Презентація "Палаци та замки України"

Про матеріал
У презентації зібрано картинки з зображенням замків та палаців України та текстовий матеріал. Ці споруди свідчать про велич і розкішність пам'яток культури. У ці місця можна приїхати, щоб відчути дух минулих часів.
Перегляд файлу

Творча робота

КУЛЬТУРНІ ПАМЯТКИ УКРАЇНИ

Чимало українців прагне побувати за кордоном, відвідати всесвітньо відомі пам’ятки такрасиву природу. Однак багато хто з нас не знає, скільки чудових творінь людських рук і розуму розкидано по рідній країні.Зокрема, прекрасні замки України своєю масивністю і чарівною архітектурою не залишать байдужим жодного мандрівника.

За  даними  істориків,  на території  України  існуєпонад  5000  замків.  Кожен  з  них  по-своєму  унікальнийі особливий.  Стіни  стародавніх  фортець  палаців зберігають  історії  і  життя  цілих  поколінь.

Можливо, ти в них поки не бував,тому  ця  добірка буде   для  тебе  відповідним  порадникомта  розповість про найвідоміші замки України,  як і  припали  мені  до  душі .

Цікаві місця України: найкрасивіші замки, палаци та фортеці

Хотинська  фортеця

Славна  тисячолітня  будівля  в  Хотині – свідок  численних війн  та  баталій.

Протягом століть вона була центром розвитку ремесел і торгівлі, культури й  економіки.

Тут проводять різні фестивалі й відтворюють історичні битви. А фортечні  мури стали сценами

 для зйомок  багатьох фільмів.

Интересные места Украины: самые красивые замки, дворцы и крепости

Кам'янець-Подільська фортеця

Головна  міська пам'ятка,  подивитися  на  яку  щорічно приїжджають тисячі туристів з усієї Європи.

Ця унікальна оборона споруда будувалася протягом кількох століть  і  досі вражає своєю величчю і монументальністю.  До створення об'єкту доклали чимало зусиль архітектори  та скульптори  з усього світу. Кам'янець - Подільська фортеця ідеально поєднує навколишні ландшафти із середньовічною  структурою  міста. Таким  чином,  це унікальна фортифікаційна  система,  що  не  має аналогів  у  Європі.

Интересные места Украины: самые красивые замки, дворцы и крепости

Луцький Верхній замок

Цей замок був побудований ще в XV столітті литовським князем Любартом, який одружився

з місцевою княжною та прийняв православну віру.На сьогодні Луцький замок є одним із найбільших

і найдавніших в Україні. До слова, сааме Луцький замок, а точніше, одна з його веж,зображений на купюрі номіналом у 200гривень.

 

 

Интересные места Украины: самые красивые замки, дворцы и крепости

Митрополичий палац

 

Колишня резиденція буковинських митрополитів розташована в місті Чернівці. Це найвизначніша перлина архітектури в Західній Україні. Споруда створена в мавритансько – візантійському стилі. Комплекс палаца складається з трьох монументальних споруд - корпусів: головного, духовної семінарії разом із церквою Трьох Святителів,пресвітерії. Нині резиденція служить головним корпусом Чернівецького національногуніверситету імені Федьковича.

Интересные места Украины: самые красивые замки, дворцы и крепостиОхотничий замок Шенборнов

Мисливський замок Шенборнів

Чарівний палац, побудований графом Ервіном Фрідріхом Шенборн - Бухгаймом наприкінці 19 століття, біля якого створили дендрарій - сад для відпочинку з унікальними рослинами та мальовничим озером. Поєднання готичного та романського стилів мисливського замка підкреслює його виразність серед інших будов цього періоду.  Також архітектор попрацював над концепцією свого творіння - відгуками річної нумерологі і: 365 вікон; 52 димоходи;12 входів.Всі ці цифри складають кількість днів, тижнів та місяців року. Головну  прикрашає модний на ті часи годинник з курантами.

Сам парк-дендрарій прикрашають скульптури"Олень" та «Ведмедиця з ведмежатком», а також закладний камінь з текстом на рідній для власника угорській мові. Контури озера парка  нагадують тодішній кордон Австро-Угорської імперії.У 1945 року всю землю та будинки націоналізували, а сам мисливський замок Шенборнів перетворився на санаторій «Карпати».

Топ-5 замков, которые стоит посетить в Украине

Білгород-Дністровська фортеця (Аккерман)

Українське місто Білгород - Дністровський (Аккерман) входить у десятку найдавніших міст світу і особливу популярність здобуло завдяки старовинній фортеці, що стала одним з найбільш цікавих і видатних пам'яток оборонного зодчества середньовіччя. Аккерманська фортеця, збудована на високому скелястому березі Дністровського лиману, завжди захоплювала і дивувала особливою потужністю і неприступністю. Незважаючи на багато історичних подій, перебудови і ремонти, фортеця зберегла первісну структуру.

Щоліта, наприкінці червня, тут проходить молодіжний музичний фестиваль «Фортеця» і лицарські бої.

Дворец Потоцких во Львове

Палац Потоцьких у Львові

Справжньою окрасою вулиці Коперника у Львові є Палац Потоцьких. Крізь ажурні грати парадних воріт велично та імпозантно підноситься він серед навколишніх будівель. Ці землі здавна називалися Хорунщиною,тому що ще в XVII ст. належали хорунжому Стефану Потоцькому.

Зараз  у Палаці знаходиться Львівська картинна  галерея.Також на території Палацу Потоцьких щорічно проходить книжковий Форум видавців.

http://stezhkamu.com/img/places/46/84.jpg

Мукачівський замок«Паланок»

На південному заході сучасного Мукачева знаходиться унікальний та славетний замок «Паланок». Замок є цінною історичною та військово – архітектурною пам’яткою не лише Закарпаття, але й Європи. Паланок входить до п’ятірки найкращих замків такого типу, що зберіглися у Європі. Точна дата заснування

замку невідома, але укріплення на горі вже згадуються у письмових джерелах XIстоліття. У 1086 році укріплення в Мукачеві були єдиною цитаделлю, яка не підкорилася половецькому війську під проводом хана Куте.

Нині в замку «Паланок» розмістився мукачівський історичний музей.

http://vorobus.com/wp-content/uploads/2010/09/voroncovsky-palac.jpgПівденний фасад Воронцовського палацу

 

 

Воронцовський  палац  (Алупка)

 

Воронцовський палац є найбільш відвідуваною пам'яткою Криму й одним з найпопулярніших

    Місць в  Україні. Щорічно лише внутрішні приміщення палацу відвідує понад 700 тисяч осіб.

Палац був побудований у 1828-1848 роках для генерал-губернатора Новоросійського краю графа і згодом князя Михайла Семеновича Воронцова. Палац  побудований з  місцевого каменю - діабазу,  який  у  два  рази твердіший  за  граніт.

 

http://www.rgo.ru/sites/default/files/styles/full_view/public/09.04.2015_lastochkino_gnezdo_airpano_0.jpg?itok=2VROoQjI

Ластівчи́не гніздо́

Будова нагадує середньовічний лицарський замок.

Ластівчине гніздо є своєрідною емблемою Південного берега Криму.

http://2.bp.blogspot.com/-R-ebkqeijMo/UK5Xh9XWW_I/AAAAAAAAJlE/hqm7tj2DXE4/s1600/massandrovskiy-dvorec2.jpg

Масандровський палац

Масандровський палац імператора Олександра III розташований у Верхній Масандрі на Південному березі Криму. Він розкішний та величний, із чудовим садом, який милує око відвідувача своєю різноманіттю.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/9c/Kachanovka_palace.JPG

Палац  у  Качанівці

 

Палац Качанівка розташований за 170 кілометрів від Києва. Це єдиний в Україні маєток, який уцілів у комплексі попри війни та революції. Палац перебудований на замовлення родини меценатів Тарновських. Він розташований на схилі,який із двох боків омиваютьмальовничі ставки.Сюди варто приїхати, щоб побачити, де Михайло Глінка писав оперу "Руслан і Людмила", а МиколаГоголь упершее на публіці прочитав повість"Тарас Бульба".

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Луцак Олена Віталіївна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
До підручника
Історія України (Вступ до історії) 5 клас (Власов В.С.)
Додано
2 вересня 2019
Переглядів
11162
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку