Презентація "Найцікавіші факти про Австрію"

Про матеріал
Розробка присвячена "Тижню Європи". Учні кожного класу підготували цікаві факти про обрану країну Європи. Під час виступу були в національному вбранні ,пригощали присутніх смачними національними стравами .А фоном була музика австрійських композиторів
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Найцікавіші факти про Австрію

Номер слайду 2

Цікавинки. Площа території Австрії. У самому центрі Європи розташувалася дивовижна країна - Австрія, площа території якої становить 83.871 км2. Цікаво, що водойми займають в регіоні близько півтори тисячі кв.км і відрізняються винятковою чистотою і прозорістю. Найбільше з 580 водних об'єктів - озеро Нойзідлер (320 км2). Сусідами батьківщини Моцарта є італійці, ліхтенштейнці, чехи, швейцарці, угорці, німці, словаки і словенці. Велика частина поверхні країни представлена ​​хребтами Східних Альп, які створюють тут ланцюги з височин, плавно переходять у мальовничі долини і плоскогір'я. Клімат досить м'який - зимові температури - близько 0, в середині літа термометр піднімається в середньому до +19. Сніг іде часто, але, в основному, накопичується в районі Альп, де можна спостерігати хуртовини, снігопади, заледеніння і сходи лавин, через що траси в цьому районі стають непрохідними. Велика частина країни знаходиться в басейні річки Дунай. Велика кількість води і гірський рельєф роблять Австрію суцільно вкритою лісами. У долинах можна помилуватися чудовими видами альпійських лугів і подихати найчистішим гірським повітрям. Багато мандрівників схильні асоціювати «альпійську республіку» з зеленим островом: в кристальних озерах мешкає близько 70 видів риб, а популяція диких тварин тут більше, ніж в цілому по Європі.

Номер слайду 3

АРХІТЕКТУРА АВСТРІЇАвстрія здавна була країною музики і драматичного мистецтва. Віденська драматична школа на чолі з Артуром Шніцлером вдихнула на рубежі 19-20 ст. нове життя в європейську драматургію. Макс Рейнхардт зробив Відень центром навчання театральному мистецтву. Світову популярність придбали Віденська філармонія і віденська Державна опера, де працювали такі прославлені диригенти, як Густав Малер і Ріхард Штраус. Високу репутацію має і Віденський симфонічний оркестр. Провінційні театри й оркестри популяризують мистецтво по всій Австрії. Тірольський «Ландестеатр» в Інсбруку з успіхом ставить опери і твори класичної та сучасної драматургії. Центром спортивних видовищ служить Відень, де є стадіон на 95 тис. місць, та Інсбрук, місце проведення зимових олімпійських ігор у 1964 і 1976. Велике зібрання творів мистецтв, що належить Габсбургам знаходиться в Музеї історії мистецтв у Відні. Музей сильно постраждав від авіанальотів під час Другої світової війни, але потім був реконструйований і відновлений. Ця колекція разом із всесвітньо відомою колекцією графіки в музеї «Альбертіна» зробила Відень однієї зі столиць європейського мистецтва. Палаци Бельведер і Шенбрунн у передмістях Відня служать прекрасними зразками палацового мистецтва. У всіх землях є велика кількість найбагатших пам’яток архітектури пізньої готики, бароко і рококо. Отримала визнання австрійська школа економіки, а Фрідріх фон Хайєк отримав світове визнання,як ліберальний економіст. В Австрії за допомогою МАГАТЕ створені дві науково-дослідні лабораторії, що займаються ядерною фізикою.

Номер слайду 4

АРХІТЕКТУРА АВСТРІЇ

Номер слайду 5

десятка, а то й більше.10 страв, які потрібно спробувати в АвстріїПро Австрію іноді говорять, що це маленька країна з великою кухнею. У той же час місцеві кухарі жартують, що у них поняття «австрійська національна кухня» просто-напросто не існує: так багато вона увібрала в себе кулінарні традиції з різних куточків світу, в основному Чехії, Німеччини, Угорщини та Італії. Втім, навіть незважаючи на таку самокритичність, тут точно знають готувати смачно. Не дивно, що однією з кращих в світі визнається саме австрійська кухня, і зараз ми подивимося, що з неї варто спробувати в першу чергу. Віденські ковбаски Чи любите ви ковбаски і сосиски так, як їх люблять в Австрії?У Відні буквально на кожному кроці можна побачити спеціальні кіоски з вуличною їжею, де продається величезна кількість найрізноманітніших ковбасних виробів: Підкопчена сосиска з свинячого фаршу з додаванням сиру, подається з гірчицею або хріном);Смажена ковбаска зі свинини і яловичини під соусом каррі);Варена або смажена ковбаска зі свинини з додаванням спецій);Варена ковбаска, в яку, крім свинини і яловичини додається бекон). Список можна продовжувати і продовжувати, але набагато краще вивчити всі різновиди віденських ковбас безпосередньо на місці. 

Номер слайду 6

«Млинцевий» суп Нехай не сама благозвучна за мірками української мови назва не завадить вам покуштувати це просте і в той же час дивне традиційну австрійську страву. По суті, воно являє собою м'ясний бульйон з млинцями смужками. Вони можуть бути довгими і короткими, тонкими і товстими, прямими і скрученими в рулетики - варіацій існує близько десятка, а то й більше. Віденський шніцель Складаючи список того, що спробувати в Австрії з їжі, відведіть в ньому гідне місце віденському шніцелю. Його історія, як і історія багатьох кулінарних рецептів в країні, налічує не одне століття, - майстерність приготування відточувалося і дійшло практично до досконалості. Традиційний шніцель - це ніжне, тонке відбите м'ясо теляти, обсмажене в особливій паніровці на свинячому салі або рослинному маслі. Як правило, його подають з часточками лимона, брусничним джемом, картопляним або овочевим салатом. Яблучний штрудель Якщо вас цікавить «солодка» кухня Австрії, і ви не знаєте що спробувати з десертів, шукайте в меню знаменитий яблучний штрудель - рулет з найніжнішого тіста з яблуками, корицею, горіхами і родзинками. У віденських кафе і ресторанах він зазвичай подається з фруктами, ягодами, гарячим ванільним соусом або кульками морозива. Це звичайнісінька страва вважається гастрономічним символом країни. У Віденській бібліотеці, наприклад, зберігається найстаріший рукописний рецепт цього десерту, який підтверджує, що придуманий був штрудель саме в Австрії.

Номер слайду 7

Торт «Захер» Хіба можна говорити про національні страви Австрії і не згадати, мабуть, найбільш «славнозвісне» з них - торт «Захер»? Він вінчає собою список головних кулінарних шедеврів австрійської кухні і вже понад століття викликає гастрономічний захват у любителів солодкого. Якщо вірити історії виникнення прославленого торта, то він був створений молодим Францем Захер за наказом принца Меттерніха в далекому 1832 році. Однак остаточний вигляд рецепт придбав кілька пізніше, з легкої руки Едуарда, старшого сина кондитера. З цього часу торт «Захер» практично не зазнавав змін, якщо не брати до уваги незначних варіацій. В Австрії ви зможете спробувати торт “Захер”, приготований за класичним, споконвічним рецептом. Секрет торта полягає в простоті і ідеальних пропорціях інгредієнтів, серед яких кілька видів шоколаду і шоколадної глазурі.

Номер слайду 8

ЛЮДВІГ ВАН БЕТХОВЕН(1770-1827)Великий німецький композитор, диригент і піаніст, Найяскравіший представник Віденської класичної композиторської школи

Номер слайду 9

ВОЛЬФГАНГ АМАДЕЙ МОЦАРТ(1756-1791) Австрійський композитор і музикант-віртуоз. Один з найпопулярніших класичнихх композиторів, Моцарт зробив великий вплив на світову музичну культуру. За свідченням сучасників, Моцарт мав феноменальний музикальний слух, пам'ять і неперевершену здатність до імпровізації.

Номер слайду 10

Йоганесс Брамс(1833-1897) Німецький композитор, піаніст і диригент, один із головних представників епохи романтизму. Брамс писав музику камерну і симфонічну, для фортепіано, а також для голосу і хору. Як піаніст-віртуоз, він часто виконував прем'єри своїх творів; він також співпрацював з провідними музикантами свого часу

Номер слайду 11

ЙОЗЕФ ГАЙДН (1732-1809)Австрійський композитор, представник віденської класичної школи, один з основоположників таких музичних жанрів, як симфонія і струнний квартет. Для музики Гайдна характерною є широта фольклорних зв'язків. Він автор 104 симфоній, 83 квартетів, 52 фортепіанних сонат, ораторій , 14 мес, 24 опер. Автор музики гімну Австро-Угорщини.

Номер слайду 12

ФРАНЦ ПЕТЕР ШУБЕРТ(1797-1828) Австрійський композитор, один із основоположників романтизму в музиці, автор понад тисячі музичних творів, серед яких понад 600 пісень, дев'ять симфоній, велика кількість творів камерної та літургійної музики.

Номер слайду 13

ЙОЗЕФ ЛАННЕР(1801-1843)Австрійський композитор, диригент і скрипаль. Поряд з Йоганом Штраусом є основоположником віденського вальсу. Залишив після себе щонайменше 200 вальсів

Номер слайду 14

РОДИНА ШТРАУСІВ ЙОГАНН (БАТЬКО) ЙОГАНН (СИН)

pptx
Додано
17 жовтня 2022
Переглядів
1374
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку