Презентація " Орлеанська Діва"

Про матеріал
Допоміжний матеріал до уроку " Столітня війна" . Розкрити значення Жанни Дарк в війні між Англією і Францією. .
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Виконала Заречна Ганна Василівнавчитель історії ЗСШ №43 м. Дніпро. Жанна Д'Арк. Орлеанська Діва

Номер слайду 2

Жанна Д'Арк1429 році 18-річна Жанна д'Арк зуміла домогтись зустрічі з Карлом VII Валуа і переконати його у своїй божественній місії врятувати Францію, яка уже под 90 років вела війну з Англією за французький престол. Отримавши невеликий загін, в травні 1429 року вона зуміла звільнити Орлеан, що перебував у кількамісячній облозі, а в червні брала участь у битві біля Пате, в котрій французи отримали переконливу перемогу над втричі більшою армією супротивника.

Номер слайду 3

Після кількох невдалих спроб звільнити Париж військові дії були припинені до весни наступного року, і 23 травня під час атаки на ворожий табір під Комп'єном Жанна попала у полон до бургундців. Тривалий час вона перебувала під владою герцога Філіппа Доброго, але Карл VII не доклав жодних зусиль, щоб звільнити чи викупити її, і восени 1430 року, за компенсацію в розмірі 10 тисяч ліврів Жанна була передана єпископу міста Бове П'єру Кошону, що діяв від імені короля Англії і Франції Генріха VI Ланкастера, для подальшого церковного суду над нею.

Номер слайду 4

Допити Жанни д'Арк тривали більше місяця і 28 березня їй було зачитано 70 пунктів звинувачень, більшість з яких базувались на свідченнях самої підсудної. 12 з них були передані для вивчення фахівцям з права, на базі висновків яких Жанні було запропоновано підписати зречення, яке вона зробила 24 травня після оголошення єпископом Кошоном вироку — нести покаяння у довічному ув'язненні «на хлібі страждання і воді скорботи».

Номер слайду 5

Проте, 28 травня Жанна д'Арк заявила, що зреклась своїх переконань під страхом покарання, за що була вдруге звинувачена у віровідступництві та єресі і 30 травня 1431 року після оголошення нового вироку про її відлучення від церкви була спалена живцем на Старій Ринковій площі Руану, а її попіл був розсіяний над Сеною.

Номер слайду 6

Дякую за увагу

pptx
Додано
30 березня 2023
Переглядів
202
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку