Презентація "Неймовірні образи в мультиплікації"

Про матеріал
Презентація до уроку мистецтва 5 клас. урок №14 Неймовірні образи в мультиплікації (НУШ)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Спочатку продюсер окреслює загальний задум. Тоді сценаристи пишуть сюжет і розбивають його на епізоди та сцени. Далі режисер-мультиплікатор розподіляє сцени між художниками-мультиплікаторами, які повинні намалювати кожен рух персонажів окремо. Інші художники готують фон, на якому розгортатиметься дія. Потім оператор фотографує усі малюнки, їх монтують у стрічку і додають звук. Над звуковим супроводом працюють звукорежисер, композитор та актори, які озвучують персонажів.

Номер слайду 4

Якщо ж анімація лялькова, до команди долучаються майстри-лялькарі. Ляльки розташовують прямо перед камерою і фотографують покадрово, причому щоразу вносять мінімальні зміни у пози, аби на наступних етапах відтворити ілюзію руху. Чимало нових, сучасних стрічок належать до комп’ютерної анімації, яку створюють на основі комп’ютерних технологій.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Уривок із відеофільму «Історія розвитку української анімації».https://www.youtube.com/watch?v=vc87 A9p9 K8o&ab_channel=Storiesof. Ukrainian. Animation

Номер слайду 7

Які мультфільми ти любиш дивитися? Розглянь кадри та впізнай зображених героїв. Як називаються ці відомі мультфільми?

Номер слайду 8

Уривок із анімаційного фільму-фентезі «Клара та чарівний дракон» (реж. О. Клименко, 2019).https://www.youtube.com/watch?v=3 FSr. LA5 Sd6o&ab_channel=planetakino

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Можливо, ти вже знаєш, що першим українським анімаційним фільмом-фентезі, створеним у форматі 3 D, стала стрічка «Микита Кожум’яка» (2016 р.). Фільм зняв режисер Манук Депоян за мотивами однойменної казки Антона Сіяніки.

Номер слайду 11

https://www.youtube.com/watch?v=Rxu73y. I_W0k&ab_channel=UFDIndependent. Films

Номер слайду 12

Як з’являється музика до мультфільмів? Тобі відомо, що іноді в мультфільмах використовують твори всесвітньо відомих композиторів. Але значно частіше музику до анімаційних стрічок створюють спеціально — на замовлення режисерів. У такому випадку композитори уважно вивчають сценарій, беруть участь в обговоренні сюжету та співпрацюють зі звукорежисерами й акторами, які озвучують персонажів і виконують пісні.

Номер слайду 13

Підсумовуємо вивчене • Хто з фахівців працює над створенням анімаційної стрічки?• Яку роль відіграє в мультфільмах музика? Як вона з’являється?• Назви свої улюблені анімаційні фільми?

pptx
Додано
16 грудня 2022
Переглядів
2186
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку