Презентація "Обмін речовин та перетворення енергії"

Про матеріал
В презентації висвітлені основні процеси обміну речовин та перетворення енергії. Розкриті поняття "речовина", "енергія", "інформація".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Обмін речовин і перетворення енергії

Номер слайду 2

ОБМІН РЕЧОВИН І ПЕРЕТВОРЕННЯ ЕНЕРГІЇ — сукупність процесів, що забезпечують надходження речовин й енергії із середовища, їхнє перетворення у біологічних системах та видалення продуктів життєдіяльності й енергії у середовище.

Номер слайду 3

Асиміляція, або анаболізм, — частина загального обміну речовин й енергії, що полягає в поглинанні, нагромадженні та перетворенні речовин, що надходять в організм. Дисиміляція, або катаболізм, — це частина загального обміну, під час якого відбуваються розщеплення, руйнування складних органічних сполук (білків, жирів, вуглеводів, нуклеїнових кислот) в організмі на простіші.

Номер слайду 4

Речовина — це сукупність атомів, атомних частинок чи молекул, що перебувають у певному агрегатному стані.

Номер слайду 5

Енергія — це загальна кількісна міра руху і взаємодії всіх видів матерії. Види енергії: світлова, хімічна, механічна, теплова, електрична.

Номер слайду 6

Інформація — це сукупність відомостей (даних), які сприймають із навколишнього середовища (вхідна інформація), видають у навколишнє середовище (вихідна інформація) або зберігають всередині певної системи. Види інформації: зовнішня й внутрішня, фізична та хімічна.

pptx
Додано
4 серпня 2019
Переглядів
2715
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку