Презентація "Ожиріння"

Про матеріал

Ожиріння - це хронічне захворювання,виявляється надлишковим розвиткомжировій тканині, яку при прогресуванні ускладнюється порушенням різних функцій і систем організму.

Необмежена кількість споживаної їжі. Регулярне споживання висококалорійних харчових продуктів, таких як «фаст-фуд», чіпси і напої синтетичного характеру вносять свій непосильний внесок у збільшення ваги.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ожиріння

Номер слайду 2

Ожиріння - це хронічне захворювання,виявляється надлишковим розвиткомжировій тканині, яку при прогресуванні ускладнюється порушенням різних функцій і систем організму.ppt_xppt_x

Номер слайду 3

Причини ожиріння ppt_x

Номер слайду 4

Необмежена кількість споживаної їжі. Регулярне споживання висококалорійних харчових продуктів, таких як «фаст-фуд», чіпси і напої синтетичного характеру вносять свій непосильний внесок у збільшення ваги.

Номер слайду 5

Спосіб життя (малорухливість, відмова від занять фізкультури). Діти, що ведуть сидячий спосіб життя, більш імовірно, набирають вагу, тому що вони не палять калорії за допомогою фізичної діяльності.

Номер слайду 6

Генетика Менш поширені причини ожиріння - генетичні хвороби, які можуть обумовити до зайвої ваги. Це такі хвороби як синдром Прадера-Віллі та Синдром Бардета-Біедла, які зачіпають дуже мала кількість дітей.

Номер слайду 7

Психологічні чинники (стресові ситуації).деякі діти об'їдаються, щобвпоратись з проблемами абоемоціями, такими як напруга або нудьга.ppt_xppt_xppt_xppt_xppt_x

Номер слайду 8

Сімейні і соціальні чинники. Більшість дітей не чинить закупівлі продуктів для сім'ї. дійсно, батьки відповідальні за те, щоб помістити здорові харчові продукти на кухню і залишати нездорові харчові продукти в магазині.

Номер слайду 9

Види ожиріння :- Аліментарно-конституційне ожиріння виникає унаслідок переїдання, низької фізичної активності, порушення системи живлення, часто спостерігається у членів однієї родини.- Гіпоталамічне ожиріння виникає через ураження гіпоталамічних центрів регуляції. Може виникнути в результаті хірургічного втручання або черепно-мозкової травми, різних інфекцій та інтоксикацій.- Ендокринне ожиріння виникає як один із симптомів патології ендокринних залоз.

Номер слайду 10

Лікування ожиріння. До лікування ожиріння необхідно підходити комплексно і розсудливо. Необхідно розуміти, що таке лікування є довгим процесом. Для того щоб закріпити отриманий результат і не повернути зайві кілограми в подвійній кількості, необхідно підібрати правильну лікувальну дієту і фізичні навантаження. Правильно підібране фізичне навантаження і збільшення рухової активності надає реальну допомогу в боротьбі із зайвою вагою. Необхідно пам'ятати, що фізичні навантаження повинні бути нормованими і виконуватися з урахуванням стану здоров'я людини.

Номер слайду 11

Також використовують медикаментозне лікування. Лікувальна дієта при ожирінні була розроблена ще в 1937 році і тепер відома як стіл №8. Харчування - 5-6 разів на день. Ця дієта при ожирінні передбачає вживання 150 грам вуглеводів, від 90 до 110 грам білків, 80-85 грам жирів, 30% з них повинні бути рослинного походження, 5-6 грам солі і до 1, 2 літри рідини. Калорійність такого раціону складає близько 1700-1800 ккал.

Номер слайду 12

Фізичні вправи при ожирінніПропонований нижче комплекс фізичних вправ розроблений спеціально для людей, які страждають від ожиріння. Адже для дуже повних людей підходять далеко не будь-які види фізичного навантаження. У даних вправах враховані особливості огрядних людей, які раніше не займалися спортом. Цей комплекс буде сприяти стимуляції кровообігу і дихання, протидіяти утворенню застійних явищ, поліпшить функцію кишківника і забезпечить його своєчасне спорожнення. Допоможе він також утримувати органи черевної порожнини в нормальному положенні, та й в цілому зміцнити весь організм. Крім усього іншого, він дозволить виконати досить високе навантаження, необхідну для відповідної активізації обмінних процесів і тренування кардіо-респіраторної системи.

Номер слайду 13

Кілька слів про дихання При виконанні деяких вправ доводиться затримувати дихання. Наприклад, при обмеженому положенні грудної клітини (глибокий нахил вперед), при напрузі черевних м’язів, при статичних положеннях, супроводжуваних напругою м’язів грудної клітки. Однак затримка дихання, яка відбувається в більшості випадків мимоволі, не повинна перевищувати 2-3 секунди, тому що при цьому істотно підвищується артеріальний тиск, що вже саме по собі несприятливо і може вести до інших болючим явищам.

Номер слайду 14

Моменти, які необхідно пам’ятати. Заняття повинні здійснюватися як мінімум через 2 години до або після їжі. Тренуйтеся регулярно, не менше ніж 20 хв. кілька разів на тиждень. Заняття завжди повинні передувати розминка. Підбираючи вправи, віддавайте перевагу найбільш полегшеним, що вимагають участі основних м’язів тіла. Обов’язково застосовуйте вправи, що сприяють збереженню гнучкості хребетних суглобів. Дотримуйтесь рекомендовану кількість повторів у вправах і послідовність вправ в самому комплексі. Використовуйте різних темп при виконанні гімнастики (повільний, помірний, швидкий). Навантаження збільшуйте поступово. Займайтеся під легку музику. Вона поліпшить загальний тонус, підвищить ваш емоційний настрій, гаситиме надмірне нервово-психічне збудження. Використовуйте засоби відновлення: масаж і самомасаж, сауну, душі, ванни).

Номер слайду 15

Протипоказання Є ряд захворювань, при яких фізичні вправи протипоказані. Це, наприклад, некомпенсовані вади серця, які загрожують погіршенням стану, далеко зайшла гіпертонічна хвороба і т. п. Існують також захворювання, при яких фізичні навантаження забороняються лише на якийсь певний термін (наприклад, в гострий період запальних або інфекційних хвороб), а є й такі, при яких обмежуються або забороняються окремі види вправ. Так, при вираженим ожирінні не рекомендується використовувати стрибки, оскільки вони можуть призвести до травми нижніх кінцівок.

Номер слайду 16

Комплекс вправ проти ожиріння

Номер слайду 17

1. Ходіння на носках по колу з відведеними в сторону руками, 40-60 с.2. Поперемінна ходьба на п’ятах, на носках, на зовнішній (бічний) стороні ступень (вправа зміцнює склепіння стоп).3. Встаньте прямо, ноги розведіть на ширину плечей, долоні притисніть до плечей, лікті розведіть в різні боки. Виконуйте обертання по колу в плечах. Повтор 10 разів назад і вперед.

Номер слайду 18

4. Стоячи, одну руку завести за потилицю, іншу на поперек. Потім навпаки. Повтор 8-10 разів.5. Встаньте рівно, ноги розведіть злегка в сторони, руки на талії. Рухи тілом по колу 6-8 разів в обидві сторони.6. Стоячи, ліву руку виставити вперед, праву назад. Міняємо руки, поєднуємо з рухами вгору-вниз в напівприсіді. Після 6-7 повторів або випрямленні піднятися на носки (або підстрибнути).

Номер слайду 19

7. Стоячи, руки на потилиці сплести. Відвести ліву ногу відсуньте вбік на носок і нахилити тіло вліво, випрямитися. Для іншої ноги також. Повтор 8-10 разів. в сторону.8. Стоячи, розведіть ноги, руки підніміть вгору. Два махи руками назад, потім глибокий нахил вперед і два махи тілом в нахилі, пальці торкаються підлоги.9. Стоячи. кругові обертання головою спочатку вліво, потім вправо по можливості більшої амплітуди. Провести по 6-12 обертань (залежно від самопочуття) в кожну сторону.

Номер слайду 20

10. Стоячи, ноги розставити, руки підняти вгору, пальці сплетені на потилиці. Ривком нахилитися вперед і вниз, руки в маху проходять між ніг (рух «дроворуб»), повернутися в початкове положення. Повтор 10-12 разів.11. Присісти з положення стоячи, викинувши руки вперед, встати — опустити руки. Повтор 12-15 разів.12. Ходьба з прискоренням темпу, що переходить в біг (1 хв), уповільнення кроку, неспішна ходьба (30 с).

Номер слайду 21

13. Стоячи, ноги розсунути, руки тримаємо внизу, пальці сплетені в замок. Руки вгору, потягнутися до стелі, потім піднятися на носки — вдих, прийняти початкове положення — видих. Повтор 5-6 разів.14. Перевертаємося на живіт. Піднімаємо плечі і виконуємо руками рухи, як ніби пливемо брасом. Повторити 8-10 разів.

Номер слайду 22

15. Сидячи, ноги розводимо, руки кладемо на плечі, лікті розсовуємо в сторони. Повертаємо тіло в нахилі вліво так, щоб доторкнутися лівим ліктем до правого коліна. Повтор в обидві сторони 8-10 разів.16. Ходьба на місці в темпі 60-80 кроків за хвилину (1 хв.) потім ходьба в присіді (30 с).17. Встати, витягнути руки до стелі, підтягнутися — вдих, опустити руки - видих. Повторити 6 -7 разів.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Сєрікова Людмила
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
11 квітня 2020
Переглядів
8456
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку