Презентація "Остаточна обробка в’язаного виробу. Догляд за в’язаними виробами"

Про матеріал
Проєкт "Вироби в’язані спицями" Остаточна обробка в’язаного виробу. Догляд за в’язаними виробами.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Остаточна обробка в’язаного виробу. Догляд за в’язаними виробами. Підготувала:вчитель трудового навчання. Костопільського ліцею №5 Сахневич Галина Володимирівна

Номер слайду 2

Довершений вигляд створеного в'язаного виробу досягається його остаточною обробкою, що охоплює: пришивання фурнітури (за потреби);волого-теплову обробку:  - прання - сушіння - прасування.

Номер слайду 3

Волого-теплова обробка в'язаних виробів:- ручне прання;- машинне прання;- сушіння;- прасування.

Номер слайду 4

• Для прання використовують спеціальні рідкі пральні засоби.• Якщо таких засобів під рукою немає, використовують мильний розчин, а воду пом'якшують харчовою сіллю.• Світлі та темні в'язані вироби перуть окремо.• Замочують в'язані вироби на 5-10 хв. у теплій мильній воді.• В'язані речі з натуральної вовни перуть лише руками!• Вироби з вовни перуть за температури близько 30 °С.• Перуть обережно, ледь віджимаючи, не тручи й не розтягуючи.• Прополіскують кілька разів у ледь теплій воді до повної її прозорості.• Випрані вироби злегка віджимають і загортають у махровий рушник для видалення вологи. Ручне прання:

Номер слайду 5

• У пральній машині перуть вироби, вив'язані з пряжі, яка містить хімічні волокна.• Пральну машину виставляють на делікатний режим за температури води 30-40 °С.• Використовують сітчасті мішечки, у які поміщають навиворіт в'язані вироби.• Барабан машини заповнюють в'язаними речами нещільно.• Використовують додаткове полоскання.• В'язані вироби з акрилової, нейлонової або іншої синтетичної пряжі не віджимають. Потім їх важко випрасувати. Машинне прання:

Номер слайду 6

• Сушать в'язані вироби на горизонтальній поверхні, підклавши полотно (зазвичай — махровий рушник), що гарно поглинає воду.• В'язаний виріб рівненько розправляють, надавши йому правильної форми.• Під час сушіння уникають сонячних променів і нагрівальних пристроїв, бо в таких умовах в'язаний виріб може деформуватися. • Використовують також спеціальні сушилки-трансформери із сітчастою поверхнею.• В'язані речі з натуральної вовни не можна сушити на сонці та нагрівальних пристроях! Правила сушіння в’язаних виробів:

Номер слайду 7

• За допомогою праски в'язаним виробам легко надають потрібної форми.• Прасують в'язані вироби з виворітного боку через зволожений пропрасувальник, ледь натискаючи його праскою, а над рельєфними візерунками — ледь торкаючись.• В'язані вироби з вовни, бавовни або льону прасують з використанням пару. Правила прасування в’язаних виробів:

Номер слайду 8

• Складають в'язані речі для зберігання лише чистими, пропрасованими і повністю сухими. • Зберігають їх у «дихаючих» пакетах або вільно складеними на полицях шафи. На плічка не вішають, бо вони мають властивість розтягуватися. • Після довгого зберігання вироби з довгої вовни потребують розчісування спеціальними щітками. опрасованими і повністю сухими.• Кошлатість (котишки) на в'язаних виробах видаляють спеціальними пристроями.• Для боротьби з міллю використовують чудодійні рослини —лаванду, плоди каштанів, шкуринки апельсинів та ін. Наприклад, мішечок із висушеною лавандою розміщують у шафі. Що треба робити, щоб улюблені в'язані вироби слугували якнайдовше?

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.7
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.9
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Гаврилюк Любов Віталіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Вікторівна Валентина
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Старокожева Оксана Федорівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
19 листопада 2021
Переглядів
4632
Оцінка розробки
4.9 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку