Презентація " О.Довженко - геній свого часу"

Про матеріал

Презентація про О.Довженка дасть змогу учню заглибитися у його життя та творчість, яка є незаперечним його здобутком. Це людина, яку можна вивчати усе життя та наслідувати.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Співець краси, природи і людини, Душі людської дивний чарівник. І.Гончаренко (1894 – 1956)

Номер слайду 2

“Благословенна будь, моя незаймана дівице Десно, що, згадуючи тебе вже много літ, я завжди добрішав, почував себе невичерпно багатим і щедрим. Так багато дала ти мені подарунків на все життя”

Номер слайду 3

Хата, в якій народився О.Довженко

Номер слайду 4

ПОЛІНА ДОВЖЕНКО ОЛЕКСАНДР ДОВЖЕНКО

Номер слайду 5

БАТЬКИ ОЛЕКСАНДРА ПЕТРОВИЧА Петро Семенович Одарка Єрмолаївна

Номер слайду 6

ДОРОГА У СВІТ…

Номер слайду 7

НАВЧАННЯ Сосницька школа О.Довженко-студент

Номер слайду 8

1918 р. голова громади Комерційного інституту працював у Київському губернському відділі народної освіти й мистецтва, його призначили комісаром Театру імені Т. Г. Шевченка. дипломатична робота у Польщі, де він очолив місію з репатріації й обміну полоненими. 1921 р. очолив відділ при українському посольстві у Варшаві 1922 р. отримав призначення на посаду секретаря консульського відділу торговельного представництва Української РСР у Німеччині. Глухівський національний університет імені О.Довженка Тернистий шлях Довженка

Номер слайду 9

З Варварою Криловою,першою дружиною, Довженко знайомиться, вчителюючи в Житомирі “ Я так люблю мою Юлю, як ніби й не любив ще ніколи за двадцять років родинного життя з нею. Я беззупино говорю їй найніжніші слова…Хто послав мені любов? “-писав Довженко про Ю.Солнцеву

Номер слайду 10

ДРУЖНІ ШАРЖІ Свої гострі карикатури Довженко підписував «Сашко»

Номер слайду 11

КІНОФІЛЬМИ: “Вася-реформатор” “Ягідка кохання” “Сумка дипкур’єра” “Звенигора” “Арсенал”, “Земля” “Іван”, “Аероград” “Щорс”, “Мічурін” “ Поема про море”

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Він дізнався, що фільм має грандіозний успіх у Європі, у той час як його заборонено в Україні. “ Я буквально посивів і постарів за кілька днів. Спочатку я хотів був умерти”.

Номер слайду 15

«Основна мета мого життя зараз не кінематографія. У мене вже не має фізичних сил на неї. Я створив жалюгідно малу кількість кінофільмів, вбивши на се весь цвіт свого життя. Я хотів би вмерти після того як напишу одну книжку про український народ.

Номер слайду 16

«…не вже любов до свого народу є націоналізм? «Чому не говориш народові правди? Адже ти обіцяв війну малою кров’ю і на чужій території»

Номер слайду 17

Я вмру в “ Москві, так і не побачивши України. Перед смертю попрошу Сталіна, аби, перед тим, як спалити мене в крематорії, з грудей моїх вийняли серце і закопали його в рідну землю, у Києві, десь над Дніпром, на горі”. О.Довженко “Щоденник”

Номер слайду 18

«Пишу одну повість про діда, батька, матір і про все, одне слово» наше союзницьке життя, ще коли я був маленьким»

Номер слайду 19

Могила О.П. Довженка у Москві. Новодівичий цвинтар “Прекрасна людина в бою за Батьківщину. Прекрасна вона в стражданнях і в смерті за неї. Але найсвітліша краса її в труді.” (О.Довженко )

Номер слайду 20

Дивись, вдивляйсь в Довженка очі І злами віку на чолі, Де пролягли думки пророчі Карбами духа і землі. М.Стельмах

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Литвиненко Ольга
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
11 січня 2019
Переглядів
2517
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку