Презентація "Основні професії та видатні постаті Херсонщини"

Про матеріал

Розширити і закріпити знання учнів про найпотрібніші професії, поглибити у дітей усвідомлення того, що добробут нашої країни і всіх громадян примножується працею, викликати почуття поваги до трудівників.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

ОСНОВНІ ПРОФЕСІЇ ТА ВИДАТНІ ПОСТАТІ ХЕРСОНЩИНИ Класний керівник 5 класу. Дєєва М.І.

Номер слайду 2

Професії

Номер слайду 3

Агрономія. Агроно́мія  — наука про закони землеробства яка займається вирощуванням рослин меліорація — осушення і зрошення земель, Захист сільскогосподарських рослин та вивчення засобів та методів боротьби з хворобами і шкідниками сільскогосподарських культур.

Номер слайду 4

Фермер. Фе́рмери — категорія підприємців у сільському господарстві. Фермери це власники чи орендарі земельних угідь, які ведуть своє господарство сім'єю або з використанням найманої робочої сили. Здійснюють виробництво, переробку і реалізацію сільськогосподарської продукції на основі використання майна, що знаходяться у них на праві оренди, довічного успадкованого володіння або у власності.

Номер слайду 5

Електрик. Відповідальний за функціонування і підтримування в робочому та безпечному стані побутового і промислового електроустаткування.

Номер слайду 6

Водій. Професія водія є однією з найпоширеніших в країні. Водій є практично в кожній організації і компанії. Залежно від специфіки посади, водії виконують різні функції: водії-експедитори, водії-кур'єри, водії-охоронці, таксисти, перевізники та інше.

Номер слайду 7

Кухар. Ку́хар - це людина, яка професійно готує їжу для інших людей, як правило, в закладах громадського харчування. Кухар готує їжу, знає, як правильно зберігати продукти,готує різні страви за рецептами вміє оформляти готові страви. Організовує зберігання продуктів відповідно до санітарно-гігієнічних норм. Попри те, що кухар на підприємствах громадського харчування користується встановленими рецептами страв, він може вносити до них зміни в залежності від якості сировини і контингенту споживачів.

Номер слайду 8

Перукар. Перукар — це особа, чиїм заняттям є стрижка волосся будь-якого типу, створення зачісок та бриття чи підстригання борід чоловіків. Але сьогодні, завдяки розвитку безпечного бриття та зниженню популярності бороди, більшість перукарів спеціалізуються лише на стрижці волосся та створенні зачісок. Місце роботи перукаря зазвичай називається перукарнею.

Номер слайду 9

Видатні постаті

Номер слайду 10

Сергій Бондарчук. Народився в селі Білозерка Херсонської області — видатний актор і режисер. Акторський дебют — роль більшовика-підпільника Валько, у фільмі «Молода гвардія»Великий успіх акторові принесло виконання головної ролі у фільмі «Тарас Шевченко» (1951)Режисерський дебют Сергія Бондарчука фільм «Доля людини» (1959). У цьому фільмі він також зіграв головну роль — Андрія Соколова. Сергій Бондарчук славився майстром грандіозних батальних сцен ("Війна і мир", "Ватерлоо"). Сергій Бондарчук помер в четвер 20 жовтня 1994

Номер слайду 11

Євген Семенович Матвєєв. Народився 8 березня 1922 в селіНовоукраїнка в Скадовському районіУ місті Цюрупинську Євген вперше побачив аматорський спектакль і був покірний мистецтвом, театр став його єдиною мрією. На протязі багатьох років (з 1975 року) керував акторської майстерні Всесоюзного державного інституту кінематографії ( ВДІК) Помер 1 червня 2003

Номер слайду 12

Олександр Опанасович Спендіаров. Народився 20 жовтня в містечку Каховка З семи років він починає складати вірші, з дев'яти - навчається грі на фортепіано і на скрипці.створив багато романсів, хорових творів, вокальнихтворів з оркестром, інструментальних таоркестрових п'єс. Помер у Єревані 7 травня 1928

Номер слайду 13

Лариса Семенівна Латиніна. Народилась 27 грудня 1934 Херсон) — дев'ятиразова олімпійська чемпіонка зі спортивної гімнастики З 1964 по 2012 роки була володаркою найбільшого числа олімпійських нагород за всю історію Олімпійських ігор — 18 (9 золотих, 5 срібних, 4 бронзових). В 1966-77 роках Л. Латиніна (Дирій) була старшим тренером жіночої збірної команди СРСР.

Номер слайду 14

Нікітін Юрій Вікторович. Народився 15 липня 1978 Херсон —спортсмен, який спеціалізується в стрибках на батуті, олімпійський чемпіон (2004). Заслужений майстер спорту. Золоту олімпійську медаль Юрій Нікітін здобув на афінській Олімпіаді 2004 року. Триразовий чемпіон Європи, переможець етапів Кубка світу, володар Кубка України 2003 року.

Номер слайду 15

Борис Лавреньовнародився в 1891 році в Херсоні в сім'ї педагога-словесника. Друкуватися почав з 20-ти річного віку. Першими пробами пера були вірші. Через кілька років з'явилася перша проза.

Номер слайду 16

Дмитро Моторний. Голова приватно-орендного кооперативу «Зоря», Білозерський район Херсонської області За визначні особисті заслуги перед Українською державою у розвитку агропромислового комплексу, впровадження сучасних форм господарювання є Заслужений працівник сільського господарства України (1977). Лауреат республіканської премії імені В. К. Семінського (1988), премії ім. В. І. Вернадського (2000). Двічі Герой Соціалістичної Праці Орден князя Ярослава Мудрого V ст. (жовтень 1997). Герой України (з врученням ордена Держави, 02.11.2002). Відзнака Міністерства аграрної політики «Знак Пошани» (2002).

Номер слайду 17

Лавриненко Анатолій Анатолійович. Народився 20 квітня 1953, с. Іванівка Нововоронцовський район — Герой України, комбайнер сільськогосподарського товариства «Колос», Високопільський район Херсонської області За багаторічну самовіддану хліборобську працю, досягнення найвищих показників у збиранні зернових культур Нагороджено. Ордени «Знак Пошани» (1977),Труд. Червоного Прапора (1986). Почесна Грамота Президії ВР УРСР (1987). Бронзова і золота медаль ВДНГ СРСР. Герой України (з врученням ордена Держави, 13.11.2001).

pptx
Додано
25 липня 2018
Переглядів
1158
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку