Презентація "Основні правила поведінки у разі виникнення небезпечної ситуації"

Про матеріал
Презентація для учнів 9 класу. На початку нового навчального року дітям варто нагадати основні правила поведінки у разі виникнення небезпечної ситуації.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Основні правила поведінки у разі виникнення небезпечної ситуації

Номер слайду 2

Якщо побачили вибухонебезпечний предмет

Номер слайду 3

Вибухонебезпечний предметнегайно припинити всі роботи в районі виявлення вибухонебезпечного предметаза можливості попередити про підозрілий предмет осіб, які знаходяться порядвивести (відвести) на максимальну відстань усіх людей (не менше 100 метрів), які знаходяться поблизу, намагаючись рухатися назад по своїх слідах

Номер слайду 4

Вибухонебезпечний предметпозначити місце перебування предмета, а за можливості — огородити його (для огорожі можна використовувати підручні матеріали: дошки, жердини, гілки, мотузки, шматки матерії тощо)негайно повідомити про знахідку в місцеві органи виконавчої влади, у ДСНС та МВС України (повідомлення робити не поспішаючи, чітко, із зазначенням точної адреси (орієнтирів) місця знаходження вибухонебезпечного предмета)

Номер слайду 5

Вибухонебезпечний предметочікувати на безпечній відстані від місця знаходження вибухонебезпечного предмета або предмета, схожого на нього, представників органів місцевої влади, ДСНС України, МВС України, при цьому здійснюючи заходи щодо недопущення до небезпечної зони інших людей.

Номер слайду 6

Категорично забороняється:палити та використовувати відкритий вогонь поблизу місця знаходження вибухонебезпечного предмета або предмета, схожого на ньогопіднімати, витягувати з ​ґ​рунту, зрушувати з місця, кидати, ударяти і розбирати будь-які вибухонебезпечні предметиприносити в місця перебування людей предмети, схожі на вибухонебезпечні.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

До найпоширеніших місць розміщення вибухових пристроїв належать:автомобілівходи, внутрішні двори, підсобні приміщення адміністративних і житлових будинків, складських приміщеньурни для сміття, інженерні комунікації в місцях масового перебування людей (фестивалі, ярмарки, базари, супермаркети, підземні переходи тощо)громадський транспорт (вагони тролейбусів, автобусів, трамваїв, поїздів тощо)об’єкти підвищеної небезпекипоштові посилання (посилки, конверти), букети квітів, подарунки тощо.

Номер слайду 9

Підозру мають викликати:електропроводи, що виходять із невідомого предмета, антени, лампочки на його поверхні, хід годинника, що прослуховуєтьсязалишені предмети побутового призначення (валізи, сумки, гаманці, дитячі іграшки, ручні ліхтарики тощо)предмети, що знаходиться в не призначених для цього місцях (наприклад, велика дитяча іграшка біля вхідних дверей)предмети з прикріпленими до них мобільними телефонами, радіостанціями, акумуляторами.

Номер слайду 10

Підозру мають викликати:

Номер слайду 11

Для запобігання вибуху та встановлення наявності вибухового пристрою необхідно:бути уважними та звертати увагу на покинуті речі (валізи, сумки, пакунки, парасольки тощо)звернути увагу на ділянки свіжоскопаної землі, свіжопофарбованої стіни будівліне брати від сторонніх осіб подарунків, квітів, поштових посиланькористуючись громадським транспортом, не погоджуватися на пропозиції супроводжувати речі невідомої особи, зокрема й стюардів, контролерів.

Номер слайду 12

У разі виявлення вибухового пристрою або підозрілої речі необхідно:зберігати спокійнегайно повідомити про знахідку представників міліції, охорони, аварійно-рятувальних служб або зателефонувати за номерами 101, 102не палитине користуватися запальничками, іншими джерелами відкритого, а також предметами, що можуть його утворюватине торкатися до підозрілої речі руками або іншими речамиу жодному разі не намагатися переміщувати вибуховий пристрій (підозрілий предмет) або змінювати його положеннязалишити місце, де виявлено підозрілий предмет, за можливості організувати охорону на безпечній відстані.​

Номер слайду 13

Якщо ви перебуваєте у квартирі:візьміть з собою документи, гроші, цінності та лікизнеструміть квартиру та перекрийте водо- та газопостачаннянадайте допомогу в евакуації дітям, літнім і важкохворимперевірте сусідні квартири на наявність у них дітей, які на час оголошення евакуації залишилися без нагляду дорослих, та повідомте про це представників правоохоронних органів (аварійно-рятувальних підрозділів)обов’язково замкніть свою квартирузалишайте будинок спокійно, не панікуючи.

Номер слайду 14

Якщо ви перебуваєте​ на вулиці:уникайте великих скупчень людейякщо ви опинилися в натовпі, не намагайтеся вийти з нього, рухайтеся в тому самому напрямку, що й натовпруки зігніть у ліктях на рівні грудей та розсуньте їх, звільняючи від тиску грудну кліткуне тримайте руки в кишенях

Номер слайду 15

Якщо ви перебуваєте​ на вулиці:якщо натиск натовпу набрав загрозливого характеру, негайно покиньте будь-яку ношу та позбавтеся від сумок на довгому ремні та шарфуякщо ви упали, намагайтеся одразу встати на ноги, не опираючись на руки, а якщо це неможливо, згорніться клубком і захистіть голову передпліччями, поклавши долоні на потилицю.

Номер слайду 16

Якщо почалася повітряна тривога

Номер слайду 17

Правила поведінки під час повітряної тривоги. У будівлі:зайти в укриття (це може бути підвальне приміщення чи паркінг для машин);якщо немає спеціального укриття, то спуститись на нижчі поверхи будівлі та обрати місце подалі від вікон.

Номер слайду 18

Правила поведінки під час повітряної тривоги. У квартирі:якщо немає змоги спуститись в укриття, то важливо знайти місце подалі від вікон за тримальною стіною (найчастіше це біля вхідних дверей);сісти на підлогу;накритись ковдрою чи іншими речами з головою.

Номер слайду 19

Правила поведінки під час повітряної тривоги. У потязі:пригнутись нижче рівня вікон та закрити голову руками. На вулиці:зайти в найближче укриття (часто в містах є позначки “укриття” або позначки маршруту до нього).

Номер слайду 20

Якщо немає змоги знайти найближче укриття, то важливо:триматись на відстані від магазинів з вітринами;лягти на землю біля високого бордюру, бетонних блоків;закрити голову руками. Якщо почули десь вибухи, то залишайтесь у безпечному місці.

Номер слайду 21

Правила поведінки під час артобстрілів: Коли чуєте вибухи чи стрільбу, важливо ховатись в укритті. Якщо ви почули вибухи, коли були на вулиці, то негайно лягайте на землю, туди, де бачите виступ (наприклад, бетонні конструкції) чи в яму, канаву. Небезпечно ховатись у під’їздах, арках, біля припаркованих машин. Затуліть долонями вуха та розтуліть рот.

Номер слайду 22

Запам'ятай

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Лєвтєрова Марина Дмитрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Палій Людмила Олександрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
30 серпня 2022
Переглядів
9492
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку