Презентація "Особливості функціонування ока людини"

Про матеріал
Зміст Око – шедевр приладобудування Будова зорової сенсорної системи Будова та функції сітківки ока Особливості зорової сенсорної системи людини Акомодація ока Оптична система ока Утворення зображення на сітківці Порушення зору та його профілактика Завдання для закріплення матеріалу Література
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Особливості функціонування ока людини S. G.

Номер слайду 2

зміст. Око – шедевр приладобудування. Будова зорової сенсорної системи. Будова та функції сітківки ока. Особливості зорової сенсорної системи людини. Акомодація ока. Оптична система ока Утворення зображення на сітківціПорушення зору та його профілактика. Завдання для закріплення матеріалу. Література S. G.

Номер слайду 3

З усіх органів чуття людини око – найвищий дар і чудовий витвір природи. Поети оспівували його, а фізики намагалися наслідувати йому, як неперевершеному зразку оптичних приладів. Око – шедевр приладобудування. Г. Гельмгольц S. G.

Номер слайду 4

Ще стародавніх греків бентежило, що орган зору не схожий на органи смаку, нюху, слуху. Всі ці органи мають отвір, який веде до внутрішньої порожнини. Око його не має. Епікур вважав, що самі предмети відправляють в простір свої копії. Око – шедевр приладобудування. А що думаєте ви?S. G.

Номер слайду 5

Будова зорової сенсорної системи Cхема будови зорової сенсорної системи. Повторення S. G.

Номер слайду 6

Зір дає змогу людині сприймати: Особливості зорової сенсорної системи людини. Повторення S. G.

Номер слайду 7

Особливості зорової сенсорної системи людини. S. G.

Номер слайду 8

Особливості зорової сенсорної системи людини. S. G.

Номер слайду 9

Акомодація ока. Схема сходження променів під час розглядання віддалених (1) і близько розташованих (2) предметів. Акомодація ока – властивість оптичної системи ока створювати чіткі зображення предметів, розташованих на різній відстані12 S. G.

Номер слайду 10

Оптична система ока. Схема утворення зображення на сітківці:1. Рогівка; 2 - Волога камера; 3. Кришталик ; 4. Склисте тіло; 5 - Сітківка. Оптична система ока. S. G.

Номер слайду 11

Будова та функції сітківки ока. S. G.

Номер слайду 12

Утворення зображення на сітківціСхема утворення зображення на сітківці ока (1)1 S. G.

Номер слайду 13

с. Прийняття кольорів. Якщо всі три типи колбочок збуджуються водночас і однаково, ми бачимо білий колір Червоний Зелений Оптичними змішуваннями основних кольорів ми отримуємо всі кольори спектра. Синій S. G.

Номер слайду 14

Виявлення сліпої плями Історія. Сліпу пляму відкрив французький фізик Едм Маріотт у 1668 році. Король Франції Людовик XIV розважався зі сліпою плямою, спостерігаючи своїх підданих, нібито у них не було голів.

Номер слайду 15

Виявлення сліпої плями. Щоб спостерігати сліпу пляму у себе, закрийте праве око і лівим оком подивіться на правий хрестик, який обведений кружечком. Тримайте обличчя і монітор горизонтально. Не зводячи погляду з правого хрестика, наближайте (або віддаляйте) обличчя від монітору і одночасно стежте за лівим хрестиком (не переводячи на нього погляд). У певний момент він зникне. Це пов'язано з тим, що сліпа пляма знаходиться не в центрі сітківки, тому, щоб помітити ефект сліпої плями, необхідно дивитись на об'єкт боковим зором.

Номер слайду 16

Оптичні ілюзіїS. G.

Номер слайду 17

Порушення зору. S. G.

Номер слайду 18

Корекція зору. Схема заломлення променів і корекції зору: а, в – короткозорості; б, г - далекозоростіS. G.

Номер слайду 19

Профілактика комп'ютерного синдрому зору. S. G.

Номер слайду 20

Профілактика комп'ютерного синдрому зору. S. G.

Номер слайду 21

Профілактика комп'ютерного синдрому зору. S. G.

Номер слайду 22

Профілактика комп'ютерного синдрому зору. S. G.

Номер слайду 23

Заповніть таблицю{E8 B1032 C-EA38-4 F05-BA0 D-38 AFFFC7 BED3}Порушення зору. Профілактика Куряча сліпота. Дальтонізм. Короткозорість. Далекозорість. Косоокість. Кон’юктивіт Закріплення знань. S. G.

Номер слайду 24

література. Біологія: підруч. Для 8-го кл. загальноосвіт. навч. закл. / Н. Ю. Матяш [та ін.]. – Київ: Генеза, 2016. – 288 с. : іл. Яковлева Є. В. Уроки біології в 9 класі. Методичний посібник для вчителів біології. – Запоріжжя: Просвіта; 1999. – 224 с.: іл. Попович В. П., сало Т. О. Біологія у таблицях і схемах. 7- 9 класи. – Х.: Країна мрій, 2007. – 152 с. Пошукова система google : https://www.google.com.ua/search?q=%D0%B7%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B0+%D1%81%D0%B5%D0%BD%D1%81%D0%BE%D1%80%D0%BD%D0%B0+%D1%81%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0%B0&rlz=1 C1 AOHY_ru. UA708 UA708&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ah. UKEwiqhsb. Pz. P3 YAh. XDWSw. KHfk. BAk. AQ_AUICig. B&biw=1280&bih=685#imgrc=EQdm. NIm. Uu. MJHZM:https://24tv.ua/zdorove_zhittya_tag5270 S. G.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Грачова Наталія Василівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Товстолес Лариса
    дякую за чудову роботу
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
До підручника
Біологія 8 клас (Матяш Н.Ю., Остапченко Л.І., Пасічніченко О.М., Балан П.Г.)
Додано
30 квітня 2021
Переглядів
6948
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку