Презентація "Онлайн-сервіси сучасного вчителя"

Про матеріал
Онлайн-сервіси сучасного вчителя. Щоб не перетворювати інтерактивну дошку, яка має широкий спектр використання, на просто екран для проектора, вчителеві необхідно активно користуватися різними інструментами, в тому числі, онлайн-сервісами. Зрозуміло, що в Інтернеті доступна величезна кількість таких сайтів, але хотілося б поділитися з вами своїми особистими знахідками, якими час від часу користуюся.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Онлайн-сервіси для сучасного вчителя

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

rrrrr

Номер слайду 5

Canvawww.canva.com/uk_ua

Номер слайду 6

Canva www.canva.com/uk_ua

Номер слайду 7

Toon. Dootoondoo.com

Номер слайду 8

Learningappslearningapps.org

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Linoitlinoit.com

Номер слайду 12

Зображення розміщено на сайті https://www.rbc.ua/ukr/lnews/vr-kabmin-rassmotryat-vozmozhnost-sozdaniya-1464698646.html

Перегляд файлу

Онлайн-сервіси для сучасного вчителя

Концепція НУШ визначає 10 ключових компетентностей, серед яких виділено інформаційно-цифрову компетентність, що передбачає впевнене, а водночас критичне застосування інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ) для створення, пошуку, обробки, обміну інформацією на роботі, в публічному просторі та приватному спілкуванні. Інформаційна й медіа-грамотність, основи програмування, алгоритмічне мислення, роботи з базами даних, навички безпеки в Інтернеті та кібербезпеці. Розуміння етики роботи з інформацією (авторське право, інтелектуальна власність тощо).

ІНФОРМАЦІЙНА КОМПЕТЕНТНІСТЬ – це уміння за допомогою технічних засобів та інформаційних технологій самостійно шукати, аналізувати та добирати необхідну інформацію, обробляти її, зберігати та передавати.

Цифрова компетентність – це здатність використовувати цифрові медіа й ІКТ, розуміти і критично оцінювати різні аспекти цифрових медіа і медіа контенту, а також уміти ефективно комунікувати у різноманітних контекстах. Інформаційна і медіа грамотність (пошук, опрацювання, зберігання інформації, створення матеріалів з використанням цифрових ресурсів) Комунікативний (онлайн-комунікації в різноманітних формах:  електрона пошта, чати, блоги, соціальні мережі та ін.) Технічний (ефективне і безпечне використання комп'ютера і ПЗ для вирішення різноманітних задач) Споживацький (вирішення повсякденних задач, які задовольняють різноманітні потреби).

Згідно з чинним наказом МОН України від 13.02.2018 ПРО ЗАТВЕРДЖЕННЯ ПРИМІРНОГО ПЕРЕЛІКУ ЗАСОБІВ НАВЧАННЯ ТА ОБЛАДНАННЯ НАВЧАЛЬНОГО І ЗАГАЛЬНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ ДЛЯ НАВЧАЛЬНИХ КАБІНЕТІВ ПОЧАТКОВОЇ ШКОЛИ, класи шкіл нашого міста та району обладнанні такими пристроями як: мультимедійний проектор, ноутбук, мультимедійна дошка, телевізор тощо, для забезпечення формування інформаційно-цифрової компетентності. Перед вчителем виникає завдання ефективно використовувати це обладнання. Щоб не перетворювати інтерактивну дошку, яка має широкий спектр використання,  на просто екран для проектора, вчителеві необхідно активно користуватися різними інструментами, в тому числі, онлайн-сервісами. Зрозуміло, що в Інтернеті доступна величезна кількість таких сайтів, але хотілося б поділитися з вами своїми особистими знахідками, якими час від часу користуюся. Впевнена, що велика частка з присутніх вже знайома з даними сервісами.

Отже, першим розглянемо сайт, матеріали якого можна демонструвати за допомогою телевізора, тобто без проектора.

https://www.canva.com/uk_ua З Canva викладачі та учні можуть відкрити для себе простий спосіб займатися дизайном. За допомогою зручного конструктора вони можуть створювати презентації, плакати, документи на одну сторінку та дописи в соціальних мережах. Крім того, за допомогою Canva є можливість створювати комікси, що є сучасним освітнім трендом. Комікси дають можливість розіграти діалог за ролями, створити власний діалог за картинками тощо. Для створення коміксів та спільної з учнями 3D книги також рекомендую яскравий та цікавий сайт http://www.toondoo.com.

Сайтів зі схожими інструментами є велика кількість, але більшість з них англомовні, на відміну від україномовного сайту Canva.

Наступний сервіс https://learningapps.org LearningApps.org - онлайновий сервіс, який дозволяє створювати інтерактивні вправи. Їх можна використовувати в роботі з інтерактивною дошкою, або як індивідуальні вправи для учнів.

LearningApps.org - це додаток для підтримки навчального процесу за допомогою інтерактивних модулів (додатків, вправ). Даний онлайн-сервіс дозволяє створювати такі вправи як Знайти пару, Класифікація, Числова пряма, Просте упорядкування, Вікторина, Перший мільйон, Де це? та багато інших. Вправи зберігаються в бібліотеці з можливістю редагування.

Працювати з даним сервісом легко завдяки інтуїтивно-зрозумілому інтерфейсу.

Останнім розглянемо універсальний онлайн сервіс LIno it для роботи з нотатками, стікерами, фото, відео, організованими в одну онлайн-дошку, за допомогою якої створюються полотна, на які кріпляться листи стікери. Існує можливість не тільки розміщення зображень, відеофрагментів, документів різного формату, а й обмін ними. Тобто, при роботі в Ліно процес організований в одному web-просторі, забезпечений всім необхідним і не вимагає зайвих перемикань.

Також існує можливість працювати над полотном спільно, здійснюючи проектну діяльність, що вказує на соціальний характер ресурсу.

Сервіс дозволяє розмістити досить багато постів на одній сторінці. Тим самим, наприклад, можна привернути увагу і інтерес учнів з якого-небудь питання, і вони не забудуть попередню тему (наприклад: при перемиканні слайдів на презентації, більшість навіть не зможе з точністю відтворити те, що знаходилося на попередньому слайді, оскільки вся увага перемикається вже на наступний).

Таким чином, для забезпечення формування інформаційно-цифрової компетентності в учнів звичайних презентацій вже може бути недостатньо. Вдалих вам пошуків інструментів та онлайн-сервісів, які стануть у використанні найбільш ефективними.

 

 

zip
Додано
26 січня 2022
Переглядів
565
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку