Презентація "Нідерланди: віртуальна екскурсія"

Про матеріал
Методичні рекомендації у формі презентації. Вивчення можливостей створення віртуальних екскурсій за допомогою і-нет ресурсів щодо розширення пізнавального інтересу до географії та виходу поза межі навчального плану.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

НІДЕРЛАНДИ: Віртуальна екскурсія. Методичні рекомендації до вивчення географії

Номер слайду 2

Актуальність питання. Сучасна освіта має багатий арсенал різноманітних методів навчання, які, базуючись на загальних дидактичних принципах пропонує і широко втілює в навчальний процес досягнення НТП. Використання інтернет – можливостей відчиняє двері до іноваційних технологій, їх залучення до освітньо-виховоного процесу в колі академічного навчання формує сучасного професійно мотивованого фахівця. Не можна не пройти повз можливостей використання віртуальних екскурсій в процесі вивчення економічної і соціальної географії.

Номер слайду 3

Основні елементи навчальних віртуальних екскурсій (НВЕ)Теза І: НВЕ повинна відповідати основним навчальним цілям тої теми, що розглядається. Теза ІІ НВЕ повинна бути структурована згідно плану заняття. Теза ІІІ: НВЕ повинна давати відповіді на навчальні питання завдання. Теза ІV: НВЕ поєднує вивчення географічних об`єктів з зоровими образами. Теза V: НВЕ повинна бути яскравою, вражаючою, цікавою. Теза VІ: НВЕ повинна бути короткою із звуковим супроводом. Теза VІІ : НВЕ повинна закінчуватися обговоренням та закріпленням через перехресне опитування. (що бачили?; що нового сприйняли?; які висновки зробили?)Теза VІІІ: НВЕ повинна давати можливість відпрацювати «другий план», через виконання вправ і завдань після перегляду.

Номер слайду 4

Екскурсії в навчальному процесі відповідають інтерактивним технікам навчання і використовують інтенсивне групове навчання. Віртуальні навчальні екскурсії розкривають можливості розширити світогляд студента через інтернет можливості. Створення віртуальних екскурсій

Номер слайду 5

Приклад Навчальної Віртуальної Екскурсії: «ЇДЕМО У НІДЕРЛАНДИ»Нідерланди – стародавня европейська країна. Завдання до перегляду: Продивиться слайди з теми та складіть характеристику країни: А)географічні та кліматичні особливостіБ) тип країни за структурою ВВПГ) вид політичної системи. Д) господарство країни. Е) транспорт та транспортні мережі.

Номер слайду 6

 Королі́вство Нідерла́ндів — країна на заході Європи на березі Північного моря

Номер слайду 7

Географія та клімат: Поверхня країни — низовинна. За рельєфом країна поділяється на 2 частини. На півночі та заході знаходяться низько лежачі землі, більша частина яких розташовані в дельті річок Рейн, Маас та Шельда. По березі моря тягнеться смуга піщаних дюн шириною до 405 м та висотою до 60 м, які разом з системою гребель, дамб та шлюзів захищають низинні родючі землі (марші) від затоплення. Південна та східна частина країни лежить вище рівня моря. На сході переважають горбисті ландшафти, а південний район займають піщано-глинисті рівнини, які переходять в горбисто-лісові ландшафти передгірної частини Арденн. У найпівденнішій частині Лімбургу місцевість підвищується до 300–320 м. Тут, на вапняковому плато, яке розчленоване річковими долинами, знаходиться і найвища точка Нідерландів — гора Валсерберг заввишки 321 м. На схід від маршів розташовані горбисті ділянки рівнини (гести), складені льодовиковими відкладами. На південний схід від озера Ейсселмер зберігся моренний рельєф — гряди висотою до 106 м.

Номер слайду 8

На території Нідерландів розташовані гирла великих європейських річок: Рейн, Маас та Шельда. Вони утворюють спільну величезну дельту. Річки повноводні протягом року, їхні русла спрямлені та з'єднані каналами, а стік зарегульований. Наноси приводять до того, що русла річок повільно піднімаються над навколишніми низовинами, через що більшість річок обнесені захисними валами. Рукава та естуарії річок, а також озера, з'єднані між собою численними каналами, найбільші серед яких: Корбулона, Гент-Терньозен, Амстердам-Рейн, Нордзе-канал та Юліана-канал. Нідерланди – крайна річок та каналів

Номер слайду 9

Амстердам – столиця нідерландів

Номер слайду 10

Нідерланди децентралізована, унітарна держава. Країна ділиться на 12 провінцій

Номер слайду 11

Прапор. Провінція. Площа,км²Населення,тис. осіб (2009)Столиця. Гелдерланд49751991062 Арнем. Гронінген2336574092 Гронінген. Дренте2642489918 Ассен. Зеландія1788380984 Мідделбург. Лімбург21531122604 Маастрихт. Оверейсел33271125435 Зволле. Південна Голландія28183481558 Гаага. Північна Голландія26702646445 Гарлем. Північний Брабант49192434560 Гертогенбос. Утрехт13861210869 Утрехт. Флеволанд1419383449 Лелістад. Фрисландія3349644811 Леуварден. Королівство Нідерландів складається з 12 провінцій:

Номер слайду 12

Державний устрій. Конституційна монархія

Номер слайду 13

Демографічна характеристика. Чисельність населення - 16 471 968осіб (2008)Густота населення (осіб/кв. км) - 386,9 Частка міського населення (%) - 89 Коефіцієнт народжуваності (осіб/1000 осіб) - 12 Коефіцієнт смертності (осіб/1000 осіб) - 9 Тривалість життя (років) - 79 Частка дорослого письменного населення (%) -  99

Номер слайду 14

Клімат — морський помірний. Се­редні температури січня коливаються від +1 до +3, липня — від +16 до +17 °С. Річна кількість опадів — 650-750 мм. Випадають вони рівномірно впродовж року. Бувають густі тумани і шторми.

Номер слайду 15

Погода в Нідерландах рідко буває хорошою

Номер слайду 16

Від припливу морської води те­риторію країни охороняють узбережні дюни та штучні греблі.

Номер слайду 17

Природно-ресурсний потенціал. Мінеральні ресурси: нафта, значні запаси природного газу, кам'яне та буре вугілля, торф, кухонна сіль, каолін. 

Номер слайду 18

значні запаси природного газу, особливо на шельфі та узбережжі Північного моря були відкриті після Другої світової війни

Номер слайду 19

Економіка нідерландів має постінустріальний характер. Промисловість. Найбільшого розвитку досягли наукомісткі галузі, а також галузі, що працюють на імпортній сировині та експортують виготовлену з неї продукцію. Видобувають природний газ і нафту. Електроенергія виробляється переважно на теплових станціях. Провідні галузі промисловості: машинобудування (електротехніка, радіоелектроніка, судно-, автомобіле- та авіабудування), хімічна, нафтопереробна, нафтохімічна. 

Номер слайду 20

Широко використовують нетрадиційні джерела енергії

Номер слайду 21

Унікальним є виробництво алмазів

Номер слайду 22

Високого розвитку досягла харчова промисловістьм'ясо-молочнацукрова

Номер слайду 23

Фестиваль сиру

Номер слайду 24

Сільське господарство має інтенсивний характер2/3 вартості продукції сільського господарства забезпечують тваринництво і птахівництво. Цей сектор економіки є високоінтенсивним. 2/3 вартості продукції сільського господарства забезпечують тваринництво і птахівництво. Частка Нідерландів у світовому експорті м'яса птиці, яєць, молока, вершкового масла становить 20%.

Номер слайду 25

 Ґрунти вважаються родючими та сприятливими як для рослинництва, так і для тваринництва

Номер слайду 26

Тваринництво: розведення елітних сортів корІв

Номер слайду 27

Основні сільсько-господарські культури — картопля, цукрові буряки, пше­ниця, ячмінь, овес.

Номер слайду 28

Сільське господарство високотехнологічне. ЗАВДАННЯ: Подивіться відеосюжет і дайте відповідь: «Який характер має сільське господарство в Нідерландах?»

Номер слайду 29

Голан. Дці – найвідоміші квіткарі світу

Номер слайду 30

Амстердам – Найпотужніший торгівельний порт світу

Номер слайду 31

Транспортні мережі - унікальні

Номер слайду 32

Транспорт – один з найрозвиненіших у європі

Номер слайду 33

Сучасні Швидкісні потяги

Номер слайду 34

ПОПУЛЯРНИМи видами транспорту є: РІЧКОВИЙ ТА ЕЛЕКТРОМОБІЛЬНИЙ

Номер слайду 35

Автомобільний та авіаційний

Номер слайду 36

Метро

Номер слайду 37

велосипедний

Номер слайду 38

Велостоянка, як система надання транспортних послуг

Номер слайду 39

Король и королева на велосипедах. ПРО ПОПУЛЯРНІСТЬ ВЕЛОСИПЕДНОГО ТРАНСПОРТУ СВІДЧИТЬ ДАННИЙ СЛАЙД:

Номер слайду 40

Унікальними є мости нідерландів

Номер слайду 41

Двохярусна пішехідно-велосипедна розв`язка

Номер слайду 42

Міст для тварин

Номер слайду 43

Розвідний міст на каналі Слауерхоф (Леуварден, Нідерланди)

Номер слайду 44

Канал Рингваарт перетинає трасу А4 біля міста Роелофарендсвеен на заході Нидерландів накштал акведуку

Номер слайду 45

В Нідерландах розвинена банківська система. Амстердам —фінансова столиця Нідерландів.  Це одне з найбільших міст Європи щодо кількості банків і корпорацій, після Лондона, Парижа, Франкфурта й Барселони. В Амстердамі розташовані штаб-квартири таких організацій, як ABN AMRO, Akzo Nobel, Heineken, ING Group, Ahold, TNT Express, Tom. Tom, Delta Lloyd Group і Philips

Номер слайду 46

Амстердамська фондова біржа — найстаріша у світі й одна з найбільших в Європі. 

Номер слайду 47

Туризм – один з основних видів ТРЕТИННОГО СЕКТОРУ нідерландів

Номер слайду 48

Амстердамський університет. НІДЕРЛАНДСЬКА ОСВІТА МАЄ ВИСОКИЙ ПОПИТ В ЄВРОПІ

Номер слайду 49

РЕФЛЕКСІЯ:1 –Мене зацікавило………………………………………………………….2 – Я би хотів (-ла)дізнатися більше про таке:……3 – У мене з`явилося бажання відвідати Нідерланди для того, щоб:……………………………………………………………………….4 – Я би хотів (-ла ) взяти участь у таких заходах, як:…..5 – Я би приділив увагу таким питанням, як……..

Номер слайду 50

Підсумковий етап НВЕ: Розподіліть отриману інформацію на блоки та дайте відповідь:1 До якої групи країн належать Нідерланди?2 У чому особливість державного ладу та територіального устрою країни?3 У чому полягає особливість господарства країни?4 Яка кількість трудового населення працює в аграрному секторі і про що це ісвдчить?5 Який має профіль країна у МПП?6 Про що свідчить розвиток туризму та банківської сфери в Нідерландах?7 Про що нам може розказати інформація про транспорт в країні? Д/З : Складіть есе на тему: «Моя екскурсія в Нідерланди».

pptx
Додано
22 березня 2020
Переглядів
3745
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку