Презентація "Навчальний проект Тарасовими шляхами"

Про матеріал
Презентація до уроку літературного читання " Тарасовими шляхами". Його можна використати для захисту проекта, під час вивчення спадщини Великого Кобзаря.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Навчальний проект“ Тарасовими шляхами”Підготувала вчитель початкових класів Опорного закладу освіти. Марківська гімназія. Косаревич Т. І.

Номер слайду 2

Тарас Григорович Шевченко – великий співець українського народуІ мене в сем’ї великій,В сем’ї вольній, новій,Не забудьте пом’янути. Незлим тихим словом.

Номер слайду 3

Життєвий шлях Кобзаря

Номер слайду 4

Поезії Т. Г. Шевченка Барвінок цвів і зеленів... Барвінок цвів і зеленів,Слався, розстилався;Та недосвіт перед світом. В садочок укрався. Потоптав веселі квіти,Побив... Поморозив... Шкода того барвіночка. Й недосвіта шкода!Робота в групах. Створення ілюстрацій до прочитаних віршів

Номер слайду 5

Реве та стогне Дніпр широкий. Конкурс на виразне читання вірша. Слухання пісні “Реве та стогне Дніпр шорокий”.

Номер слайду 6

Прозові твори Великого Кобзаря. Близнята. Варнак. Княгиня. Мандрівка з приємністю та й не без мораліМандрівка з приємністю та й не без моралі (2)Музика (1)Музика (2)Наймичка (1)Наймичка (2)Наймичка (3)

Номер слайду 7

Чому прозу писав російською. Тоді чому український поет пише російською? На це може бути кілька пояснень. Перше: ми знаємо, що будь-який рядочок, що виходив з-під пера Шевченка, був компроматом. Не писати українською, а писати російською – то був вимушений крок.

Номер слайду 8

Тарас Шевченко-художникворчість Т. Шевченка-художника позначена глибоким психологізмом у портретному жанрі. Новаторськими пошуками в побутовому жанрі і пейзажі, значними досягненнями в техніці гравюри. Митець вдало поєднав у своїх творах традиції  українського національного малярського досвіду зі здобутками передових майстрів російського і західноєвропейського мистецтва..

Номер слайду 9

Найвідоміші малюнки. Папір, туш, перо. Рисунок виконано на одну з поширених на той час в Академії мистецтв тем «історичного живопису». До цієї ж тематичної групи належать роботи Шевченка «Александр Македонський виявляє довір'я своєму лікареві Філіппу», «Смерть Віргінії», «Смерть Сократа».

Номер слайду 10

Відомі картини митцяїх створював Тарас Шевченко протягом усього життя. Кількість Шевченкових автопортретів важко облікувати. Чимало з них не дійшли до нашого часу й відомі лише з його листування чи спогадів його сучасників. Чимало розкидано на берегах рукописів літературних творів Кобзаря, листів, на аркушах робочих альбомів і навіть на малюнках інших малярів. Атопортрети

Номер слайду 11

Пам`ять народна житиме в віках Національному музеї Тараса Шевченка,(м. Київ) провідному закладі України та світу із шевченкознавства, зберігається переважна більшість малярської спадщини Т. Г. Шевченка, що входить в золотий фонд української культури. Колекція музею формувалась протягом 150 років та зараз налічує понад 85 тисяч експонатів, з яких до основного фонду належать 34 тисячі. А ще сайт музею дає можливість відвідати зали Віртуального музею.

Номер слайду 12

Музеї дитинства

Номер слайду 13

Музеї в КиєвіЛітературно-меморіальний будинок-музей. Т. Г. Шевченка,  який відтворює атмосферу 1846-47 рр., коли Шевченко жив у Києві аж до арешту в справі Кирило-Мефодіївського товариства.

Номер слайду 14

Музей однієї книги. Музей однієї книги - «Кобзаря»Т. Г. Шевченка м. Черкаси розташований у меморіальному будинку, в якому з 18 по 22 липня 1859 р. у родині купців Цибульських проживав Т. Г. Шевченко. У музеї показана історія видання творів Т. Г. Шевченка, джерела його творчості, цікаві видання, простежена еволюція ілюстрування шевченківських поезій, а також "Кобзарі" у перекладах на мови народів світу. Фонди музею налічують більше 6 тис. експонатів і постійно поповнюються, особливо за рахунок рідкісних видань „Кобзарів”, закордонної шевченкіани та подарунків. 

Номер слайду 15

Музеї за кордоном

Номер слайду 16

Музеї за кордоном

Номер слайду 17

Використані джерелаbiblioshelest.blogspot.com › 2014/03 › blog-post_154 Мандрівка Тарасовими шляхами - Бiблiо. ШЕЛЕСТhttp://man.rv.ua/news/najkraschi-virshi-tarasa-shevchenka-yaki-maje-znaty-kozhen-ukrajinets.html http://litopys.org.ua/shevchenko/daty.htm https://galinfo.com.ua/news/taras_shevchenko_11_tsikavyh_faktiv_infografika_309972.html

pptx
Додано
27 січня 2020
Переглядів
948
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку