Презентація "Особливості вирощування екзотичних рослин у домашніх умовах"

Про матеріал
поглибити знання учнів про біологічні і декоративні якості екзотичних рослин, залучення школярів до дослідницької діяльності, формувати мотивацію до вирощування екзотів у домашніх умовах.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Особливості вирощування екзотичних рослин у домашніх умовах. Вчитель біології Черняхівського ліцею 1 Охримчук Ірина Вікторівна

Номер слайду 2

Мета проєкту: Сприяти формуванню у гімназистів екологічної освіти, щодо вирощування екзотичних рослин ; створити умови для проведення змістовної, корисної, біологічної дослідницької діяльності.

Номер слайду 3

Головні завдання проєкту:організація роботи гуртка «Юний квітникар»; поглибити знання вихованців про біологічні і декоративні якості екзотичних рослин;залучення школярів до дослідницької діяльності; формувати мотивацію до вирощування екзотів у домашніх умовах.

Номер слайду 4

Заходи щодо реалізації проєктуІ. Організаційний ( 03.2018)Закупівля садженців екзотичних рослин- лимон Маєра, лимон Павловський, мандарини Клементин, мандарин Уншиу, гранат карликовий, ананас, інжир Кадота, кавове дерево, лайм, лавровий лист, анан Київський карликовий. Організація діяльності гуртка «Юний квітникар».

Номер слайду 5

ІІ. Основний діяльнісний(09.2018 - 09.2020)Забезпечення реального внеску учасників проєкту у догляді за молодими саджанцями екзотів, адаптація рослин до кімнатних умов. Учениці 6 – В класу – активні учасники проєкту

Номер слайду 6

1. Підкормка, розпушування ґрунту, обприскування, весняна перевалка ґрунту - основні умови по догляду за рослинами. Максимчк Юлія, Дьохтяренко Ірина, Костражевський Олександр – учні 6 – В класу, які доглядають за рослинами

Номер слайду 7

2. Своєчасний полив, профілактика від шкідників та хвороб, обрізування сухого листя, підтримання світлового та температурного режиму - умови для активного росту екзотичних рослин. Гуртківці забезпечують сприятливі умови для екзотичних рослин

Номер слайду 8

3. Коротко про наших улюбленців!Лимони Маєра та Павловський. Лимони мають висоту 35 – 40 см. Розташовані рослини з північної частини. У період з листопада по лютий вводиться особливий режим утримання – низька температура повітря , відсутність будь – яких водних процедур( обприскування і поливів) і підживлень..

Номер слайду 9

Наші рослини отримують повноцінний розвиток тільки в спеціальному субстраті для цього виду рослин. Підживлюємо ми їх регулярно з лютого по листопад. Ціле літо боролися з шкідником – павутинний кліщ, який пошкодив мандарину і лайму листя. Але вчасно звернувши на це увагу, ми позбулися шкідника, і врятували наших улюбленців.. Костражевський Олександр та Максимчук Юлія обрізають сухе листя лайму. Мандарини Клементин та Уншиу. Лайм.

Номер слайду 10

Гранат карликовий та банан Київський карликовий. Карликовий гранат з пониженням температури починає скидати листя. Висота його сягає 60 – 70 см. Це літо він вперше зацвів яскраво – червоними квітами. На наступний рік ми чекаємо перших плодів. Банан Київський карликовий – наш улюблений субтропічний гість. Висота його досягла 35 – 40 см. Потребує високої вологості повітря і температури. Тому взимку ми додатково включаємо підігрів, якщо температура падає нище 18 градусів.

Номер слайду 11

Лавровий лист та інжир Кадота. Кальчук Тетяна , учениця 6 – В класу підживлює лавровий лист. Лавровий лист та інжир – невибагливі екзотичні рослини. Вони витримують понижену температуру, помірний полив, обприскування. Рослини гарно ростуть у відкритому ґрунті нашої місцевості. Цей рік ми отримали 3 перші плоди інжиру, які нам прийшлося зірвати ще зеленими, бо рослина ще молода, і не готова до плодоношення.

Номер слайду 12

Ананас та кавове дерево. Дуже гарні і привабливі рослини. У догляді невибагливі, дуже швидко ростуть. На наступний рік ми плануємо збільшити кількість ананасів, тому що материнська рослина дала велику кількість молодих рослин. Кавове дерево досягло у висоту 45 см., і ми з нетерпінням чекаємо у майбутньому перших плодів!

Номер слайду 13

III етап. Перші підсумки проєкту. Висвітлення результатів роботи у соціальних мережах;Створення колекції з екзотичних рослин в кількості 18 екземплярів, які прикрашають класну кімнату. Гімназисти, які доглядають за екзотичними рослинами

Номер слайду 14

Організація та зміст виховної роботи 1. Озеленення та благоустрій класних кімнат, оновлення видової різноманітності екзотичних рослин;2. Знайомство учнів з основами квітникарства, оволодіння агротехнічними прийомами вирощування екзотів;3. Набуття вмінь з науково – дослідної роботи гімназистів;4. Участь гуртківців у загально районних акціях щодо втілення у життя проєкту;5. Залучення батьків до підготовки та участі гімназійних, містечкових та районних заходів екологічного напрямку.

pptx
Пов’язані теми
Біологія, 6 клас, Презентації
Інкл
Додано
7 листопада 2023
Переглядів
169
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку