Презентація "Нова Англія туристичний регіон"

Про матеріал
Нова Англія туристичний регіон Географічне положення Штат Коннектикут Міста штату Коннектикут і їх історико-культурні пам’ятки Штат Вермонт Штат Массачусетс Міста штату Массачусетс і їх історико-культурні пам’ятки Штат Род-Айленд Штат Род-Айленд Штат Нью-Гемпшир Міста штату Нью-Гемпшир та їх історико-культурні пам’ятки Штат Мен Міста та курорти штату Мен
Перегляд файлу


 

Нова Англія туристичний регіон

 

Географічне положення

Нова Англія ( англ.  New England , Нью-Інгланд ) - регіон на північному сході США , що включає в себе такі штати: Коннектикут , Мен , Массачусетс , Нью-Гемпшир , Род-

Айленд , Вермонт . Межує з Атлантичним океаном , Канадою та штатом Нью-Йорк .Нова Англія - відносно невеликий регіон США, при цьому, напевно, найзатишніший.  Адже природа тут забарвлюється в різні кольори, маленькі затишні містечка дихають гостинністю і привітністю.

Штат Коннектикут

Коннектикут — консервативний, навіть трохи манірний, але при цьому гостинний і демократичний штат США. Він зачаровує неймовірним поєднанням чудової колоніальної архітектури та напрочуд гарної природи. Милуватися і тим, і іншим тут можна нескінченно. Найчастіше види з вікна автомобіля при поїздках територією штату нагадують пейзажні листівки, а історії, розказані гідами або місцевими жителями — фантастику, казки та історичні трактати одночасно. Своєю захоплюючою історією тут можуть похвалитися не просто практично всі міста, а й чи не кожна будівля традиції в Коннектикуті зберігають і шанують. І дуже пишаються тим, що Коннектикут частіше за інші американські штати був і досі залишається першовідкривачем або творцем чогось нового — від бавовноочисної машини до атомного підводного човна.

Міста штату Коннектикут і їх історико-культурні пам’ятки

Хартфорд. Столиця штату та його адміністративний центр. Тут мешкає близько 125 тисяч осіб. Сьогодні він по праву вважається страховою столицею світу, де розташовані штаб-квартири найбільших компаній. Це посправжньому красиве місто, яке приваблює туристів вікторіанською архітектурою та цікавими музеями. Капітолій штату - одна з найбільш примітних споруд у місті - як зовні, так і всередині. Біля нього постійно збираються туристи з фотоапаратами. Втім, старовинних котеджів, що нагадують невеликі замки, тут багато. Ще один об'єкт інтересу гостей штату – будинок-музей відомого письменника Марка Твена. Варто також зайти до найстарішого публічного художнього музею країни — «Уодсворт Атенеум» та до музею історії штату Коннектикут, де зберігається оригінал Декларації незалежності.

Бріджпорт. Це найбільше місто штату. Тут мешкає понад 145 тисяч осіб. Сьогодні він вважається великим промисловим центром і морським портом, а раніше був звичайним рибальським селом. Для туристів особливий інтерес становить стара, історична частина міста, де багато унікальних будівель та споруд. Ще в Бріджпорт варто обов'язково зазирнути в зоопарк, де представлені досить рідкісні види тварин.

Нью-Хейвен. Друге, за чисельністю населення, місто штату — тут мешкає понад 130 тисяч осіб. Вік НьюХейвена впевнено наближається до 400-річної позначки — це ще й одне з найстаріших міст Коннектикуту, з чудовими історичними будівлями, стародавніми церквами та парками. Головна його визначна пам'ятка — один із найпрестижніших і найстаріших університетів США — Єльський. Університетське містечко вважається одним із найкрасивіших у світі, тому екскурсія сюди обов'язкова. Причому, щоб помилуватися унікальними будинками, балконами, баштами, воротами і галявинами, варто виділити для цього хоча б один день. Серед випускників Єля — 5 американських президентів та майже півсотні нобелівських лауреатів.

Стемфорд. Його населення наближається до 130 тисяч людей. І це один із лідерів у США за кількістю мільйонерів, які тут проживають. Навіть економічний розквіт міста почався з того часу, коли нью-йоркські товстосуми уподобали його узбережжя для будівництва дачних будинків. І сьогодні Стемфорд, якнайкраще, підходить для респектабельного відпочинку — гри в гольф, прогулянок чудовими старими парками, пляжного релаксу. Ще одна визначна пам'ятка Стемфорда, яка незмінно викликає інтерес у туристів, — полювання на відьом. Саме тут у XVII столітті інквізиція проявляла себе найактивніше.

Штат Вермонт

Мабуть, одне з найбільш «душевних» місць на планеті - штат Вермонт. Вкриті лісами гори ховають озера і річки найчистішої води, маленькі ошатні містечка дихають гостинністю і привітністю, місцеві жителі живуть в неспішному ритмі, щорічно з задоволенням зустрічаючи тисячі туристів-гостей. Це дім кленового сиропу з млинцями, сиру чеддер і справжніх американських Тедді Беар. Восени - це буйство фарб, коли Вермонт забарвлений самою природою у всілякі кольори. Прізвисько цього штату - "штат зелених гір", це найбільш екологічно чистий штат країни, тут незліченна кількість лісів, озер і гір.

Штат  Массачусетс

Масачусетс, що розкинувся на північному сході США, називають інтелектуальним та історичним центром Америки. Штатпершопрохідник звик у всьому відстоювати свою точку зору ще з часів пілігримів, які сотні років тому ступили на цю територію. У 1775 році саме вони разом з британськими поселенцями взяли на себе місію очолити боротьбу за незалежність США. Тут вперше зробили моментальний знімок Polaroid та вперше передали інформацію по телефону. У 1636 році було засновано знаменитий Гарвардський університет, який вважається одним із найкращих у світі. У Массачусетсі, біля узбережжя Кейп-Код, найширші піщані пляжі та найкрасивіші заходи сонця. Найсмачніші страви з морепродуктів теж готують у місцевих ресторанах. Одному з них уже майже 200 років, і він у Бостоні. Щоб перевірити все це - спробувати і подивитися,

Міста штату Массачусетс і їх історико-культурні пам’ятки

Бостон. Місто, з якого розпочалася історія Америки. Столичний монстр, який звик у всьому бути першим. Саме в ньому вперше пролунали залпи гармат, які сповістили про початок революції за незалежність США. Тут з'явилися перший американський університет, перша американська газета та перша муніципальна бібліотека. У Бостоні створили знаменитий фотоапарат Polaroid. Автор ідеї – студент Гарвардського університету, доктор Едвін Ленд. У Бостоні вперше було передано слова телефоном — автором винаходу став викладач фізіології мови в університеті Бостон Олександр Грейам Белл. І сьогодні у цьому місті є все для чудового корисного відпочинку — музеї, наукові центри та галереї, клуби, казино та ресторани, шикарні магазини та неосяжні ринки.

Вустер. Друге за кількістю населення (після Бостона) місто штату. Він розташований на річці Блекстоун. У Вустер багато красивих парків. Має сенс відвідати хоча б один із них — Сейлсбері, де знаходиться 17-метрова вежа Банкрофта (будівля 1900 року). Також цікавим є Музей мистецтв Вустера, колекція якого включає 35 тисяч експонатів.

Кембрідж. Невелике місто на околицях Бостона, з населенням понад 115 тис. чоловік. Тут знаходяться два знамениті виші — Гарвардський університет та Массачусетський технологічний інститут.

Спрінгфілд. Місто, де у 1891 році було придумано баскетбол. Крім того, тут знаходиться офіс американської компанії Smith & Wesson, яка з 1852 виробляє вогнепальну зброю. Туристам буде цікаво відвідати історичний музей, де представлена багата колекція зброї.

Лоуелл. Відомий центр текстильної промисловості. Четверте за кількістю населення місто штату. У ХІХ столітті сюди з'їжджалися робітники з усіх куточків США, тому що в місті було багато можливостей заробити. Тут перероблялася вся бавовна, вирощена на американському Півдні, а тканин вироблялося стільки, що їх ледве встигали продавати. Пізніше у Лоуеллі також успішно виробляли комп'ютерну техніку. У 80-ті роки XX століття місто стало частиною «Масачусетського дива». Так називався підйом економіки штату загалом й у окремих його містах.

Нью-Бедфорд. Місто відоме тим, що у XVIII столітті тут базувався китобійний флот і знаходилася велика китобійна компанія. Після того, як підприємці перейшли з китів на видобуток нафти, споконвічна галузь, на щастя, втратила своє значення. НьюБедфорд фігурує у відомому романі Германа Мелвілла «Мобі Дік, або Білий кит» (1851).

Глостер. Морський порт та одне з найстаріших міст Массачусетсу. Тут треба побачити пам'ятник Рибаку, встановлений на честь 300-річчя Глостера. Цікаво буде побувати і на старовинному рибному ринку, де пропонують різноманітні дари моря.

Штат Род-Айленд

Американці ласкаво звуть Род-Айленд "Маленьким Роді". Але є в нього і горше прізвисько — «Океанський штат», що з'явилося завдяки довгій прибережній лінії на березі затоки Наррагансетт і безлічі прекрасних пляжів. Не дарма тут любили відпочивати найбагатші родини 1920-х років. Род-Айленд знає, чим привабити мандрівників. Тут є неймовірна колоніальна архітектура, захоплююча природа та цікаві пам'ятки. Для любителів спорту в штаті є чудові локації для занять серфінгом, гольфом та тенісом.

Міста та курорти Род-Айленду

Провіденс — столиця штату та місто з найбільшою кількістю мешканців. До середини 90-х років він був згасаючим промисловим центром. Але завдяки новій політиці мера Вінсента Чьянчі, 1994 року ситуація різко змінилася. Він перепрофілював сірий Провіденс у яскраве туристичне місто. Занедбані фабрики та склади у його східній частині були реконструйовані у художні галереї та ресторани. Відкрилися розкішні торгові центри та готелі, розважальні заклади та культурні простори. Західна частина Провіденсу перетворилася на зручний діловий район. На даний момент до Національного реєстру США входять близько 160 історичних місць, які рекомендовані відвідуванням гостей столиці штату. У тому числі кілька храмів — Перша Баптистська церква, заснована Роджером Вільямсом в 1638 року, кафедральний собор Святих Петра та Павла та Меморіальна церква Всіх Святих.

Ньюпорт на острові Род-Айленд (або Акуїднек) називають містом палаців, королем курортів та літньою резиденцією для найбагатших сімей Америки. Він славиться особливою атмосферою, чистим морським повітрям і шикарними старовинними віллами, які тут називають мансіонами Ньюпорта. Це будинки, збудовані магнатами у колоніальний період, а також на початку XX століття. Багато з них доступні для огляду під час туристичних екскурсій. А ще в місті можна знайти кілька дуже цікавих історичних будівель — найстаріші в країні синагогу Туро і молитовний будинок квакерів, а також Редвудську бібліотеку з виставковою залою — найдавнішу діючу в Америці. У Ньюпорт приїжджають, щоб зайнятися вітрильним спортом, тому води біля його узбережжя завжди прикрашають горді силуети розкішних приватних яхт. Але досить тут і невеликих суден, рибальських човнів та юрких катерів, які можна недорого орендувати.

Чарівний Уорік - місто для тих, хто любить активний та різноманітний відпочинок. Туриста тут чекає безліч історичних місць, красивих пляжів, ресторанів та кафе з чудовою кухнею, а також приголомшливий шопінг. 63 км мальовничої берегової лінії забезпечують городян та гостей різними морськими розвагами. Парки та пляжі на березі заток Наррагансетт і Грінвіч-Бей - відмінне місце, щоб позасмагати, зайнятися плаванням на каное і каяку, влаштувати пікнік або просто помилуватися розкішними краєвидами.

Штат Нью-Гемпшир

Нью-Гемпшир – невеликий штат на Атлантичному узбережжі на кордоні з Канадою. Це один із найменших за площею штатів Америки після Род-Айленда, Делавера, Коннектикуту та Нью-Джерсі. Нью-Гемпшир не вражає уяву своїми неймовірними історичними пам'ятками. Тут немає сучасних хмарочосів, незвичайних пам'яток та величезних мегаполісів. Штат приваблює мандрівників зовсім іншим — своєю природою. Нью-Гемпшир — це неймовірні гори Аппалачі, національні парки, озера, річки та густі ліси.

Міста штату Нью-Гемпшир та їх історико-культурні пам’ятки

Конкорд. Адміністративний центр Нью-Гемпширу. Це класичне місто Нової

Англії. Тут постійно відкриваються нові броварні, магазини, ресторани та паби. У місті є чудова будівля Капітолію, де вже понад 200 років збираються представники влади штату. Це найстаріша державна будова у США. Також у Конкорі є цікавий The McAuliffe-Shepard Discovery Center, присвячений дослідженню космосу.

Портсмут. Найтуристичне місто Нью-Гемпшира. Це колишня військова база, де збереглося 11 фортів, частина з яких досі залишається закритою для відвідувань. У 1905 році тут був підписаний мирний договір між Російською Імперією та Японією, який означав кінець російсько-японської війни. У Портсмуті також збереглися старовинні будинки — в одній із них (резиденція губернатора Джона Ленгдона) зупинявся Джордж Вашингтон.

Манчестер. Найбільше місто штату, де проживають лише 100 тисяч осіб. Тут збереглася чудова архітектура XIX-XX століть, з одними з перших хмарочосів країни. Манчестер - культурний та розважальний центр Нью-Гемпшира. Тут є затишний Livingston Park з тінистими алеями, захоплюючі музеї та цікаві заклади. Обов'язково варто приділити увагу вивченню історичного центру міста, де знаходяться престижні бутіки та понад сто ресторанів.

Нашу. Друге за величиною місто Нью-Гемпшира, побудоване на однойменній річці. У його центрі знаходиться Mine Falls Park, який включає болотяні угіддя, ліс і поля. Тут можна покататися на човнах та велосипедах, прогулятися чи зайнятися рибалкою. Також у Нашуа є Greeley Park, де розташовані маленький будиночок (колишня ферма), фонтан, ставок та клумби.

Штат Мен

Мен — один із найяскравіших «природних» штатів США, адже велику його частину займають густі ліси, річки та озера, не кажучи вже про чарівні пляжі Атлантичного узбережжя. Крім того, він відомий як справжній рай для гурманів, будучи найбільшим центром з видобутку лобстерів та вирощування чорниці у США. Найчастіше буває дуже важко вирішити, як провести наступний день — вирушити ближче до пляжів і ресторанів з апетитними стравами з морепродуктів, з'їздити в одне з гостинних міст або продовжити досліджувати розкішні лісові заповідники штату.

Міста та курорти штату Мен

Огаста - столиця штату, розташована на південному сході США, на річці Кеннебек. Це дуже зелене та красиве місто, в якому знайдеться чимало цікавого для туристів. Головна будівля Огасти - Капітолій, традиційна для будь-якої американської столиці штату. Всередину будівлі можна потрапити будь-якого буднього дня — вхід вільний. Найцікавіші історичні пам'ятки — найстаріший у США дерев'яний Форт-Уестерн, зведений першими колоністами, та будинок Блейна, збудований у 1833 році. Зараз у будівлі знаходиться резиденція губернатора штату. Познайомитися з історією регіону можна у величезному музеї штату Мен — у його залах знайдеться чимало цікавих експозицій, пов'язаних з археологією, природою та досягненнями штату в галузі промисловості. В Огасті встановлено єдиний у світі пам'ятник Саманті Сміт — американській школярці,

Портленд — найбільше місто штату, визнане одним із найкращих для життя в США. Незважаючи на наслідки страшної пожежі, що трапилася тут у 1866 році, у Портленді збереглося чимало цікавих історичних пам'яток. Насамперед це римокатолицький кафедральний собор Непорочного Зачаття, особняк Вікторія, гранітна будівля старої митниці та будинок-музей Генрі Лонгфелло — знаменитого американського поета та перекладача. З культурною спадщиною Портленда можна познайомитись у районі Арт Дистрикт — він буквально переповнений музеями, галереями мистецтв та театрами. Для прогулянок чудово підійдуть старовинний парк Лінкольна, вулиця Парк-стріт з її історичною забудовою і найкрасивіший бульвар Бакстер, що огинає бухту Бек-Коув. Дітям обов'язково сподобаються мальовничий ставок та майданчики для ігор у парку Дірінг Оукс,

Бангор - третій за величиною населений пункт штату, один із найбільш значущих культурних та комерційних центрів регіону. Він відомий тим, що це батьківщина майстра жахів — великого та неповторного Стівена Кінга, який використовував своє місто як прообраз Деррі зі знаменитого роману «Воно». Шанувальники творчості письменника можуть побачити особняк автора, де він періодично мешкає — будинок розташований за адресою Західний Бродвей, 47. Практично всі найцікавіші місця Бангора зосереджені в центрі. Це музей мистецтв університету Мена, дитячий музей Дискавері, будинок художника Томаса Хілла, будівлі суду, опери, мерії, унітаріансько-універсалістської церкви та старовинного готелю Чарльз Інн – у його лобі розміщена непогана колекція картин. У Девенпорт-парку встановлено військовий меморіал - пам'ятник знаменитому крейсеру "Мен", чия загадкова загибель започаткувала іспано-американську війну в 1898 році. Помилуватися чудовою природою штату можна недалеко від Бангора - в Національному парку Акадія, що включає ряд островів Атлантичного узбережжя.

Бар-Харбор - один із найпопулярніших курортів штату Мен, розташований на узбережжі. До 1947 року тут любили відпочивати знаменитості та мільйонери, але потім місто сильно постраждав від лісової пожежі — вогонь знищив довколишній ліс, безліч житлових будинків, готелів та шикарних особняків. Наразі інфраструктура Бар-Харбора повністю відновлена та його знову оточує розкішний хвойний ліс. Головна природна пам'ятка курорту – острів, розташований неподалік берега. Під час відливу сюди можна потрапити пішки по короткій піщаній косі і піднятися на невеликий пагорб, що поріс лісом — звідси відкривається чудовий краєвид на Бар-Харбор і гори, що його оточують. Стародавніх будівель у місті збереглося небагато,

Оганквіт - маленьке курортне містечко на березі Атлантичного океану. Тут ви не знайдете висотних будівель, гігантських торгових молів та історичних пам'яток, лише невеликі дерев'яні будинки із зеленими галявинами та дуже мальовничі піщані пляжі. Сюди приїжджають виключно влітку, заради спокійного пляжного відпочинку, занять серфінгом та морських прогулянок.


 

docx
Пов’язані теми
Географія, 10 клас, Презентації
Додано
8 лютого
Переглядів
84
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку