Презентація "Опорно-рухова система хребетних тварин"

Про матеріал

Презентація містить завдання для перевірки знань з теми "опорно-рухова система безхребетних тварин", проблемне питання для актуалізації знань з теми, інтрукцію для проведення практичної роботи.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Спіймай помилку До складу опорно-рухової системи входять кістки та м'язи. До складу опорно-рухової системи входять скелет та м'язи.

Номер слайду 2

Зовнішній скелет у тварин складається з кісток. Внутрішній скелет у тварин складається з кісток.

Номер слайду 3

Тварини з променевою симетрією тіла здатні до активного швидкого руху. Тварини з двобічною симетрією тіла здатні до активного швидкого руху.

Номер слайду 4

Членистоногі мають шкірно-м'язовий мішок та гідростатичний скелет. Кільчасті черви мають шкірно-м'язовий мішок та гідростатичний скелет.

Номер слайду 5

Брюхоногі молюски мають зовнішній скелет з хітину. Брюхоногі молюски мають зовнішній скелет з вапняку.

Номер слайду 6

Молюски – єдина група безхребетних тварин, здатних до польоту. Комахи – єдина група безхребетних тварин, здатних до польоту.

Номер слайду 7

Поміркуйте Чому Членистоногі – тварини невеликих розмірів? Линька Дихальна система – трахеї Всередині трубчастих кінцівок не можна розмістити м’язи з достатньо великою площею поперечного перерізу, щоб забезпечити рухи тіла з великою масою

Номер слайду 8

Отже, всі наземні тварини великого розміру мають ВНУТРІШНІЙ скелет.

Номер слайду 9

Тема. Опорно-рухова система хребетних тварин.

Номер слайду 10

Мета уроку: Розширити знання про опорно-рухову систему тварин; Вивчити будову опорно-рухової системи різних груп хребетних тварин; Вдосконалити вміння працювати з натуральними об'єктами.

Номер слайду 11

План уроку: Загальний огляд будови опорно-рухової системи хребетних тварин. Практична робота № 5 «Порівняння будови скелетів хребетних тварин». Робота в групах – складання синквейна.

Номер слайду 12

Загальний огляд будови опорно-рухової системи хребетних тварин. 1. Осьовий скелет а) Череп б) Хребет 2. Скелет кінцівок а) Пояси кінцівок б) Скелет вільної кінцівки

Номер слайду 13

Будова хребця

Номер слайду 14

Практична робота №5 Тема. Порівняння будови скелетів хребетних тварин

Номер слайду 15

Завдання групам: Користуючись малюнком підручника №201 (с.143) знайти частини скелету риби та позначити на малюнку (на аркуші).

Номер слайду 16

Завдання групам: Користуючись малюнком підручника №202 (с.143) знайти частини скелету жаби та позначити на малюнку (на аркуші).

Номер слайду 17

Завдання групам: Користуючись малюнком підручника №203 (с.144) знайти частини скелету рептилії та позначити на малюнку (на аркуші).

Номер слайду 18

Завдання групам: Користуючись малюнком підручника №204 (с.144) знайти частини скелету птаха та позначити на малюнку (на аркуші).

Номер слайду 19

Завдання групам: Користуючись малюнком підручника №207 (с.146) знайти частини скелету ссавця та позначити на малюнку (на аркуші).

Номер слайду 20

Синквейн про опорно-рухову систему Алгоритм складання синквейну: Перший рядок — одне слово, іменник, що виражає головну тему. Другий рядок — два прикметники, що виражають основну думку. Третій рядок — три дієслова, що описують дії в межах теми. Четвертий рядок — фраза, що несе певний зміст. П’ятий рядок — висновок, зазвичай у формі іменника (асоціація з першим словом).

Номер слайду 21

Домашнє завдання Опрацювати параграф 34, питання 1-5 (с. 147), підготувати повідомлення*

ppt
Додано
1 травня 2018
Переглядів
2988
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку