Презентація "Основні положення законодавства України щодо порятунку і захисту людей у надзвичайних ситуаціях"

Про матеріал
Презентація містить основні поняття, завдання, посилання на інтерактивну вправу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Основні положення законодавства України щодо порятунку і захисту людей у надзвичайних ситуаціях.

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Щоб запобігати НС і ліквідовувати їхні наслідки, створено Державну службу України з надзвичайних ситуації (ДСНС). ДСНС – один із центральних органів виконавчої влади, що забезпечує реалізацію державної політики щодо цивільного захисту під час НС. До складу ДСНС входять регіональні, обласні та місцеві підрозділи.

Номер слайду 4

Основні завдання ДСНС:ліквідація наслідків НС, локалізація зони впливу шкідливих і небезпечних факторів, що виникають під час аварій і катастроф; організація та проведення аварійно-рятувальних, пошуково-рятувальних, відновлювальних робіт, здійснення заходів щодо життєзабезпечення постраждалого населення; забезпечення готовності сил і засобів до дій за призначенням; виконання запобіжно-профілактичних робіт із запобігання виникненню НС.

Номер слайду 5

Основні функції ДСНС:пошук і порятунок людей на об’єктах і територіях, що зазнали руйнувань, пошкоджень, уражень; надання першої невідкладної медичної допомоги постраждалим особам, які перебувають у небезпечному для життя та здоров’я стані; участь у проведенні евакуації населення з небезпечної зони; ліквідація небезпечних проявів НС в умовах екстремальних температур, задимленості, загазованості, загрози вибухів, обвалів, зсувів, затоплень, хімічного забруднення тощо; забезпечення належної роботи систем оповіщення.

Номер слайду 6

Права та обов’язки громадян під час НС зазначені у ст. 21 Кодексу цивільного захисту України від 02.10.2012 року.

Номер слайду 7

За НС громадяни мають право:на захист життя, здоров’я та особистого майна; на використання засобів колективного та індивідуального захисту; на отримання інформації про ризик, якому вони можуть піддатися в певних місцях перебування на території країни, і про заходи необхідної безпеки; на відшкодування збитків, заподіяних їхньому здоров’ю та майну внаслідок НС; на медичне обслуговування, компенсації та соціальні гарантії на проживання та роботу в зонах НС.

Номер слайду 8

За НС громадяни України зобов’язані:дотримуватися законів у сфері захисту населення й територій від НС; знати основні способи захисту населення і територій від НС; прийоми надання домедичної допомоги потерпілим; знати й виконувати правила поведінки під час евакуації з небезпечної зони; знати й виконувати правила безпечного поводження з вибухонебезпечними предметами.

Номер слайду 9

Поміркуйте…На цих світлинах зображено навчання з порятунку потерпілих унаслідок терористичного акту. Як ви вважаєте, навіщо їх проводять?

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Узагальнення знань:

pptx
Додано
23 вересня
Переглядів
1809
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку