Презентація "Кротон (Codiaeum) - найпопулярніший представник декоративно – листяних кімнатних рослин. "

Про матеріал
При створенні даного проєкту ми багато дізналися нової інформації про кодіеум, ознайомилися з видовим складом, засвоїли практичні навички догляду за рослинами та знаення у житті людини.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Кротон (Codiaeum) - найпопулярніший представник декоративно – листяних кімнатних рослин.

Номер слайду 2

Мета проєкту:ознайомитися з різними видами кротонів, способами догляду за ними, та розвивати пізнавальні інтереси до кімнатних рослин; залучити здобувачів освіти до роботи по озелененню ліцейного приміщення;формувати практичні вміння ( догляд, пересадка, розміщення), розвивати пізнавальні інтереси;виховування дбайливого ставлення до природи.

Номер слайду 3

Головні завдання проєкту:покращити внутрішнє озеленення приміщення ліцею, збагативши видовий склад кімнатних рослин;активізувати пізнавальну, творчу та просвітницьку діяльність учнів;систематизувати знання про кімнатні рослини та використовувати їх на уроках природничих дисциплін

Номер слайду 4

ЗМІСТОсновна частина1. Особливості догляду за кротонами або кодіеум(Codiaeum)1.1 Освітлення1.2 Температурний режим1.3 Вологість і полив1.4 Підживлення та розмноження1.5 Хвороби та шкідники2. Основні види кротонів3. Цікаві факти про кротона. Висновок Використані джерела

Номер слайду 5

1. Особливості догляду за кротонами або кодіеум(Codiaeum) Що може бути прекрасніше за кімнату, що потопає в квітах? На сьогоднішній день існує велика різноманітність кімнатних рослин, які облагороджують інтер'єр, гармонізують атмосферу і насичують повітря киснем. Але наший проєкт про яскравого представника декоративно – листяних рослин – кротона або кодіеум(Codiaeum).

Номер слайду 6

Кротон (Croton), ще іменований «плащем Йосипа», або кодиеумом (Codiaeum), є представником сімейства Молочайних. У природі представники виду ростуть в тропічних лісах Індонезії, Полінезії, Північної Австралії, Індії та Малайзії. У природних умовах дерева можуть в висоту досягати декількох метрів, але кімнатний кротон рідко виростає до 1-1,5 метрів. Головна прикраса тропічної рослини - барвисте листя, яке радує квітникарів різноманітністю форм і забарвлень.1. Особливості догляду за кротонами або кодіеум(Codiaeum)

Номер слайду 7

1.1 Освітлення. В домашніх умовах для кротону найліпшим буде тепле місце з яскравим розсіяним світлом, від якого залежить насиченість забарвлення листя. При недоліку освітлення листя поступово стає зеленим, втрачаючи свою декоративність. У літній період рослину слід захищати від попадання прямих сонячних променів, а ось восени й взимку горщик з деревцем можна сміливо ставити на південне вікно.

Номер слайду 8

1.2 Температурний режим. Важливою умовою в вирощуванні кімнатного кротону є підтримка постійної температури протягом усього року на рівні 20-25 °С. Рослина погано переносить спеку і холод (8-10 °С), які призводять до опадання листя. Мінімальна температура в зимовий період становить 16 °С.

Номер слайду 9

1.3 Вологість і полив. Кодіеум родом з вологих тропічних регіонів, тому потребує у період вегетації рясного поливу. Земля між процедурами не повинна просихати більш ніж на 1 см. При нестачі вологи деревце відразу починає скидати листя. Зазвичай поливають раз у 2-3 дні, а в сильну спеку навіть кожен день. З середини вересня і взимку полив помірний - один раз в 3-4 доби. Воду використовують обов'язково м'яку та обов'язково кімнатної температури, злегка теплу, в іншому випадку можна очікувати опадання листя.

Номер слайду 10

1.4 Підживлення та розмноження Підгодівлю проводять в період активного росту раз в 10-15 діб спеціальними мінеральними добривами для листяних кімнатних рослин. В домашніх умовах кротон розмножується листям, насінням, повітряними відводками та за допомогою живців. Живці завдовжки 15 см готують з деревних елементів пагонів. Після зрізування їх опускають на пару годин в теплу воду, щоб стік густий білий сік, що застигає на повітрі. Наступний етап - занурити кінчик у Корневін. Потім нижній кінець саджанця заглиблюють у вологу суміш з універсального ґрунту і піску. Укорінення відбувається при підтримці постійної вологості й температури на рівні 23-27 °С.

Номер слайду 11

1.5 Хвороби та шкідники Проблеми виникають, як правило, в результаті неправильного догляду. На кротоні можуть оселитися нематоди, павутинні кліщі, борошнисті червці і щитівки. Однак найчастіше він страждає від павутинних кліщів, а чому це відбувається і чому цю квітку так привабливий для даного шкідника, фахівці не можуть сказати точно. Лікування: нормалізувати догляд за рослиною, переставити горщик в тепле місце з гарним освітленням. Щоб позбутися від борошнистого червця, павутинного кліща або щитівки, використовують тютюновий розчин, в який додають мило, його застосовують для протирання надземних частин куща. Через 60-90 хв. після обробки склад необхідно обов'язково акуратно змити з рослини, при цьому він не повинен потрапити в грунтосуміш.

Номер слайду 12

2. Основні види кротонів. Кротон. Місіс Айстон. Кротон Петра. Кротон. Чорний Принц. Кротон Екселлент

Номер слайду 13

Основні види кротонів. Кротон Строкатий. Кротон. Банана Кротон Тамара. Кротон Вілма

Номер слайду 14

Цікаві факти про кротона. Кодиеум – рослина з дуже потужною енергією. Рослина, як стверджують прикмети, благотворно впливає на атмосферу житла, одночасно очищаючи простір від негативної енергетики і приносячи в нього порядок і розміреність. Нерішучим людям кодіеум допомагає повірити в себе і свої сили, даючи їм унікальний шанс поглянути по-новому на себе і свою роботу. Надаючи підтримку своїм господарям в будь-яких починаннях, він позитивно впливає на працездатність людини, сприяє кар’єрному росту, професійного розвитку, допомагає творчо розкритися. Існує думка, що ця квітка відмінно приживеться в будинку творчих особистостей, тому що він здатний дарувати натхнення і налаштовувати людей на досягнення нових цілей і створення нових. Корисно ставити цю рослину і в кабінетах офісних будівель. Воно допомагає уникати робочих конфліктів і покращує робочий настрій. Ще кротон допомагає розвивати красномовство. Це особливо корисно людям, які не можуть чітко висловлювати свої думки.

Номер слайду 15

Висновок На сьогоднішній день існує велика різноманітність красивих кротонів, які облагороджують інтер'єр, гармонізують атмосферу. При створенні даного проєкту ми багато дізналися нової інформації про кодіеум, ознайомилися з видовим складом, засвоїли практичні навички догляду за рослинами та знаення у житті людини.

Номер слайду 16

Використані джерела

pptx
Пов’язані теми
Біологія, 6 клас, Презентації
Додано
8 листопада 2023
Переглядів
363
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку