень/учениця:розуміє зміст понять «атмосфера», «атмосферний тиск», виконує з допомогою вчителя чи інших осібспостереження, фіксує одержані результати; представляє результати дослідження у запропонований спосіб, зокрема з використанням цифрових пристроїв; аналізує з допомогою вчителя результати досліджень атмосфери за запропонованими критеріями; представляє самостійно або з допомогою вчителя інформацію про атмосферний тиск; встановлює з допомогою вчителя взаємозв’язки явищ і процесів, що відбуваються в атмосфері.

Номер слайду 4

Методи і техніки, використані при створені проєкту:1. Асоціативний кущ « Погода». Мотивація навальної діяльності.2. Читання з маркуванням. Крок 1. Перед тим як давати це завдання вам необхідно подумати, якого роду інформацію (4 або 5 моментів) учні, за вашим бажанням, мають знайти в тексті. Для кожного роду інформації придумайте простий символ. + - Я це знав - Я це не знав ) Я думав інакше ? - Це мене здивувало ! - Я хотів би дізнатися про це детальніше. Крок 2. Ретельно поясніть учням, якого роду інформацію їм треба шукати в тексті при читанні. Наведіть приклади. Крок 3. Скажіть учням почати читання тексту й маркірувати (легко й м'яким олівцем) всі ті місця в тексті, де дається інформація кожного виду. Крок 4. Потім діти заповнюють таблицю, коротко записавши до неї виділені на першому етапі положення. Застосовується: на фазі побудови знань.

Номер слайду 5

Сенкан :1. Атмосферний тиск2. Низька, нормальна, висока3. Змінюється, тисне4. Залежить від висоти і t повітря.5. Повітря

Номер слайду 6

Закріплення вивченого матеріалуhttps://learningapps.org/view4454139

pptx
Пов’язані теми
Географія, 6 клас, Презентації
Інкл
Додано
11 грудня 2023
Переглядів
172
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку