Презентація "Образотворче мистецтво"

Про матеріал

Пробудити в кожній дитячій душі творчі струни художника,поета. Прагнути,щоб наші малята виросли чуйними,уважними людьми, здатними бачити,чути,розуміти і любити.

•Актуальність обраної темипояснюється тим,що розвиток творчих здібностей дітей дошкільного віку вирішує подальший розвиток дитини вцілому. Враження дошкільного дитинства відкладається в пам яті на все життя. В емоційному сприйнятті дитини зароджуються витоки майбутньої творчої особистості. Зображувальна діяльність дає великі можливості для естетичного і творчого розвитку дитини. На думку Б.М.Неменського, під естетичною освітою треба розуміти не викладання якогось спрощеного мистецтва,а систематичний розвиток органів відчуття і творчих здібностей,що розширює можливість насолоджуватись красою і створювати її.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Досвід роботи керівника зображувальної діяльності Сумського НВК №41 Варавіної Наталії Іллівни

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Життеве кредо: «Впізнати більше, намагатися зробити краще”. Педагогічне кредо: “Дорослий має поважати особистість дитини, зрозуміти і прийняти кожну її знахідку,кожне відкриття”.

Номер слайду 4

Проблема над якою я працюю: “Розвиток творчих здібностей дітей дошкільного віку на заняттях із малюванняЛ.М.Шульги”.

Номер слайду 5

Розвиток творчих здібностей дітей: Актуальність обраної теми пояснюється тим,що розвиток творчих здібностей дітей дошкільного віку вирішує подальший розвиток дитини вцілому. Враження дошкільного дитинства відкладається в пам яті на все життя. В емоційному сприйнятті дитини зароджуються витоки майбутньої творчої особистості. Зображувальна діяльність дає великі можливості для естетичного і творчого розвитку дитини. На думку Б.М.Неменського, під естетичною освітою треба розуміти не викладання якогось спрощеного мистецтва,а систематичний розвиток органів відчуття і творчих здібностей,що розширює можливість насолоджуватись красою і створювати її.

Номер слайду 6

Головна мета технології Л.М.Шульги: Пробудити в кожній дитячій душі творчі струни художника,поета. Прагнути,щоб наші малята виросли чуйними,уважними людьми, здатними бачити,чути,розуміти і любити.

Номер слайду 7

ПРЕКРАСНЕ БАЧИТИ ЧУТИ ВІДЧУВАТИ ПРИСЛУХАТИСЯ ВДИХАТИ ЗАНУРЮВАТИСЬ Основні принципи технології Л.М.Шульги:

Номер слайду 8

Методичні рекомендації Л.М.Шульги: Милування красою на заняттях із малювання. Ознайомлення з художнім матеріалом. Ознайомлення з кольором. Ознайомлення з образотворчим мистецтвом. Використання елементів психогімнастики. Імпровізовані казки,фантазування. Використання музики. Сенсорні вправи для підготовки руки дитини до малювання. Вправи із словами.

Номер слайду 9

Особливості занять за методикою Л.М.Шульги: “Занурення”.Милуючись творами живопису діти не просто розглядають картину,вони можуть “зануритися” в неї.

Номер слайду 10

Хвилинка тиші. Будь-яке захоплення починається з мовчазного споглядання.

Номер слайду 11

Прислухайся до себе. Відчуваєш?Ти став трохи іншим,тебе переповнюють нові почуття. Спробуй передати їх словами.

Номер слайду 12

Вдихнути і відчути.

Номер слайду 13

Використання музичних творів.

Номер слайду 14

Дякую за увагу!

ppt
Додано
24 лютого 2018
Переглядів
2793
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку