Презентація " Найбільші тварини світу"

Про матеріал
Планета Земля сповнена дивовижних тварин. На ній живуть маленькі і великі, короткі і довгі, високі і низькі. Кожен – унікальне у своєму роді. Але справжнє здивування викликають тварини небачених розмірів...
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація на тему : Найбільші тварини світу Вчитель початкових класів Костюк Людмила Сергіївна

Номер слайду 2

Найбільші тварини в світі Планета Земля сповнена дивовижних тварин. На ній живуть маленькі і великі, короткі і довгі, високі і низькі. Кожен – унікальне у своєму роді. Але справжнє здивування викликають тварини небачених розмірів. Сьогодні на уроці подивимося на найбільших тварин в світі. Всі вони відносяться до абсолютно різних видів.

Номер слайду 3

Найважча тварина в світі, що мешкає на суші З тварин, що мешкають на суші, важче за всіх африканський слон. Самці африканського слона виростають у довжину до 7,5 метрів, у висоту до 3,3 метрів, важать близько 6 тонн. Самки трохи менше, їх довжина сягає 7 метрів, висота 2,7 метрів, вага – менше 3 тонн , у дорослого африканського слона відсутні природні вороги, і все із-за значних розмірів. Однак, новонароджені дитинчата, дуже вразливі перед левами, крокодилами, гієнами і леопардами.

Номер слайду 4

Найвища наземна тварина в світі Жираф - це найвища наземна тварина на планеті. Африканське парнокопитне ссавець зростає до 5-6 метрів у висоту. Середня вага самців – 1600 кілограмів, самок – 830 кілограмів. У жирафа надзвичайно довга шия – більше 2 метрів у довжину. І це результат непропорційного розширення хребта.

Номер слайду 5

Найбільша м’ясоїдна тварина в світі Найбільше м’ясоїдна тварина на планеті, яке живе донині — південний морський слон, просто тюлень. Розмір самок і самців різниться в рази, і ця різниця більше, ніж у будь-якого іншого ссавця. Самці в 5-6 разів важче самок. Середня вага самців – 2200 – 4000 кілограмів, самок – лише 400-900 кілограмів. Довжина – до трьох метрів. Смішний ніс, що нагадує слонячий хобот, має важливе призначення - він є показником зрілості і сили самця, а також попереджає „молодь", що перед ними - досвідчений боєць.

Номер слайду 6

Найбільша м’ясоїдна наземна тварина З найбільших мясоїдних тварин у світі - це ведмідь кадьяк (різновид бурого ведмедя) і білий полярний ведмідь. Розміри особин приблизно однакові і вчені досі не можуть відповісти, який ведмідь більше. Висота тварин починається від 1,6 метрів, повна довжина – близько 3 метрів. Найважчі особини, які були зареєстровані важили 1003 кілограма (білий ведмідь) і 1135 кілограмів (бурий ведмідь).

Номер слайду 7

Найбільша рептилія в світі Такою є морський крокодил. Побачити нього можна у відповідних середовищах проживання. Вага дорослої чоловічої особини досягає 1000 кілограмів, довжина від 4 до 5,5 метрів. Зрілі самці можуть виростати і більше. Морський крокодил – хижак, який атакує майже будь-яку тварину в його окрузі (і в воді і на суші). Дивно, але вага щойно вилупленого крокодильчика в середньому становить 70 грам. Назва «морський» зовсім не означає, що рептилія постійно знаходиться під водою. Максимальний час перебування в товщі води для крокодила-людожера становить близько півгодини.

Номер слайду 8

Найбільший плазун в світі Такою є зелена анаконда. І тому вона займає місце з найбільш великих тварин на планеті. Максимальний розмір, який був зафіксований становить 7,5 метрів в довжину і 250 кілограмів ваги. Основним кормом Анаконді служать кролики, морські свинки, щури, але вона поїдає також різних рептилій, риб і іноді заковтує змій.

Номер слайду 9

Найбільший птах у світі Страус — нелітаючий птах, крила слабо розвинуті. Вони можуть довгий час обходитися без води, але при нагоді охоче п'ють воду та купаються. У неволі живуть до 50 років. Страус – мешканець Африки. Особини чоловічої статі виростають до 2,8 метрів і важать від 150 кілограмів. Дорогого коштує яйце, відкладене страусом. Воно важить близько 1,5 кілограмів і є самим великим яйцем у світі. Бігають страуси зі швидкістю близько 100 кілометрів на годину. І цей факт робить його найшвидшої птахом у світі і самою швидкою двоногою твариною на планеті.

Номер слайду 10

Найбільша тварина (савець) в світі, що живе у морі Це, безумовно, блакитний кит. Він є морським ссавцем. У довжину вони досягають 30-ти метрів, вага чудовиська – близько 180 тонн. Маса ссавця близько 2,7 тонн. Розмір можна порівняти з величиною середнього індійського слона. Серце блакитного кита важить близько 600 кілограмів. І воно найбільше у світі. Для порівняння, сердечко можна порівняти з машиною за розміром і вагою.

Номер слайду 11

Найбільший членистоногий у світі Японський краб-павук - вид морського краба, який живе у водах навколо Японії. Довжина його більша, ніж у будь-якого членистоногого, досягає 3,8 метри, вага - до 19 кг. У своєму природному середовищі японський краб-павук харчується молюсками і живе протягом 100 років.

Номер слайду 12

Найбільша риба в світіДовжина китової акули може перевищувати 10 м, вага — 12 т. Існують відомості, що деякі особини досягають 18—20 м! Найбільша у світі риба не здатна розвивати швидкість більшу, ніж 5 км/год. У порівнянні з іншими представниками свого виду, це досить млява і апатична істота.

Номер слайду 13

Найбільша комаха в світі Дроворуб-титан Найбільший жук в світі водиться в Бразилії, Французькій Гвіані, та й взагалі в Амазонії. Вважається, що доросла особина може досягати в довжину до 22 см. Середні ж розміри - 79-168 мм. Ці жуки ведуть нічний спосіб життя, в сутінках вони починають виповзати зі своїх укриттів, підніматися на підвищення і злітати.

Номер слайду 14

Найбільший черв’як в світі Австралійські гігантські дощові черв’яки – одні з найбільших дощових черв’яків у світі. Діаметр такого хробака становить два сантиметри, а його середня довжина – 80 сантиметрів. Втім, він може досягати трьох метрів у довжину! Сьогодні мало що відомо про цих гігантів, перш за все, тому що виявити їх досить складно, адже вони відносяться до зникаючих видів тварин.

Номер слайду 15

Найбідьший молюск в світі Найбільший у світі молюск- велитенський кальмар якого звуть Architeuthis dux, завдовжки 18 метрів. Виловили цього представника безхребетних в 1880 році в Новій Зеландії. Перші згадки про них датовані 1555 роком. Кальмарів у той час називали і спрутами , і морськими зміями , і взагалі люди довгий час відмовлялися вірити в їх існування . Сфотографувати вперше Architeuthis dux змогли вчені Японії в 2007 році.

Номер слайду 16

Найбільший павукоподібний у світіНайбільші павуки — це павуки птахоїди. Вперше вони були знайдені і описані французьким ентомологом Латрейлем в далекому 1804 році. У 1965 році в Венесуелі експедицією Пабло Сан Мартіна був виявлений найбільший птахоїд. Його волохаті лапи у розмаху склали рівно 28 сантиметрів. Кошлаті восьминогі павуки-птахоїди нешкідливі, але у людини викликають лише антипатію і огиду. Отрута павука  безпечна, його можна порівняти з осиною отрутою. А адже спочатку вчені вважали їх отруйними. Павуки — це дивні створіння, яких багато хто помилково відносять до комах. А насправді павуки — це членистоногі з класу павукоподібних

Номер слайду 17

Найбільший земноводній в світі Китайська велетенська саламандра  — найбільша саламандра у світі, що досягає довжини 115—165 см, ваги 25—30 кг. Походить з території Китаю та знаходиться під загрозою знищення. Ця саламандра має велику голову, маленькі очі і темну зморшкувату шкіру. Вона живе у холодних гірських потоках, де харчується комахами, жабами і рибою. Китайська велетенська саламандра має дуже слабкий зір, тому вона залежить від спеціальних сенсорних вузлів на лобі, відчуваючи навіть найлегший рух у воді. Найчастіше живе в печерах.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Сослюк Вікторія Вячеславівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
2 березня 2019
Переглядів
24273
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку