Презентація "Ознайомлення з сумішами та способами їх розділення" 5 клас НУШ

Про матеріал
Запропонований матеріал відповідає підручнику Т.Коршевнюк "Пізнаємо природу. 5 клас". В презентації розповідається про види сумішей та наведені приклади. Фото ілюструють приклади, що допомагає учням візуально запам ятовувати нову інформацію. Також в даній роботи розказано про прості способи розділення сумішей.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ознайомлення з сумішами та способами їх розділення. Урок 15 Презентацію підготувала Науменко О. В., вчитель КЗ “Олешківський опорний заклад освіти № 4”

Номер слайду 2

Розгляньте прилади і визначте їх призначення

Номер слайду 3

Речовиничистісуміші

Номер слайду 4

Чиста речовина не містить частинок іншої речовини. Абсолютно чистих речовин не буває. Речовина вважається чистою, якщо вона містить не більше однієї молекули домішок на 1000 - 10000 молекул основної речовини.

Номер слайду 5

Суміші утворюються коли змішали кілька речовин. Вони складаються з різних частинок (атомів, молекул) і різних речовин (двох, трьох і більше). У складі будь-яких сумішей речовини зберігають свої властивості.

Номер слайду 6

СумішіОДНОРІДНІ (в них навіть за допомогою мікроскопа не можна виявити частинок речовин, що входять до їх складу)НЕОДНОРІДНІ (в них навіть неозброєним оком можна побачити частинки речовин, що входять до їх складу)

Номер слайду 7

Сумішіприроднівиготовлені людиною

Номер слайду 8

Сумішітвердігазуватірідкі(повітря)

Номер слайду 9

Завдання. Потрібно розділити суміш залізних ошурок і сірки.

Номер слайду 10

Завдання. Потрібно розділити суміш води і піску. Відстоювання - метод, при якому складові суміші розділяються під дією сили тяжіння.

Номер слайду 11

Завдання. Потрібно розділити суміш води і глини. Фільтрування - метод, при якому складові суміші розділяються шляхом пропускання через фільтр.

Номер слайду 12

Використання фільтрів в побуті

Номер слайду 13

Інші способи розділення сумішей

Номер слайду 14

Закріплення нового матеріалусуміш

Номер слайду 15

Закріплення нового матеріалуморська вода

Номер слайду 16

Закріплення нового матеріалуфільтрування

Номер слайду 17

Домашнє завдання: Переглянути в Гуглкласі презентацію. Читати в підручнику стор. 56-57 Підготувати матеріали для дослідження «Способи розділення сумішей» (дивись Гуглклас)

Номер слайду 18

Дякую за роботу, супергерої !

pptx
Додано
24 листопада 2023
Переглядів
103
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку