Презентація "Особливості процесів регенерації організму людини"

Про матеріал
Регенерація - це процесивідновлення організмом втрачених або пошкоджених частин.а також відтворення цілісного організму з певної його частини
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Учитель біологіїСергій НИКОЛАЙЧУКБагатопрофільний ліцей для обдарованих дітей Особливості процесів регенерації організму людини10 клас. Учитель біологіїСергій НИКОЛАЙЧУК

Номер слайду 2

Учитель біологіїСергій НИКОЛАЙЧУК Узнаємо!!!Які органи здатні відновлювати втрачені частини тіла?Який процес покладено в основу вегетативного розмноження у тварин і рослин?Які тварини здатні відновлювати втрачені частини тіла?

Номер слайду 3

Учитель біологіїСергій НИКОЛАЙЧУКРегенерація — це здатність живих організмів відновлювати свої пошкоджені або втрачені структури.

Номер слайду 4

Учитель біологіїСергій НИКОЛАЙЧУК Форми регенераціїВнутрішньоклітинна. Клітинна

Номер слайду 5

Учитель біологіїСергій НИКОЛАЙЧУК Внутрішньоклітинна регенераціямолекулярна, внутрішньоорганоїдна та органоїдна регенерації.

Номер слайду 6

Учитель біологіїСергій НИКОЛАЙЧУК Клітинна регенераціяв основі має прямий та непрямий поділ клітин.

Номер слайду 7

Учитель біологіїСергій НИКОЛАЙЧУК Фізіологічна регенерація. Відбувається протягом усього життя організму і характеризуєтьсяоновленням клітин слизових, серозних оболонок, внутрішніх органів, різних тканин, залежно від зміни умов їх існування в процесі виконання тих або інших функцій.

Номер слайду 8

Учитель біологіїСергій НИКОЛАЙЧУК Репаративна регенерація. Буває у двох формах. У першому випадку некроз, що є наслідком патологічного процесу, поступово заміщується тканиною, ідентичною тій, що загинула, і місце пошкодження зникає безслідно.

Номер слайду 9

Учитель біологіїСергій НИКОЛАЙЧУКОтже,регенерація — процес відновлення організмом втрачених або пошкоджених структур. Здатність відновлювати цілісність організму є фундаментальною властивістю живих істот. Регенерація зустрічається у всіх розгалуженнях філогенетичного дерева — від найпростіших до вищих ссавців і протягом всього онтогенезу — від раннього ембріона на стадії дроблення до найстаріших представників в популяції. 

pptx
Додано
12 травня 2020
Переглядів
689
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку