Презентація "Ознайомлення з природою"

Про матеріал
Презентація описує методи дослідницької роботи з дітьми середньої групи з метою ознайомлення з природними явищами. Практична діяльність дітей ілюструється за допомогою світлин.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ознайомлення дітей з природою Дослідницька діяльність дітей середньої групи №2 Презентація вихователя ЗДО №8 Коростишівської міської ради Бештер Оксани Іванівни

Номер слайду 2

Ознайомлення дітей з природою — одне із головних засобів їх розвитку,формування гармонійної, всебічно розвиненої особистості, що володіє знаннями й навичками екологічно доцільної поведінки в природі.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

У кожній віковій групі здійснюються певні програмові завдання по ознайомленню дітей з природою.

Номер слайду 5

Планування роботи по ознайомленню з природою: 1. При доборі матеріалу з природою, потрібно враховувати принцип доступності і науковості – відомості про рослини, тварини, явища живої та неживої природи, які повинні бути зрозумілі дітям, враховуючи їх вікові можливості. 2. Наукове пізнання світу відбувається тоді, коли даються правильні уявлення і показується почуттєвий досвід дошкільників, зв’язки і причини залежності між об’єктами і явищами. 3. При доборі матеріалу, враховується принцип енциклопедичності –добір матеріалу з галузей природознавства. 4. Краєзнавчий принцип – не обмежує вивчення природи лише місцевим матеріалом, а також з об’єктами, яких немає у даній місцевості – ознайомлюють за допомогою наочних посібників.

Номер слайду 6

У процесі ознайомлення дітей з природою використовую різні методи: · наочні (спостереження, розгляд картин, демонстрація фільмів); · практичні (дослід, ігровий метод, праця); · елементарні (досліди); · словесні (розповіді вихователя, читання художніх творів, бесіди)

Номер слайду 7

Спостереження – це цілеспрямоване планомірне сприймання предметів та явищ, під керівництвом вихователя.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Досліди – це важливий шлях до пізнання. Досліджуючи, дитина отримує знання у певній логічній послідовності. Так, вода,винесена на мороз, спочатку вкривається кіркою, шматочками льоду, а потім стає льодом; лід, коли його підігрівати, стає холодною водою, потім теплою, гарячою і парою; пару охолоджують, вона стікає на холодному предметі й знову стає водою.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Дослідництво має суттєве значення для майбутньої практичної діяльності дітей. Воно дає змогу не лише орієнтуватися у характері роботи, а й раціонально спланувати свої дії.

Номер слайду 13

У КУТОЧКУ ПРИРОДИ ДІТИ СПОСТЕРІГАЮТЬ ЗА РОСЛИНАМИ І ЗВИКАЮТЬ ДО БЕРЕЖЛИВОГО СТАВЛЕННЯ ДО НИХ, ОВОЛОДІВАЮТЬ ЕЛЕМЕНТАРНИМИ ТРУДОВИМИ НАВИЧКАМИ, ПРИВЧАЮТЬСЯ ДО СПІЛЬНОЇ ПРАЦІ З ДОРОСЛИМИ, ОДНЕ З ОДНИМ, А ПОТІМ САМОСТІЙНО.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Сьогодні наша планета опинилась у небезпеці, і захистити її від екологічної катастрофи може людина,яка здатна почути дихання листя й пісню жайворонка, яка вважає себе частиною природи, і яка бажає зберегти цю природу для наступних поколінь. Тільки тому, в кого в серці живуть добринки, природа відкриє всі таємниці.

ppt
Додано
6 січня
Переглядів
233
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку