Презентація "Нові виклики та можливості в умовах воєнного стану для спеціального закладу освіти

Про матеріал
В даній презентації висвітлюються виклики, які постали перед закладами освіти в умовах війни.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Нові виклики та можливості в умовах воєнного стану для спеціального закладу освіти. Підготувала: вчитель-дефектолог. Світлана КОМІСАРЕНКО

Номер слайду 2

Працюємо, згуртовуємось, сіємо зерна знань в нових умовах!Виклики, які постали перед закладом освіти: Дистанційне навчання;Постійна небезпека (повітряні тривоги);Нестабільність умов навчання та психоемоційний стан педагогів таучнівства; Перебої або відсутність інтернет зв'язку та електропостачання;Евакуація майна закладу;Вимушене внутрішнє та зовнішнє переміщення учасників освітнього процесу;Подвійне навчання здобувачів освіти;Недосконалий рівень володіння потрібними цифровими компетенностями, зокрема учнями та батьками; Зниження інтересу та мотивації до навчання здобувачів освіти;Зниження якості освіти.

Номер слайду 3

Завдання щодо подолання викликів в умовах війни. Забезпечення безпечних умов для всіх учасників освітнього процесу як пріоритетне завдання функціонування закладу;Обрання найбільш оптимального формату освітнього процесу;Переосмислення традиційний підходів до діяльності закладу освіти;Забезпечення доступу до освітнього контенту з використанням технологій дистанційного навчання;Використання повною мірою можливостей дистанційного навчання: шкільний сайт, хмарні сервіси, освітні платформи, мобільні спільноти, електронна пошта, педагогічний патронаж тощо. Посилення заходів особистої безпеки учасників освітнього процесу;Психологічна та емоційна підтримка;Розвиток та удосконалення цифрової компетентності всіх учасників освітнього процесу ;Налагодження чіткої комунікації та зворотного зв'язку: вчителі-діти -батьки;Розроблення рекомендацій та доступних роз'яснень для здобувачів освіти та батьків;Мотивація здобувачів освіти до освітньої діяльності різними засобами дистанційного навчання;Підвищення ефективності та якості освіти за допомогою цифрових ресурсів.

Номер слайду 4

Інформаційно-телекомунікаційні системи задіяні в освітньому процесі:цифрові інструменти електронні ресурси засоби комунікації: Google Meet. Google Classroom Всеосвіта. На урок. Телефон. Ноутбук. Дошки. Jamboard, Padlet Ед. Ера. Шкільний сайт. Телефонний режим. Планшет. Хмарні сервіси. Комп'ютергрупи Viber, Telegram. Електроннапошта. Педагогічнийпатронаж. Сторінкау Facebook.

Номер слайду 5

Позитивний досвід дистанційного навчання:медіа продукти педагогіву. Відеоуроки. Відеоуроки. ВідеоурокиІнтерактивні дошки. Тестування. КросвордиІнтерактивна вправа «Хмаринка слів»

Номер слайду 6

В умовах дистанційного освітнього процесу. Рекомендації вчителям та батькам щодо дистанційного навчання. Рекомендації та поради щодо психологічної та емоційної підтримки всіх УОППам'ятки та правила здобувачам освіти з особистої безпеки в умовах війни. Навчальні програми для учнів 5-6 класів на основі модельних освітніх програм. Вчителями ствлрено власні освітні контенти: відеоуроки, навчальні презентації, інтерактивні завдання, тести, вправи, кросворди та ігри. Підвищення кваліфікації педагогів щодо дистанційного навчання в умовах війни. Підвищення кваліфікації педагогами щодо забезпечення реалізації реформи НУШПідвищення цифрової та ІКТ компетентності всіх учасників освітнього процесу. Набуття та удосконалення досвіду роботи на онлайн платформах дистанційного навчання. Опанування педагогами методиками психологічної та емоційної підтримки здобувачів освіти. Участь здобувачів освіти у шкільних, обласних заходах та проєктах національно-патріотичного спрямування. Розроблено. Отримано

Номер слайду 7

Моменти, які враховуємо при дистанційному навчанні дітей з ООПРозумний обсяг навантаження Режим дня учня. Налагодження тісної партнерської взаємодії з батьками здобувачів освіти. Продуманий процес організації уроків і передачі завдань дитиніДоцільне, раціональне, безпечне «дозування» навчального матеріалу в межах одного уроку. Використання ігрових форм, методів та прийомів навчальної взаємодії. Формування в учнів умінь навчального співробітництва. Запобігання виникненню перевтоми дітей Визначення та зменшення перепон повноцінної діяльності та участі дитини. Взаємоузгоджений і системний психолого-педагогічний супровід командою фахівців. Психоемоційна підтримка. Аналіз та моніторинг

Номер слайду 8

Батьки – парнери у навчанні{05668 FE0-1015-4214-8 B10-2 D8300 A6 AE85}Виклики для батьків. Партнерська взаємодія Недостатні знання технологій та інтернет-ресурсів, необхідних для дистанційного навчання. Непідготовленість до використання електронних пристроїв та програм, що значно затримує процес навчання та створює додатковий стрес. Беруть участь в дистанційному освітньому процесі та допомагають у зворотному зв'язку. Стають каналом комунікації між вчителями та учнівством. Батьки не мають можливості надавати допомогу дітям з навчанням весь час. Це може призводити до того, що діти не отримують достатньої підтримки та мотивації для навчання. Здійснюють контроль та підготовку щодо синхронного та асинхронного режимів навчання. Батьки можуть не в змозі надавати таку ж якість навчання, яку може надати вчитель у класі. Також, відсутність спілкування з іншими дітьми та вчителем може призвести до відчуття дитиною відчуження та незахищеності. Отримують від учителів та інших спеціалістів інформацію про розвиток, навчання та успішність дитини. Батьки можуть відчувати відповідальність за успіх дитини та переживати за її майбутнє. Це може призвести до погіршення психологічного стану батьків. Отримують консультації та рекомендації від педагогів щодо організації робочого місця дитини, налагодження режиму дня, використання навчальних матеріалів, спеціальних засобів, тощо.

Номер слайду 9

Пріоритетні напрямки закладу освіти на майбутнє: Забезпечення сприятливого та безпечного освітнього середовища для всебічного розвитку особистості дитини в реаліях та викликах сьогодення;Посилення діяльності спрямованої на підтримку всіх учасників освітнього процесу урахуванням їх індивідуальних особливостей, запитів, потреб для відновлення ментального та психоемоційного стану;Посилення національно-патріотичного та громадянського виховання дітей та учнівської молоді;Продовження просвіти з питань особистої безпеки та домедичної допомоги;Удосконалення цифрової компетентності, культури кібербезпеки суб’єктів освітнього процесу, їх адаптація в цифровому освітньому середовищі;Психолого-педагогічний і корекційно-розвивальний супровід дітей з ООП в умовах різних форм навчання.

pptx
Додано
9 січня
Переглядів
846
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку