Презентація "Об’єкти Всесвіту. "

Про матеріал
Презентація до уроку в 5 класі з предмету STEAM на тему: "Об’єкти Всесвіту. "
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Об’єкти Всесвіту. 5 клас

Номер слайду 2

Що таке Всесвіт Всесвіт – це величезний простір, який заповнений зірками, планетами, галактиками, чорними дірами. Всі ці складові перебувають у взаємодії і утворюють цілу систему.

Номер слайду 3

Всесвіт постійно розширюється. Це означає, що зірки, планети, галактики, системи галактик, що входять у її складу, поступово розходяться, "розлітаються" в різні боки, віддаляючись один від одного. Тим самим збільшується і загальний простір Всесвіту.

Номер слайду 4

Будова Всесвіту Всесвіт складається з порожнин (войдів) та галактичних ниток, які можна розбити на надскупчення, скупчення, групи галактик, а потім і на галактики.

Номер слайду 5

Войди Войди – ділянки космічного простору, в яких концентрація галактик у десятки разів менша середньої. Вони облямовані скупченнями та надскупченнями галактик. 

Номер слайду 6

Галактичні нитки Галактичні нитки – найбільші з відомих космічних структур Всесвіту у формі ниток з галактик, що лежать між великими порожнечами (войдами). Нитки можуть формувати «великі стіни» – відносно плоскі структури скупчень та надскупчень.

Номер слайду 7

Надскупчення галактик Надскупчення галактик – фізично пов’язані сплющені угруповання скупчень галактик і груп галактик. Групи і скупчення галактик утворюють витягнуті волокна (ланцюжки). 

Номер слайду 8

Галактика Галактика– гравітаційно зв’язана система із зірок, зоряних скупчень, міжзоряного газу, пилу і темної матерії. Галактик – надзвичайно далекі астрономічні об’єкти. У видимій частині Всесвіту є близько двох трильйонів галактик. У просторі вони розподілені нерівномірно. Галактики відрізняються великою різноманітністю. Серед них можна виділити: кулясті еліптичні галактики, дискові спіральні галактики, галактики з перемичкою (баром), карликові, неправильні.

Номер слайду 9

Зірка– велетенське розжарене, самосвітне небесне тіло, у надрах якого ефективно відбуваються (або відбувались) термоядерні реакції. Форма зірок близька до сферичної. Є як поодинокі, так і кратні зірки. Залежно від температури поверхні зірки бувають блакитними, білими, жовтими і червоними. 

Номер слайду 10

Планета Планета– це небесне тіло, що обертається по орбіті навколо зірки або її залишків, досить масивне, щоб стати округлим під дією власної гравітації, але недостатньо масивне для початку термоядерної реакції, та яке зуміло очистити околиці своєї орбіти.

Номер слайду 11

Сонячна система  Сонячна система — планетна система, що включає в себе центральну зорю — Сонце, і всі природні космічні об'єкти (планети, астероїди, комети, потоки сонячного вітру тощо), які об'єднуються гравітаційною взаємодією. Сонячна система є частиною значно більшого комплексу, який складається із зірок і міжзоряної речовини — галактики Чумацький Шлях.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Завдання: Підготувати інформацію про планети Сонячної системи.

ppt
Додано
27 жовтня 2022
Переглядів
3739
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку