Презентація "Операційні системи"

Про матеріал
Операційна система – це набір програм, які призначені для забезпечення взаємодії всіх пристроїв комп'ютера і виконанням користувачем різних дій.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Діти! У нас сьогодні справжнє свято,гостей зібралося багато. Тож подаруйте їм від серця. Усмішки синіх два озерця. Всміхніться друзям, хай дружба квітне,Урок пройде хай привітно й світло. Знання й уміння нехай вас надихають. А я до співпраці вас знов закликаю.

Номер слайду 3

Перевірка домашнього завданнявведенняпроцесорапам'ятівиведенняопрацюваннязберіганняпам'ятіоптичнийсистемним блоком

Номер слайду 4

мишасканерклавіатурамоніторпринтерблокпам'ятьфлеш

Номер слайду 5

Відтворення і коригування опорних знань. Знайди і назви зашифровані назви пристроїв. Розшифруйте анаграми

Номер слайду 6

Операційна система та її інтерфейс

Номер слайду 7

Операційна система – це набір програм, які призначені для забезпечення взаємодії всіх пристроїв комп'ютера і виконанням користувачем різних дій. Операційна система. Прикладні програми. Пристрої

Номер слайду 8

Операційна система складається з таких основних компонентів:

Номер слайду 9

Основні функції операційної системи:

Номер слайду 10

На персональних комп’ютерах використовують такі операційні системи: Windows. Linux. Mac. OS

Номер слайду 11

Для мобільних пристроїв призначені наступні операційні системи: Android. Windows Mobilei. OS

Номер слайду 12

Однією зі складових операційних систем є файлова система. Файли, папки та ярлики — це об'єкти файлової системи. Файлова система — це частина операційної системи, що забезпечує управління файлами і папками на носіях даних.

Номер слайду 13

Файл – набір даних, що зберігається в пам'яті комп'ютера та має ім'я. Весна.bmp

Номер слайду 14

Для зручності роботи з файлами їх відображають за допомогою значків. Такі значки ще називають піктограмами. За їх виглядом можна визначити або навіть здогадатись, якого типу дані містять файл.

Номер слайду 15

Кожний файл має ім’я, що складається із двох частин: назви і розширення. Назва і розширення імені файла відокремлюються крапкою. Повідомлення.docxІм'я файла — це набір символів, що може містити літери українського, англійського та інших алфавітів, цифри й інші символи (до 256), за вийнятком: \ /: *? ”< > |

Номер слайду 16

Папки створюють для того, щоб об'єднати групу файлів за якоюсь певною ознакою. Папки, як і файли, іменують. В одній папці можуть міститися кілька або багато файлів. Папки можуть мати один документ, або бути порожніми. Для папки, як і для файлу можна змінювати ім'я. Папки можна переміщувати. Папку, розташовану всередині іншої папки, називають вкладеною папкою. В одній папці не може зберігатися два файли з однаковими іменами.5 клас5 клас

Номер слайду 17

Особливим об’єктом файлової системи є ярлик: на значку файла в лівому нижньому куті зображена стрілка. Ярлик — посилання на певний об’єкт операційної системи, що міститься на одному з носіїв даних. При видаленні ярлика, об’єкт не видаляється.

Номер слайду 18

Щоб мати можливість указати, на якому носії зберігаються потрібні файли і папки, дискам також надають певні позначення. Імена дисків позначаються великими латинськими літерами з двокрапкою: А:, В:, C:, D:, E:, F: і т. д. Диск, на якому, як правило, встановлюють операційну систему, позначають іменем С:

Номер слайду 19

Розгадайте ребус. Файл

Номер слайду 20

Робота за комп’ютером Гра «Так-ні». Повторення правил безпечної поведінки за комп’ютером. Пам’ятайте! Якщо не дотримуватися правил техніки безпеки та поведінки, робота за комп’ютером може завдати шкоди вашому здоров’ю

Номер слайду 21

Практична робота за комп’ютерами. Потрібно виконати завдання на картках. Відкрийте вікно Комп'ютер, що на Робочому століВідкрийте локальний диск D:\На диску D:\ створіть папку 5-A клас. Відкрийте папку 5-A клас. У ній створіть папку, дайте їй ім’я власне прізвище. Відкрийте власну папку. У ній створіть дві папки: Мій настрій та Вівторок. У папку Мій настрій скопіюйте зображення, що відповідає вашому настрою із папки Смайлики, що знаходиться на Робочому столі. У папці Вівторок створіть чотири папки: Зима, Весна, Літо, Осінь. Перейменуйте папку Вівторок на Пори року. Перевірте свої дії і, в разі необхідності, внесіть зміни. Покажіть вчителю виконану роботу.

Номер слайду 22

Вправи для зняття зорової втоми1. Крепко закрийте очі на 5 секунд.3. Поводили очима вліво, вправо, вгору, вниз - 3 рази.5. Закрийте очі. Темнота 3 секунди.2. Швидко моргаємо 30 секунд.4. Обертаємо очі за годинниковою стрілкоюі проти годинникової стрілки.6. Відкрили очі. Не забувайте берегти своє здоров’я!

Номер слайду 23

Підсумок уроку. Чи задоволені ви своєю роботою?З яким настроєм ви працювали на уроці?Що вам запам’яталось на уроці?

Номер слайду 24

Розгадати ребуси. Пам'ять. Процесор

Номер слайду 25

Вставити пропущені слова Слова для довідки: значки, корзину, пуск, мій комп’ютер, робочим столом, ярлики. робочим столомзначкиярликимій комп’ютеркорзинупуск

Номер слайду 26

Домашнє завдання. Читати записи, зроблені в зошиті. Дослідити на власному комп’ютері (ноутбуці) налаштування Робочого столу.

pptx
Додано
23 жовтня 2019
Переглядів
4904
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку