Інтелектуально – розважальне шоу «Географія»

Про матеріал
Ніщо так не розвиває розум людський, як географія. Диво – наука географія.. хтозна, що ми без неї зараз робили б, географія – це корінь великого дерева, гілки якого тягнуться високо в небо. Географія поєднує в собі багато різних наук, які й до тепер допомагають людині вижити. Якщо людина не знає географії, то їй нема чого виходити з хати. Та я сумніваюсь, що на світі є такі люди.
Перегляд файлу

Інтелектуально – розважальне шоу «Географія»

 

Ніщо так не розвиває розум людський, як географія.

 

  Диво – наука географія.. хтозна, що ми без неї зараз робили б, географія – це корінь великого дерева, гілки якого тягнуться високо в небо. Географія поєднує в собі багато різних наук, які й до тепер допомагають людині вижити. Якщо людина не знає географії, то їй нема чого виходити з хати. Та я сумніваюсь, що на світі є такі люди. Навіть маленька дитина, яка тільки – но навчилась говорити і розуміти, що навколо діється, може вважати, що знає географію. Є багато причин уважати, що географія – це найпотрібніша для виживання в цьому жорстокому світі наука. Чому? Це дуже просто. Якщо людина заблукала, то перше, що може її виручити, - це географія. З її допомогою можна багато чого дізнатись такого, про що вам не розповість ніяка наука. Щодо географії майбутнього… тут я можу фантазувати довго … коли людина нарешті досягне  точки максимуму, тоді географія дуже збагатиться. Та чи буде людина сама її складати, чи нам таку науку інформацію наддадуть інопланетні друзі. Фактом є та, що це буде цікаво для кожного, адже людина завжди рветься до чогось нового. І ви сьогодні доведете, що недарма вивчали науку географію. Кожен із вас повинен пам’ятати, що нема ніякої змоги набути певних і всебічних знань про якесь явище природи без знань усіх наук, а особливо без літератури, біології, хімії, економіки, англійської мови.

  На сьогоднішньому інтелектуально – розважальному шоу присутні дві команди.

Правила гри слідуючі:

І раунд – презентація команд ( назва, емблема, девіз)

ІІ раунд – географія і література ( ведучий вчитель української літератури)

ІІІ раунд – географія та англійська ( ведучий вчитель англійської мови)

ІУ – географія та біологія  ( ведучий вчитель біології)

У – географія та музика ( ведучий вчитель музики)

УІ – географія та економіка ( ведучий вчитель економіки)

УІІ – раунд «»СЮРПРИЗ»

УІІІ – географія та чарівні камені

ІХ – конкурс капітанів.

Між раундами будуть рекламні та музичні паузи. Сьогодні змагання, а для визначення переможців потрібно обрати журі в складі ___.

Отже, починаємо – перший раунд. Представлення команд.

ІІ раунд – географія і література. – оцінка журі.

ІІІ раунд – географія та англійська. Що означають у перекладі з англійської географічні назви? Острів Гренландія, півострів Флорида, острів Ньофаундленд, течія Гольфстрім, Ліверпуль, Оксфорд, Бриджтаун.

ІУ – географія та біологія  ( ведучий вчитель біології).

Музична пауза. Завдання. Написати якомога більше пісень в яких зустрічаються назви географічних об’єктів. Час 1 хвилина.

У – географія та музика ( ведучий вчитель музики).

Оцінка журі.

УІ – географія та економіка ( ведучий вчитель економіки)

Завершити вірш.

Люди ходять на базар:

Там дешевший весь … товар.

 

  • Іван трудився на току,

За це отримав … зарплатню.

  • Будуть цілими, як в танку,

Заощадження у … банку.

  • У банку для всіх висить прокламація

«Гроші в панчохах з’їдає …. Інфляція».

  • А із цього апарата

Зарплатню одержав тато. Банкомат.

Економічні вправи. Вашій увазі пропонуються економічні новини казок О.С. Пушкіна. Вам необхідно вгадати казку.

  1. Міжнародні відносини. Делегація працівників торгівлі, повертаючись з міжнародного ярмарку, побувала з візитом у невеликій острівній країні. Зустріч пройшла в теплій, дружній обстановці. (Казка про царя Салтана).
  2. На захисті вітчизни. Влада, маючи намір скоротити витрати військово – промислового комплексу, купила біологічний спостерігаючий прилад, який реагував на ворога, що наближається голосним кукуріканням. (Казка про золотого півника).
  3. Новини з сільської глибинки. У далій глибинці пенсіонер знайшов оригінальний спосіб покращення матеріального становища своєї дружини. На жаль, великі потреби останньої призвели до сумних результатів. Повне банкрутство. ( казка про золоту рибку).
  4. Увага! У продажу з’явились фальсифіковані фрукти, споживання яких призводить до негативних наслідків, таких як летаргічних сон. Перед тим як купувати фрукти, вимагайте сертифікат якості та ліцензію на право торгівлі. (Казка про царівну та сім богатирів)

МОЛОДЦІ! Реклама.

УІІ раунд «СЕКРЕТ» - демонстрація вулкану, які речовини використанні для даної демонстрації.

УІІІ раунд. Шановні гравці! А чи знаєте ви, що: «Майбутнє каменів не тільки в їхній цінності, не у вкладеному в них багатстві, а в їх красі, в гармонії фарб, кольорів та форм, у їхній вічності».

А як ще можна передати красу каменю, тільки у віршах? Тому завдання будуть не тільки геологічні, а й поетичні. Відгадайте назви гірських порід.

ІХ раунд. Фінал. Конкурс капітанів. Капітан якої команди дасть найбільше правильних відповідей за 1 хвилину, той і принесе перемогу своїй команді.

Підбиття підсумків. Нагородження переможців.

Дякуємо за участь.

 

 

docx
До підручника
Соціально-економічна географія світу. (рівень стандарту, академічний рівень ) 10 клас (за редакцією Яценка Б. П.)
Додано
24 березня 2020
Переглядів
1129
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку