Презентація "Незвичні атмосферні явища"

Про матеріал
Дана презентація містить опис незвичних атмосферних явищ, з фотографіями, які були помічені в різних куточках світу. Її можна використовувати як додаткову цікаву інформацію на уроці.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Атмосфе́рні явища — видимий прояв складних фізико-хімічних процесів, що відбуваються в повітряній оболонці Землі — атмосфері. Найвідомішими для нас є: Вітер. Шторм. Туман. Ураган. Блискавка. Ожеледь. Але існують і надзвичайні та рідкісні атмосферні явища

Номер слайду 2

Незвичайні атмосферні явища

Номер слайду 3

Мешканці міста Хайкоу китайської провінції Хайнан були спантеличені надзвичайно рідкісним атмосферним  явищем та існує цілком обґрунтоване наукове пояснення райдужної хмари, яку експерти називають пілеус або шарфовою хмарою. Гладкий пілеус утворюється над купчастими або купчасто-дощової хмари під час грозового висхідного потоку

Номер слайду 4

Національна дослідницька лабораторія оптико-інфрачервоної астрономії США опублікувала знімок незвичайного атмосферного явища в гавайському небі. На знімку можна чітко бачити три частини цього феномена. Велика біла заграва знизу — це розряд звичайної блискавки, вона виходить із грозової хмари і спрямована до поверхні землі. Над нею видно синій "джет" — іоносферну блискавку, яка спрямована в космос. Ще вище, ніби бутон квітки, розкривається червоний "спрайт" — плазмовий розряд, що виникає тільки в найвищих шарах атмосфери.

Номер слайду 5

З Академіка Вернадського помітили "летючі" айсберги. Це – міражі. Над водою океану такий міраж трапляється виключно в полярних регіонах, і найчастіше саме довкола Антарктиди, адже тут холодне повітря з континенту має змогу виходити на відносно теплий, не скований кригою океан.

Номер слайду 6

12 квітня 2020р. в небі над Вінницею спостерігали незвичайне природне явище – веселку навколо Сонця. На сторінці «Планетарію» пояснюють, що це гало-оптичне явище в атмосфері, що виникає внаслідок заломлення та відбиття світла в льодяних кристалах.«А якщо простіше - це веселка навколо Сонця або Місяця. Однак вона утворюється не з краплинок води (як звичайна веселка), а з крижаних кристаликів. Спостерігати гало-явище можна в будь-яку пору року, вночі або вдень, навколо Сонця або Місяця.

Номер слайду 7

На Водохреща у небі над Кривим Рогом під час заходу Сонця можна було спостерігати сонячний стовп. Сонячні стовпи – візуальне атмосферне явище, один з видів гало, який являє собою вертикальну світлову смугу, що тягнеться від сонця під час заходу або його сходу.

Номер слайду 8

Одне з дивовижних атмосферних явищ- світлові стовпи. Стовпи- це результат заломлення світла в найтоншому крижаному пилі, який крутиться в повітрі в морозну погоду. При цьому навіть зовсім неяскраве освітлення – від Місяця

pptx
Додано
5 червня 2023
Переглядів
2111
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку