Презентація "Небезпечні ігри підлітків"

Про матеріал
Презентація розкриває фактори ризику залежності підлітків від небезпечних ігор, що заполонили інтернет.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

НЕБЕЗПЕЧНІ ІГРИ, В ЯКІ ГРАЮТЬ ПІДЛІТКИ

Номер слайду 2

Розбуди мене о 4:20

Номер слайду 3

"Біжи чи умреш"

Номер слайду 4

«Исчезнуть на 24 часа»

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Як зрозуміти, що дитина є учасником “групи смерті”Встає о 4 ранку (саме в цей час куратор дає завдання). Жаліється на те, що не висипається. Стає більш замкненим, агресивним, не хоче розмовляти на «особисті" теми. 

Номер слайду 9

На руках дитини намальовані "кити", «метелики". Такі ж малюнки чи наліпки можуть бути зображені в блокнотах, зошитах. На тілі є явні сліди порізів чи травм. 

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Депресивні тексти

Номер слайду 13

Негативні заклики

Номер слайду 14

Номер слайду 15

“Рейх”, “Лис”, “Рина” — типові “ніки” для гравців смертельної гри. А також наявність написів: “Море китов”, “Я в игре”, “Разбуди меня в 4:20”, “Хочу в игру”, “f57” тощо можуть вказувати на бажання чи участь підлітка в грі.

Номер слайду 16

Профіль куратора:

Номер слайду 17

Схема роботи куратора:

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Завдання №1

Номер слайду 20

Завдання №4 Намалювати кита на аркуші

Номер слайду 21

50 квестів - завдань

Номер слайду 22

Номер слайду 23

  Якщо Ви самостійно виявили небезпечні для підлітків спільноти у соціальних мережах, просимо негайно звертатись в поліцію або за оперативним номером 102  Будьте пильними та бережіть своїх дітей!

Номер слайду 24

Як вберегти підлітка від чужого впливу?

Номер слайду 25

Довірливі стосунки Для підлітків методи опіки та контролю вже не підійдуть, оскільки перед вами сформована особистість. При цьому недостатньо цікавитись, як дитина вчиться. Можна задавати питання: «Як пройшов твій день?", а не стандартний «Як справи у школі?»Обов’язково цікавтесь:«Як поживають твої друзі?", «Що гарного в тебе сьогодні було?", «Чи потрібна тобі моя допомога?« І тоді ваша дитина, сама того не усвідомлюючи, «зіллє" всю информацію, чим живе та цікавиться. Правда, треба бути готовими до того, что все й одразу ви не узнаєте – спілкування буде складатись поступово. Але коли відбудеться контакт - тоді можна буде поговорити й про соцмережі, та про небезпеку, яку вони можуть нести.

Номер слайду 26

Займіть дозвілля дітей Повністю позбавляти дітей соцмереж не треба – це викличе протест, недовіру та спробу приховати від батьків своє життя. Зробіть так, щоб у них залишилось мало часу на сидіння перед комп’ютера. Запишіть дитину в секцію, але тільки в ту, куди захоче вона, а не ви. Проведіть вихідні всією сім’єю - і не так, щоб кожний займався своєю справою. Спільні заняття допоможуть стати ближче один до одного.

Номер слайду 27

Не наказуйте Якщо ваша дитина вже "всередині" соцмереж - не треба наказувати, забороняти та обмежувати. Поговоріть з нею про це з повагою до її особистості, намагайтеся зрозуміти. В разі потреби – задавайте додаткові питання, але без звинувачень.

pptx
Додано
24 березня 2020
Переглядів
1868
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку